danonek321 Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Witam, jako, że to mój pierwszy post pasowałoby się przywitać, a więc mam na imie Michał, 13-latek, który od nie dawna zaczął "jarać" się asg. Tak jak w temacie, jestem już prawie zdecydowany na agm'a, aż tu nagle ujrzałem Mossberg M500 L.E.Stock. Na czym mi zależy? Na w miare w miarę celności (strzelanie do puszek z odległości 15-20m), miło chodzącym przeładowaniu. Co do tej drugiej, przemawia tam do mnie to, że jest krótsza ( świetnie mi sie celuje z czegoś co ma 70-80 cm długości, tak wiem to troche dziwne), no i ma większy magazynek. Co polecacie? Nie chciałbym sie zrazić zakupem pierwszej "repliki", chce kupić coś co nie rozleci się po 500 wystrzelonych kulkach. Jak już mówiłem jestem nastawiony ku agm'owi, ale z tego co widziałem, ta druga, a dokładniej replika z firmy cybergun ma też repliki o dość dużej kwocie, więc może to nie taki shitgun? Pozdrawiam, i z góry dziękuje :) Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 Jak już mówiłem jestem nastawiony ku agm'owi, ale z tego co widziałem, ta druga, a dokładniej replika z firmy cybergun ma też repliki o dość dużej kwocie, więc może to nie taki shitgun? Pogrubienie moje. Sorry, ale debilny argument. Raz, że cena nie koreluje bezpośrednio z jakością. Dwa, że różne produkty jednej firmy mogą mieć różną jakość. A trzy, że AGM też robi repliki o (względnie) dużej kwocie (domyslam się, że chodzi o cenę) np. Mp 40. Jeśli zaś chodzi o porównanie to mimo, że nigdy nie widziałem tego M500 L.E.Stock to brałbym AGM. Dlaczego? Bo raz, że tańszy. Dwa, że sprawdzony a trzy, że jak ktoś pyta o repliki do 150zł to jeszcze nie widziałem (a przynajmniej nie pamiętam) by ktoś polecał tego drugiego od Cybergun. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 16, 2013 Report Share Posted June 16, 2013 AGM. :maniak_OK: Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted June 20, 2013 Author Report Share Posted June 20, 2013 Dziękuje, mam pytanie czy z tak 10-15 m ciężko będzie trafić za pierwszą kulką 0.25g w puszke, czy to raczej nie ta cena? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 21, 2013 Report Share Posted June 21, 2013 (edited) Spokojnie. :maniak_OK: Edited June 21, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted June 21, 2013 Author Report Share Posted June 21, 2013 Dziękuje bardzo, myśle, że już niebawem stane się posiadaczem tej repliki :) Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 Pewnie o to chodziło? Wygląda na kolejne wcielenie M47 DE, wersja z "kolba taktyczną". Inaczej rozwiązana regulacja HU i nowy, większy, magazynek z innym mocowaniem. Nie wierzę, żeby się mocno róznił od M47. A M47 to była fajna zabawka, póki kosztowało to mniej-więcej tyle, co AGM, i AGM'ów akurat nie było na rynku. Aha, i M47 to nie jest replika Mossberga 500, niezależnie od tego, co producent jest uprzejmy wypisywać - to replika Remingtona 870. Quote Link to post Share on other sites
berylpl Posted June 25, 2013 Report Share Posted June 25, 2013 (edited) Ktoś to w PL sprzedaje? 180 kulek w shotgunie robi wrażenie, ale z oznaczeniami to to pewnie kosztuje bazylion monet. A shotguna AGM 003 wlaśnie znów sobie kupiłem i jest wart polecenia, zwłaszcza za 50-60pln które obecnie kosztuje. Tylko warto mu jakieś przyrządy celownicze domontować. Edited June 25, 2013 by berylpl Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 (edited) (...) Tylko warto mu jakieś przyrządy celownicze domontować. A na jaką cholerę Ci przyrządy celownicze w shocie i to jeszcze AGM-ie? :icon_eek2: Kiedyś zamontowałem lunetę na Remingtonie ale tylko po to żeby obserwować porzedpole. Edited June 27, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted June 27, 2013 Report Share Posted June 27, 2013 No patrz, a ja bez przyrządów ani rusz - na AGM'ie mam doklejoną szynę, a na niej Aimpointa Micro... Quote Link to post Share on other sites
danonek321 Posted June 29, 2013 Author Report Share Posted June 29, 2013 jakby ktoś pytał o tego m500, i czy można go w pl dostać, to raczej tak, pisze że na magazynie :) http://taktyczny.com/strzelby/shotgun-mossberg-m500-l.e.-stock-spring.html --------------------------------------------------------------------------------------------- A tutaj mamy następny wynalazek, tylko że taszy o 20 zł, kosztuje 90 zł, co ciekawe magazynek też na 180 kulek, fajna sprawa taka pojemność :) http://taktyczny.com/strzelby/shotgun-mosseberg-m590-grip-spring.html Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 (edited) No patrz, a ja bez przyrządów ani rusz - na AGM'ie mam doklejoną szynę, a na niej Aimpointa Micro... Masz rację, kolimator ułatwia strzelanie z każdej repliki ale jakiekolwiek przyrządy celownicze w strzelbie wyglądają dziwnie. Jakoś mi nie pasują klimatycznie. :icon_confused3: Edited July 1, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Na wkus i cwiet tawariszcza niet* ;) *dla tych co się mowy Puszkina nie uczyli: są gusta i guściki Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 (edited) Ja, natürlich! :icon_cool: Ps Pojawiły się znowu Remingtony od DE, w przyzwoitej cenie, są fabrycznie oszynowane. Edited July 1, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
SKYFander Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Przecie ten sklep to airsoftxtreme w innej nazwie. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 (edited) Toteż trzeba zamawiać z przesyłką za zaliczeniem pocztowym. Nie ma ryzyka, że zamiast "shota" dostaniesz "szczotę" do kibla. :icon_confused3: Edited July 1, 2013 by Powała Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted July 1, 2013 Report Share Posted July 1, 2013 Tak, tylko czy wtedy możesz sprawdzić przesyłkę PRZED odbiorem, czy dopiero jak zapłacisz kurierowi? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts