yakuz Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Witajcie Jako, że ostatnio coś tu cicho stwierdziłem, że taki luźny temat może się przydać. Zaczynając: filmy Oczywiście cała seria z Beketem tzn: Snajper Snajper 2 Snajper 3 Snajper 4 - kolejne starcie Snajperzy z kosowa - nie podszedł mi Snajper - broń odwetu Snajper w Waszyngtonie 23 dni grozy Wróg u bram Z reportaży to: cała seria Snajper XXI wieku Snajper na celowniku Książka Cel snajpera Znacie coś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Wspomnienia niemieckiego snajpera Biała śmierć Książki Czerwińskiego Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Filmy Discovery dostępne na youtube: Surviving the cut - army sniper lub Surviving the cut - us marine sniper Z książek Marka Czerwińskiego najnowsza jest "Łowy na człowieka" Film: "Strzelec" z Markiem Wahlbergiem Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Książka " Snajper- Historia komandosa Seal Team Six" Sam mam i polecam,równie dobra co Cel snajpera Chrisa Kyle. Quote Link to post Share on other sites
Perzan_LBN Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 (edited) Z książek, "Ilustrowany podręcznik strzelca wyborowego" Marka Spicera i "Snajper w akcji" Charlesa Stronge Edit: i oczywiście prawie wszystkie książki czerwińskiego Edited June 13, 2013 by BieszczadzkiSnajper96 Quote Link to post Share on other sites
yakuz Posted June 13, 2013 Author Report Share Posted June 13, 2013 Książka " Snajper- Historia komandosa Seal Team Six" Sam mam i polecam,równie dobra co Cel snajpera Chrisa Kyle. Cel snajpera przeczytałem, mam na własność, a tej będę szukać gdzieś w empiku ;) Quote Link to post Share on other sites
Skejter Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Obydwie mam i jak napisałem są warte uwagi :) Quote Link to post Share on other sites
Kusza Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Książka: Stefan Strasser Snajper - Kompendium Wiedzy. Prawie 400 stron wiedzy snajperskiej. Punkt widzna zarówno wojskowy jak i snajpera policyjnego. Quote Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 "Dzieje snajperów. Od roku 1914 do czasów najnowszych" wydawnictwa Osprey Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 15, 2013 Report Share Posted June 15, 2013 "Snajper", "Cel snajpera" i "czerwony krąg" to tak w kupie można potraktować jako pełną błędów książeczkę popularnonaukową. Zbyt wiele się z nich dowiedzieć za bardzo nie idzie ale czyta się sympatycznie. Tylko strasznie słabo napisane ale w sumie to są wspomnienia żołnierzy a nie utowry napisane przez porządnych pisarzy. Quote Link to post Share on other sites
Innowierca Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Snajper Cel snajper Snajper -kompendium wiedzy, jak juz ktoś wcześniej podał Balistyka dla snajperow,J.a Ejsmont. Quote Link to post Share on other sites
woysky Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 (edited) hmm... to zacznijmy od historii ... może to ... http://www.youtube.com/watch?v=rpjZJEu1wAc . Niech się młodzi języka sąsiadów uczą :icon_biggrin: link wrzucony jako ciekawostka - bez podtekstów ideologicznych. Edited January 6, 2014 by woysky Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 "Dzieje snajperów. Od roku 1914 do czasów najnowszych" wydawnictwa Osprey Czytałem w empiku. Wygląda niepozornie... jak dla dzieci :D ale przyjemnie się czyta. Z nowości: "Dziennik Snajpera" Władysława Wilka http://warbook.pl/ksiazka/39/dziennik-snajpera Fragment książki: http://kultura.gazeta.pl/kultura/1,132860,15568916,Czy_mam_prawo_zabic_tego_czlowieka__Dziennik_wojny.html#TRCuk Jeszcze nie czytałem więc nie opiszę ale oceny ma dobre. Znalazłem też teksty Marka Czerwińskiego. Jeżeli ktoś się wczuwa w snajperstwo to część go zainteresuje ;). http://www.zsp-varmint.org/zsp/index.php?option=com_content&view=article&id=13%3Asnajperskie-abecado&catid=13%3Asnajperstwo&Itemid=18 Piszę, część dlatego, że niektóre odnoszą się konkretnie do broni ostrej więc nic nam po tych tabelach balistycznych :D Na dole strony można przełączyć na inne wpisy. Quote Link to post Share on other sites
małpetti Posted March 9, 2014 Report Share Posted March 9, 2014 Z nowości: "Dziennik Snajpera" Władysława Wilka to nie nowość - książka najwidoczniej jest ponownie drukowana, ale czytałem ją już z 7-8 lat temu i nawet mam dedykacje :) Przyjemna i w takim polskim nie-prorosyjskim stylu :D Quote Link to post Share on other sites
woysky Posted March 10, 2014 Report Share Posted March 10, 2014 (edited) z książek ...podręcznik snajpera http://ksiegarnia.pw...elitarnych.html . Napisany przystępnie z obrazkami i czytelnymi opisami. Można dzieci uczyć :) Edited March 10, 2014 by woysky Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts