Kazik94 Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 A jak Wasze emki SA spisują się na mrozie? Może ktoś strzelał? Bardziej interesuje mnie gearbox tzn. czy te "wzmocnienia" choć trochę zapobiegają pękaniu szkieletów w tych emkach? Quote Link to post Share on other sites
dzokr Posted January 17, 2014 Report Share Posted January 17, 2014 Kupiłem tą emkę: http://gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html Proszę użytkowników dokładnie tego modelu o opinie jak spisuje się seria. Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 A jak Wasze emki SA spisują się na mrozie? Może ktoś strzelał? Bardziej interesuje mnie gearbox tzn. czy te "wzmocnienia" choć trochę zapobiegają pękaniu szkieletów w tych emkach? Strzelam od sierpnia i jak na tą chwile bez problemów ze szkieletem. Quote Link to post Share on other sites
filip4822 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 (edited) Kupiłem tą emkę: http://gunfire.pl/pr...rms-SA-B02.html Proszę użytkowników dokładnie tego modelu o opinie jak spisuje się seria. Ja mam, w sumie to używam sporadycznie, ale nie narzekam :icon_wink: Wymieniłem tylko gumkę hu i zasięg mi odpowiada :icon_wink: Edited January 18, 2014 by filip4822 Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 No dzisiaj po raz pierwszy załapaliśmy porządniejszy mróz na strzelance ok.-2. I szczerze się zawiodłem na emce, z GB wydobywały się odgłosy "śmierci" za każdym razem(myślałem, że pękł), hop up w ogóle nie kręcił pomimo zamontowanej systemy i regulacji 3 razy. Dopiero, kiedy temperatura podskoczyła, jak słońce wyjrzało za chmur, wszystko wróciło do normy. Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 -2 to porządniejszy mróz ? yyyyy Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Patrząc na ostatnią pogodę to możemy uznać -2 jako "Porządniejszy mróz" :D Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 (edited) Przypominam o konieczności przesmarowania, zębatki potrafią być suche jak pieprz od nowości co na mogło na mrozie wyjść w postaci jęków. Edited January 18, 2014 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Moje zębaty były smarowane jakiś miesiąc temu i jest gites :D Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Kurcze szkoda, że w stocku tak słabo smarują gearbox i trzeba łamać gwarancję żeby smarnąć zębatki :(. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 18, 2014 Report Share Posted January 18, 2014 Jak chcesz łamać gwarancję to łam. Sprytny wyjmie prowadnicę ze sprężyną i przez boczne okno nasmaruje bez otwierania GB. Dla ułatwienia można smar aplikować strzykawką z grubą igłą na raty (smar - strzał - smar - strzał) i po zawodach. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Od zawsze uważałem, że gwarancja na repliki to "pic na wodę, fotomontaż" nie dość, że obejmuje tylko GB to Gunfire nie zakłada żadnych plomb. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Ja plombę na GB od Specny mam. Zdaje się, że to producenta ale coś tam jest - niebieskie kółeczko z napisem bodajże QD od strony gniazda maga. Quote Link to post Share on other sites
samuraj13 Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 U mnie też te niebieskie kółeczko z napisem QD jest, szkoda, że przerwane... Quote Link to post Share on other sites
komandoczołg Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Faktycznie, zapomniałem o tych suchych zębatkach :icon_razz2: Dante akurat od września w legnicy najniższa temperatura jaka była to -6 :/ w nocy Quote Link to post Share on other sites
SzamoL Posted January 19, 2014 Report Share Posted January 19, 2014 Czy któryś z posiadaczy emki SA mógłby zrobić parę fotek w pełni otwartego GB oraz sprawdzić czy zębatki są wykonane ze stali. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted January 20, 2014 Report Share Posted January 20, 2014 (edited) W 39 poście publikowałem galerię wraz z podglądaniem zębatek, na moje oko stal jak w przypadku SHS. Niestety bez otwierana GB bo nie potrzebuję wiec trzymam się gwarancji, ale wiem że są foty na necie, szukaj produktów ze stajni EC / E&C bo to ta firma je produkuje a tylko u nas nazywają je Specnami. https://plus.google....785860547072769 Edited January 20, 2014 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Przejrzałem cały temat, do tej pory cała jedna informacja, więc spytam-kto ma http://gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html#enclosures_58676 i czy gibie mu się ris z przodu. Co do korpusów to specna jako coming soon ma kompletny korpus noveske z upperem mur. Jaram się :>. Quote Link to post Share on other sites
Martin_Slupsk Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Przejrzałem cały temat, do tej pory cała jedna informacja, więc spytam-kto ma http://gunfire.pl/pr...nclosures_58676 i czy gibie mu się ris z przodu. Co do korpusów to specna jako coming soon ma kompletny korpus noveske z upperem mur. Jaram się :>. Mam, a w zasadzie miałem, przód się gibał. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 Bieda, albo muszę inwestować w G&P albo następnego Evolutiona kupić... Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted January 22, 2014 Report Share Posted January 22, 2014 (edited) Przejrzałem cały temat, do tej pory cała jedna informacja, więc spytam-kto ma http://gunfire.pl/pr...nclosures_58676 i czy gibie mu się ris z przodu. Co do korpusów to specna jako coming soon ma kompletny korpus noveske z upperem mur. Jaram się :>. Zależy jak trafisz. Edited January 22, 2014 by rocker21 Quote Link to post Share on other sites
MondoCane Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 U mnie też się chwiał przedni RIS w SA-B02. Wkręciłem jedną śrubę w pierwszy górny otwór RIS, chyba M4x15, która po oparciu się o atrapę rury gazowej utrzymuje stabilnie RIS'a w jednym położeniu.Natomiast pomiędzy górną szyną chwytu przedniego a szyną upper recievera jest 1.5 mm różnicy wysokości i nie widzę w tej konstrukcji możliwości usunięcia tej usterki. Quote Link to post Share on other sites
Martin_Slupsk Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Zależy jak trafisz. Na początku jak ją kupiłem front się nie gibał, tak po miesiącu użytkowania zaczął się gibać. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 23, 2014 Report Share Posted January 23, 2014 Jeśli nie było śruby stabilizującej o atrapę rury gazowej to nie dziwota. Dzięki za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
filip0107 Posted January 24, 2014 Report Share Posted January 24, 2014 Zabrał się ktoś za kręcenie jakiejś recenzji, lub pisanie? ciekawy jestem jak specna się trzyma wam po kilku miesiącach, pod koniec stycznia kupuje ją i zależy mi na opiniach ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts