Senator Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Witam Chce zacząć moją przygodę z asg i mam do was kilka pytań. 1. Zdecydowałem się na replike G36 od JG(JG608) czy uważacie że to dobry wybór. 2, Mundur już wybrałem kupie FC z demobilu, ale co do oporządzenia mam jeszcze 2 pytania -jakie buty mi polecicie mam ograniczony więc szukam czegoś tańszego ale w miarę dobrego -czy kominiarka wystarczy do ochrony twarzy przed kulkami czy poszukać czegoś innego 3. Jakie gogle mi polecicie( najlepiej coś z asortymentu gunfire.pl bo tam zamawiam replikę i chcę przyoszczędzić na przesyłce :P) 4. Jaką kamizelkę polecacie mi do około 150 zł PS:Może jest ktoś z okolić Lublina, bo jak już skompletował bym sprzęt szukał bym kogoś do gry Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 1. Bardzo dobry wybór. 2.Na tym się specjalnie nie znam, lepiej jak ktoś inny się wypowie :P Kominiarka specjalnie twarzy nie ochroni, no i zwiększają parowanie okularów/gogli. 3.gogle to bolle, albo essy nvg, jeszcze są locusty (ich nie ma bodajże na gf) 4.Jakikolwiek chest rigg lub pasoszelki, byle nie chiński. Od siebie polecam FLC amerykańskie. Quote Link to post Share on other sites
Senator Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 to jeszcze 2 pytanka: 1. Co dokupić do tej repliki czytałem że opłaca się zmienić akumulator tylko na jaki??? 2. A co polecacie do ochrony twarzy jeśli nie kominiarki ??? Quote Link to post Share on other sites
JoHnnY:D Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) to jeszcze 2 pytanka: 1. Co dokupić do tej repliki czytałem że opłaca się zmienić akumulator tylko na jaki??? 2. A co polecacie do ochrony twarzy jeśli nie kominiarki ??? 2: W kominiarce się zapocisz :icon_wink:, weź maskę typu stalker na gunfire :). Edited June 6, 2013 by JoHnnY:D Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Możesz kupić maskę Stalker V1 lub podobną Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 W kominiarce się zapocisz :icon_wink:, weź maskę typu stalker na gunfire :icon_smile:. Popieram, kominiarka to żadna ochrona, znajomy stacil zęba przez tego typu eksperymenty. Quote Link to post Share on other sites
Senator Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 ok dzięki kupię sobie tą maskę. A może ktoś jeszcze pomoże przy butach??? Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Witam Chce zacząć moją przygodę z asg i mam do was kilka pytań. 1. Zdecydowałem się na replike G36 od JG(JG608) czy uważacie że to dobry wybór. 2, Mundur już wybrałem kupie FC z demobilu, ale co do oporządzenia mam jeszcze 2 pytania -jakie buty mi polecicie mam ograniczony więc szukam czegoś tańszego ale w miarę dobrego -czy kominiarka wystarczy do ochrony twarzy przed kulkami czy poszukać czegoś innego 3. Jakie gogle mi polecicie( najlepiej coś z asortymentu gunfire.pl bo tam zamawiam replikę i chcę przyoszczędzić na przesyłce :icon_razz:) 4. Jaką kamizelkę polecacie mi do około 150 zł PS:Może jest ktoś z okolić Lublina, bo jak już skompletował bym sprzęt szukał bym kogoś do gry Pozdrawiam 1.bardzo dobry stosunek cena/jaosć 2. Buty lubliny, na lato jakieś trampkowate (coś ala trampki legii) lub jungle 3. MSA 4. chest rigg może być chiński;) Quote Link to post Share on other sites
Senator Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 2. Buty lubliny Możesz objaśnić to określenie, czy chodzi o jakąś firmę (aż wstyd się pytać) Czy takie buty mogą być: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=24_194&products_id=506&name=Mil-Tec_-_Buty_US_Jungle_Boots_-_Czarny ???? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Od firmy Mil-Tec trzymaj się z daleka ;) W tej cenie kupisz już chyba Protektory. Quote Link to post Share on other sites
Senator Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 http://www.militaria.pl/protektor_s_a_/buty_protektor_grom_(742)_p5236.xml?cat=268 A co powiecie na te buty warte swojej ceny?? I czy te okulary będą dobre http://gunfire.pl/product-pol-1152197305-Gogle-okulary-MSA-Altimeter-bezbarwne.html Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Na allegro kupisz te buty taniej, co do okularów firma jest ok. Quote Link to post Share on other sites
Senator Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 ok dzięki za wszystkie odpowiedzi, i tak na razie muszę poczekać aż na GF nowa dostawa będzie bo tego g36 na razie niema Jeszcze pytanko co do akumulatorów opłaca się je wymienić czy nie ??? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 G36 JG jest w innych sklepach też :P Lepiej kupić dobrą ładowarkę, a baterię później można wymienić. Quote Link to post Share on other sites
Senator Posted June 6, 2013 Author Report Share Posted June 6, 2013 Wiem wiem ale chciałem już mieć mniej więcej wszystko w jednym miejscu ale oj tam poszukam w innym A jaką ładowarkę polecacie od siebie??? I jakimi kulkami(waga) powinno się strzelać Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Kulki 0.25g, G&G najlepiej :P Ładowarka Imax b6, ale uważaj na podróbki. Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) Jak buty to tylko Haix :icon_wink: - np.: http://armyworld.pl/...l-Demobil-.html http://armyworld.pl/...II-Gatunek.html (nawet jeśli ww. egz. jest bez membrany, to mając w tej samej cenie do wyboru Haixa i Protektora...) Edited June 6, 2013 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) Możesz objaśnić to określenie, czy chodzi o jakąś firmę (aż wstyd się pytać) Czy takie buty mogą być: http://www.specshop...._Boots_-_Czarny ???? Polskie buty lubliny inaczej skoczki lub desanty, kupisz od wojaka za flaszkę max dwie. Haixy są cieższe od lublinów i droższe, osobiście nigdy haixów nie miałem ale moich lublinów za nic nie oddam Edited June 6, 2013 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Haixy są cieższe od lublinów :hahaha: osobiście nigdy haixów nie miałem Osobo mieniąca się homo sapiens - nie wiesz o czym piszesz, więc może lepiej nie pisz? Bo tak się składa, że w swoim życiu przechodziłem kilka par "desantów", a aktualnie mam na stanie 3 pary Haixów. Różnica jest mniej więcej taka, jak pomiędzy piciem w Szczawnicy, a szczaniem w piwnicy... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Haixy są cieższe od lublinów i droższe, osobiście nigdy haixów nie miałem ale moich lublinów za nic nie oddam Jak nie miałeś to nie pisz. Desanty to syf, kiła i mogiła, nawet traperki z Decathlonu będą bardziej komfortowe. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 (edited) Ja mam Desanty. Wcześniej biegałem w zwykłych "trepopodobnych" butach zimowych. Desanty są mega! Niewygodne. Szczególnie przez pierwsze dwa czy trzy tygodnie noszenia (zanim się rozejdą) i pisze to osoba, która nosiła desanty codziennie. Jak by się je zakładało tylko raz na tydzień na strzelanke to z nóg miałbyś tatar przez dwa czy trzy miesiące. Dlaczego tatar? Bo przez pierwsze 2 tygodnie miałem poobdzierane pięty (masakrycznie). Ktoś mógłby powiedzieć, że kupiłem za małe buty bo kupowałem przez internet. Śmiem twierdzić, że nie bo dwóch kumpli też na to narzekało. Jeden prawie codziennie chodzi po lesie w desantach i miał już 3 czy 4 pary (kupowane po przymierzeniu w sklepie). W każdej narzekał na obtarte pięty. Drugi chodził w desantach na codzień i też na to narzekał (a jak stwierdził "ten rozmiar cisnął a rozmiar większe były ewidentnie za duże"). A jak trochę pobiegam w desantach to potem nawet przy chodzeniu każdy krok czuje w kostkach. W zwykłych zimówkach miałem mega wygodnie, ciepło w zime (w desantach myślałem, że sie odmrożeń nabawie), ciepło w lato (w desantach jest cieplej). Jedyna przewaga desantów nad owymi zimówkami to usztywniona kostka. Edited June 6, 2013 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted June 6, 2013 Report Share Posted June 6, 2013 Pfffff, kupujesz kawałek filcu-->opierniczasz w kształcie stopy-->wkładasz takie wkładki do desantów-->zakładasz grube skarpety--> wkładasz stopy do desantów-->wiążesz tak, żeby Ci krew nie dochodziła--> idziesz na strzelankę--> wracasz--> wyjmujesz stopy z desantów--> wywalasz podarte skarpety-->dajesz dwa plajstry na zerwane odciski. Po tych czynnościach desanty stają się najwygodniejszymi butami, w jakich chodziłem :D Za nic ich nie oddam. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 (edited) (...) Różnica jest mniej więcej taka, jak pomiędzy piciem w Szczawnicy, a szczaniem w piwnicy... Doskonałe porównanie, nie da się tego określić bardziej obrazowo i dosadnie. :icon_lol: Buty firmy HAIX, obojętne jaki model wybrałbyś, są niezawodne. Nie polecam "używek" ale w II gatunku nowe są w przystępnej cenie a drobne wady fabryczne nie tylko nie mają wpływu na użytkowość ale są wręcz trudno dostrzegalne. Osobiście używam HAIX 2005 i nie zamieniłbym ich na inne. Poprzednio nosiłem GROM-Protektor, też niezłe, bardzo lekkie, ale daleko im do HAIX-ów. Edited June 7, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Freku Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Też jestem z Lublina, ile masz lat? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 7, 2013 Report Share Posted June 7, 2013 Też jestem z Lublina, ile masz lat? To raczej kwalifikuje się do konwersacji na PW. :icon_confused3: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts