komandoczołg Posted August 17, 2013 Report Share Posted August 17, 2013 (edited) Mój bolt tęż się wygiął bo się nim bawiłem jak s... ale z udało się go naprawić trzeba było rozkręcić wyprostować i włożyć z powrotem, pod taką plastikową prowadnicę. Edited August 17, 2013 by komandoczołg Quote Link to post Share on other sites
Koyama Posted August 18, 2013 Report Share Posted August 18, 2013 (edited) Ja znalazłem film z fabryki a właściwie działu montażu :icon_smile: Ciekawi mnie fakt, że to jest w tajwanie a repliki jako takie to chińczyki :icon_smile: http://www.youtube.com/watch?v=k2EhlfyCrDU&sns=em A tu jest prezentacja modelu EC 701 z granatnikiem :icon_smile: gość stara się mówić po angielsku, ale w miarę da się zrozumieć http://www.youtube.com/watch?v=DGJ_tAiAeF4&sns=em Edited August 19, 2013 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Ptaq5 Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Wydaje mi się czy one mają inne body? Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Kupilem jedna z tych emek, u mnie spasowanie malina ... zadnych szczelin, nic sie nie chwieje, tylko maly luz na kolbie. Strzela celnie i daleko. Dobre skupienie. Jedyne co to to ze po strzelaniu na auto czasem kulki pojedyncze mi z lufy wypadaja ... czy moze to byc wina dosc luznego maga? Mial ktos cos podobnego? Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Ja bolt catcha jak rozwaliłem, tak jest nie działający :D. Moja ema jest na serwisie, zobaczymy co tam Rodnath o niej powie po otwarciu gb. Quote Link to post Share on other sites
Martin_Slupsk Posted August 19, 2013 Report Share Posted August 19, 2013 Do mnie też przyszła emeczka, dokładnie EC-302. Spasowanie super, lekki luz w kolbie. Przeczytałem cały temat, ale nikt nic nie wspomniał o wykonaniu kolby, plastik fantastik, totalny szajs, coś z półki pistolecików na żółte kulki z bazaru. Chyba że tylko mi się trafiła taka kolba... Quote Link to post Share on other sites
Zięba Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Mam ten sam problem z kolbą, kolba jest wykonana z jakiegoś shitowego plastiku i wygląda jak by była za 20 zł w sklepie z zabawkami, nie długo będę planował wymienić kolbe bo mam jedno pęknięcie na niej o długości ok. 1 cm Quote Link to post Share on other sites
Jakub130495 Posted August 20, 2013 Report Share Posted August 20, 2013 Mam EC-603, co do wykonania repliki jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony. RIS nie ma nawet najmniejszego luzu, spasowanie body idealne, szczelność dobra, wymieniłem tylko gumkę na czarną od systemy, zasięg skuteczny przy małym wietrze ponad 60m, maksymalny ok 75m. Używam lipo 11,1 redox, ładzia aż miło, rof niezły, sprawdziałem na silniczku Tornado od GFC, to aż strach to tam wsadzać... laser. Jedyna wada to zatyczka rączki w której jest śruba dokręcająca silnik, ta cała zatyczka nie ma otworów wentylacyjnych i się grzał silnik, ale wymieniłem tą pierdółkę. :) Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Po ocenie części (przebieg około 4-5k) również zdecydowałem się na lipo 11,1. Na stocku chrono pokazywał najczęściej 404-407fps. U mnie zostaje wymieniona dysza, jak tylko przyjedzie. To wszystko. Tak swoją drogą zauważyłem, że na stronie E&C jest całkiem dużo replik, których nie ma w PL, kto wie, może za jakiś czas będą np M16A4: http://www.ec-airsoft.com/html_products/EC-160.html , na które już mi ślinka cieknie :) Quote Link to post Share on other sites
Harab Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Pytałem o to samo GF, też mam chętkę na M16A4, odpowiedzieli tylko, że spodziewają się dostawy SA za około 2-3 tygodnie, a odpisali kilka dni temu... Jak na moje oko to jakoś na początku września będzie ta dostawa, a wraz z nia mogą się pojawić te repliki :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Z chęcią przygarnąłbym http://www.ec-airsoft.com/html_products/M4-Sentry-AEG-163.html U mnie kolba jest ok, shit nie shit sprawuje swoją funkcję. Na M100 (330fps) ostatnio mierzone zasięgi to 45m skutecznego (człowiek) i 50-55m całkowitego. Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 Jestes pewien ze m100 a nie m90? Z tego co pamietam to ta slabsza sprezyna byla m90 - 310 fpsow ;) A moze sie myle? Nial ktos problem z wypadajacymi pojedynczymi kulkami z lufy (zazwyczaj po strzelaniu na auto)??? Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 21, 2013 Report Share Posted August 21, 2013 (edited) Wrzuciłem M100 SHS, nie stocka. Edited August 21, 2013 by CerberBP Quote Link to post Share on other sites
Zięba Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Mam problem z tym bolt catchem nie działa i niczego nie zaciąga, zaglądałem do środka wyginałem blaszke, blaszka wydaje mi się jest dobrze spasowana w body no niewiem, co może być rozwiązaniem tego problemu. Może ktoś podeśle zdjęcia jak to ma prawdidłowo wyglądać. Quote Link to post Share on other sites
MaroPL Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Mam pytanie do posiadaczy EC-303. Czy według was 2 śruby w szynach ris wystarczą żeby je pewnie trzymać? W wersji palnej szyn URX widziałem, że najczęściej ludzie mają własnie ok. 2 lub 4 śruby. Quote Link to post Share on other sites
Zięba Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 To pomoże mi ktoś 2 wpisy wcześniej ^^ Quote Link to post Share on other sites
Zięba Posted August 22, 2013 Report Share Posted August 22, 2013 Sorry za post za postem, mógłby ktoś podesłać pare zdjęć tej blaszki z bolt catcha ? Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 Z chęcią przygarnąłbym http://www.ec-airsoft.com/html_products/M4-Sentry-AEG-163.html U mnie kolba jest ok, shit nie shit sprawuje swoją funkcję. Na M100 (330fps) ostatnio mierzone zasięgi to 45m skutecznego (człowiek) i 50-55m całkowitego. na jakich kulasach ten test? ;) z ciekawosci pytam Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted August 23, 2013 Report Share Posted August 23, 2013 na jakich kulasach ten test? :icon_wink: z ciekawosci pytam moc na 0,2g ale nie znam firmy, zasięg na o,25g rokets'ach Quote Link to post Share on other sites
Koyama Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Witam właśnie kupiłem osobiście replikę EC 701 w sklepie gun fire :) Wie ktoś może jak ściągnć granatnik ? Bo trochu się z tym męczę a chciałbym go ciut przesunąć bo chinczyk założył go na zębatkach deltaringu i przez to ciężko jest go odciągnąć Quote Link to post Share on other sites
Koyama Posted August 25, 2013 Report Share Posted August 25, 2013 Witam właśnie kupiłem osobiście replikę EC 701 w sklepie gun fire :) Wie ktoś może jak ściągnć granatnik ? Bo trochu się z tym męczę a chciałbym go ciut przesunąć bo chinczyk założył go na zębatkach deltaringu i przez to ciężko jest go odciągnąć Problem już rozwiązany, trzaba wyciągnąć ten drucik z pod pinu i potem ten pin wcisnąć wedy zatrzask się rozblokowuje :) Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Ktos sie orientuje czy precka 363 mm schowa sie w calosci w wersji tej emki ze stokowa lufa 350? Czy tlumik ognia ja schowa czy bedzie wystawala? Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Ktos sie orientuje czy precka 363 mm schowa sie w calosci w wersji tej emki ze stokowa lufa 350? Czy tlumik ognia ja schowa czy bedzie wystawala? Jeżeli masz EC-303 to wejdzie na 100% i jeszcze zostanie miejsca. Nie wiem jaką masz replike, nie chce mi się czytać wstecz :D Quote Link to post Share on other sites
Konte Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 301 - nke ale jesli obie maja ta sama dlugosc lufy wewn to powinno wejsc i do mojej? ;) Quote Link to post Share on other sites
rocker21 Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 301 - nke ale jesli obie maja ta sama dlugosc lufy wewn to powinno wejsc i do mojej? :icon_wink: Wejdzie na 100% Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts