Rogaś Posted December 14, 2013 Report Share Posted December 14, 2013 Miałem i jedną i drugą no i cóż, mam EA :icon_smile:. :maniak_OK: Wzorowa postawa. Miałem SA w rękach i uwierz mi, nie jest to żadna stał itd. Zwykły stop aluminium i cynku. Quote Link to post Share on other sites
strzelacz Posted December 16, 2013 Report Share Posted December 16, 2013 wie ktoś czy te magazynki http://azteko.pl/ares-magazynek-lowcap-m4-85-p-409.html lub http://gunfire.pl/product-pol-1152200070-Magazynek-real-cap-do-replik-typu-M4-M16.html będa pasować do replik od SA? Quote Link to post Share on other sites
maluta666 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 (edited) Na gunfire pojawiły się znowu repliki SA :icon_razz2: . Edited December 20, 2013 by maluta666 Quote Link to post Share on other sites
MiKi94 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 (edited) Witam, replikę w raz kolegą niecały miesiąc i bardzo serdecznie ją wszystkim odradzam, swoją m-kę odesłałem do serwisu po 2 dniach, padły chyba kable i kostka stykowa :/. U kolegi w tym czasie wszystko działało. Gdy replika wróciła do mnie z serwisu to z 400fps zrobiło się jakimś cudem coś ponad 380fps i kulki lecą bardzo w bok :( a u kolegi w trakcie gdy moja replika była w serwisie przy upadku z 50cm po podniesieniu okazało się, że magazynek nie podaje kulek, włożyliśmy magazynek z mojej repliki i było to samo, jutro jeszcze będziemy kombinować. ( bolt catch w m-ce kolegi też już oczywiście nie działa, u mnie na razie działa) dodatkowo występują problemy z selektorem czasami po przełączeniu na auto nie strzela i dopiero po włączeniu semi i znowu auto kulki zaczynają lecieć. Jeśli już chcecie kupować emke to albo cyma ( kolega w teamie ma i bardzo chwali, kupił w tym czasie co ja swoją pechową m-kę i u niego wszystko działa cacy, zewnętrznie też bardzo dobrze spasowana) albo droższą replikę G&P, G&G lub K W A. Serdecznie NIE POLECAM Pozdrawiam Miki Edited December 20, 2013 by OFF kolor czerwony Quote Link to post Share on other sites
Kozak-w-khaki Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Czy wie ktoś jak wymieniać tę sprężynę czy trzeba rozbierać całą replikę? Quote Link to post Share on other sites
Martin_Slupsk Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Witam, replikę w raz kolegą niecały miesiąc i bardzo serdecznie ją wszystkim odradzam, swoją m-kę odesłałem do serwisu po 2 dniach, padły chyba kable i kostka stykowa :/. U kolegi w tym czasie wszystko działało. Gdy replika wróciła do mnie z serwisu to z 400fps zrobiło się jakimś cudem coś ponad 380fps i kulki lecą bardzo w bok :( a u kolegi w trakcie gdy moja replika była w serwisie przy upadku z 50cm po podniesieniu okazało się, że magazynek nie podaje kulek, włożyliśmy magazynek z mojej repliki i było to samo, jutro jeszcze będziemy kombinować. ( bolt catch w m-ce kolegi też już oczywiście nie działa, u mnie na razie działa) dodatkowo występują problemy z selektorem czasami po przełączeniu na auto nie strzela i dopiero po włączeniu semi i znowu auto kulki zaczynają lecieć. Jeśli już chcecie kupować emke to albo cyma ( kolega w teamie ma i bardzo chwali, kupił w tym czasie co ja swoją pechową m-kę i u niego wszystko działa cacy, zewnętrznie też bardzo dobrze spasowana) albo droższą replikę G&P, G&G lub K W A. Serdecznie NIE POLECAM Pozdrawiam Miki Po prostu źle trafiłeś, chińczyk chińczykowi nie równy. Co do zmiany toru lotu kulek, złóż poprawnie podzespół lufa-gumka-komora. Sam mam tą emkę i jak na razie sprawuje się bdb. Quote Link to post Share on other sites
MiKi94 Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 W poniedziałek odsyłam ją na gwarancje lista problemów jest długa, pewnie chińczyk miał nadgodziny i się trochę po opier*****. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Czy wie ktoś jak wymieniać tę sprężynę czy trzeba rozbierać całą replikę? Trzeba rozebrać tyle co przy wyjęciu normalnego gearbox'a... Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted December 23, 2013 Report Share Posted December 23, 2013 Dostałem replikę. Na pierwszy rzut oka wszystko w porządku. Strzela całkiem fajnie, na aku 9,6V jest też ładna reakcja na spust. Nie wiem jak ze stokową baterią bo mam swoją. HiCap się majta w gnieździe ale on pójdzie i tak w odstawkę. Jak pogoda pozwoli na strzelankę to opiszę wrażenia ze strzelania. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Takie info: poszły mi ostatnio obydwie sprężynki w gb i spust nie chciał odbijać, nie wiem czy to przyczyna mrozu czy co. Pozdrawiam, zdrowych, pogodnych Świąt! :) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 24, 2013 Report Share Posted December 24, 2013 Raczej słabej jakościowo sprężynki które są twarde i kruche a nie sprężyste :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 Jestem po strzelance i powiem, że jestem mega zadowolony z tej hejtowanej chińskiej eMki. Zasięg i skupienie na kulkach 0,2 pozwala na komfortową wymianę ognia. Nie biegałem z miarką i nie mierzyłem, a na "oko" to chłop w szpitalu umarł :D więc nie podam dokładnie w metrach ale było dobre. Reakcja na spust, cóż jak na stock i przy baterii 9,6 to bardzo dobra. Myślałem, że będę mieć problemy z okablowaniem ale na szczęście nic się nie stało ale zostaną one wymienione przy pierwszej okazji oraz założony będzie mosfet, ponieważ mimo wszystko nie wzbudzają one mojego zaufania. Mam wersję SA-BO2, ris siedzi pewnie i nie majta się, tak samo na kolbie brak luzów. Jedynie mag się majta w gnieździe ale trochę izolki i po problemie. Nie rozleciała się, wszystko trzyma jak należy, więc od siebie Polecam. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 Bo te awarie to samie pierdołki są tak naprawdę. Idzie to naprawić samemu szybko i tanio ale ludzie wymagają od tego cudów ^^. Emeczki są ok za taką cenę. Quote Link to post Share on other sites
Ptaq5 Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 Jak na tę cenę te emeczki są bardziej niż ok. Jakością przerastają P&Je a kosztują mniej. Ja ze swojej emki jestem mega zadowolony. Jedyny mankament to dupiana stabilizacja risów przy muszce (m4 cqb) jak się mocno naciśnie to pęka. 2 krople kleju cyjanoakrylowego i zero jakiegokolwiek luzu. Bolt catch jak dotąd zero problemów (nie pamiętam ile mam tą replikę, ale coś ok 2-3mies) Quote Link to post Share on other sites
flinston20 Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 (edited) Ok Panowie, pokażcie jak wyglądają wasze Repliki SA. https://plus.google.com/u/0/photos/105356050155312129244/albums/5903899755175938417 Edited December 31, 2013 by flinston20 Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 Ok Panowie, pokażcie jak wyglądają wasze Repliki SA. https://plus.google....899755175938417 Coś mało zużyta ta Twoja emka :D Jak tylko upoluje jakiś koli to cykne kilka fotek mojej. Quote Link to post Share on other sites
flinston20 Posted December 31, 2013 Report Share Posted December 31, 2013 (edited) Używam normalnie jak każdą jedną replikę za bardzo uwagi na nią nie zwracam, a wygląda jak wygląda nie będę specjalnie rzucał co by wyglądała jak weteran :) Edited December 31, 2013 by flinston20 Quote Link to post Share on other sites
crecik Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Kupował ktoś SA-A05 ? Bo ja dostałem z celownikami od SA-A06 i się zastanawiam, czy chinole ładują co mają, czy coś w sklepie pokombinowali. Tłumik płomienia też mam trochę nadkruszony, ale i tak go pewno zmienię na coś stalowego to bez różnicy. Quote Link to post Share on other sites
flinston20 Posted January 11, 2014 Report Share Posted January 11, 2014 Ja posiadam takową i mam szczerbinkę taką jak na zdjęciu. Tylko że jak kupowałem ją jak tylko weszły do sprzedaży. Quote Link to post Share on other sites
dzokr Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Witam. Chciałbym kupić m4 firmy specna arms. Nie wiem tylko, który model dokładnie wybrać. Budżet to 600 zł. Jest kilka modeli i nie mam za bardzo pojęcia czym się różnią. Proszę o poradę. Wymagania: bateria w kolbie, dobry zasięg i poprawna celność. Mody, które od razu przeprowadze to tylko wymiana gumki na zieloną. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 (edited) Żartujesz sobie chyba ? Czym się różnią modele SA ?? Innym korpusem, dodatkami, długością, kolba etc w środku mają to SAMO! Wybierz tą która Ci się podoba! Edited January 25, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
dzokr Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 To może zapytam inaczej. W której emce występuje bateria seryjnie chowana w kolbie? Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 W tych co są kolby SF na pewno - kumpel taką ma. Quote Link to post Share on other sites
dzokr Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 A co to znaczy SF? Nie wiem to pytam. Są jeszcze jakieś inne rodzaje kolb do m4? Quote Link to post Share on other sites
dybek Posted January 16, 2014 Report Share Posted January 16, 2014 Akurat specna armsy mają chyba wszystkie kolby SF, oprócz SA-B01 i trzech m16 ze stałą kolbą. Przynajmniej z tych, które są teraz na gunfire. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts