juras2000 Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 (edited) Uwaga Oszust pod nikami: Norton dawdeke Było jeszcze jedno z którego kumpel chciał coś kupić ale go ostrzegłem przerwał transakcje..... Wszystkie niki chciały żeby przelać pieniądze na konto: 82 1140 2017 0000 4702 1216 6221, Posiadam pozostałe dane. Pierwszy nie przesłał zakupionych przeze mnie czyli oszustwo na 50 zł Drugi przesłał zakupiony towar ale uszkodzony... Pomimo wielokrotnych monitów zero odzewu... Edited July 5, 2013 by Sveter121 Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Delikwent działa jako pizeso [KLIK] Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 A te "Grzegorz Szczur" to skąd się wzięło? To ten jeszcze jeden z którym chciał handlować Twój kumpel? A tak w sprawie rozwiązania sprawy - idź na policje, znajdź gościa na FB i kulturalnie narób mu syfu wśród znajomych (szefa, żony, matki). Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 (edited) Marek, myślisz, że poskutkuje :icon_question: Jakie drzewo taki klin, jaka matka taki syn. :icon_confused: Edited September 29, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Ja ostatnio się naciąłem. Niestety po fakcie znalazłem ten temat. Pokrótce: Kupiłem u niego zespół szyn od beryla miało być "nie były przerabiane, cały są, lekko porysowane". Okazało się że takie nie są, a kilkukrotnie pytałem o ich dokładny stan. Jedną usterkę wyłapałem na fotce, ale po negocjacji ceny przystałem na nią. Jak się później okazało wad było kilka, o których nie wspomniał. Sam zaproponowałem korzystne wyjście z sytuacji. Całkowita ignorancja z jego strony. Obecnie to gadka szmatka jak to z dzieckiem co mu się meszek rzucił, między nogami. Nie polecam i przestrzegam przed nim. Quote Link to post Share on other sites
pizeso Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 @juras2000 Kupiłeś towar od dawdeke. Mój znajomy bez konta bankowego. Spytał się mnie czy dam mu pieniądze do ręki jak przeleje mi na konto, zgodziłem się. Ja nie sprzedalem nic jurasowi ani jego koledze. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 @juras2000 Kupiłeś towar od dawdeke. Mój znajomy bez konta bankowego. Spytał się mnie czy dam mu pieniądze do ręki jak przeleje mi na konto, zgodziłem się. Ja nie sprzedalem nic jurasowi ani jego koledze. Kasa poszła na Twoje konto, więc jesteś tak samo winny. Dogadaj się z koleżką, by przestał być złamasem, a zaczął być człowiekiem. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 @juras2000 Kupiłeś towar od dawdeke. Mój znajomy bez konta bankowego. Spytał się mnie czy dam mu pieniądze do ręki jak przeleje mi na konto, zgodziłem się. Ja nie sprzedalem nic jurasowi ani jego koledze. Misiu, policja najpierw Ciebie zgarnie na dołek bo pójdą za numerem konta. Kopnij swojego "kolegę" w dupę bo to Ty będziesz miał nieprzyjemności. Zresztą jak prokurator będzie miał zły dzień to może Ci zarzucić współudział. A poza tym sprawa na razie wygląda tak: "Wysoki sądzie, nie zgwałciłem Jadźki, bzykał ją Franek, ja ją tylko trzymałem". Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 (edited) Pizeso, użyczenie rachunku bankowego do dokonania "przekrętu" jest jednoznacznie traktowane jako współudział/pomocnictwo. Edited October 2, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Ja to w ogóle radziłbym dla Ciebie Pizeso byś popędził kumpla do jak najszybszego wywiązania się z umowy. Jeśli nie będzie chciał to radziłbym od razu podać dane kolegi dla poszkodowanych. Będziesz miał na plus, że próbowałeś pomóc. I krótka lekturka: Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do nie-korzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wpro-wadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8. § 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy. § 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolno-ści do lat 2. § 4. Jeżeli czyn określony w § 1–3 popełniono na szkodę osoby najbliższej, ściga-nie następuje na wniosek pokrzywdzonego. Źródło - Kodeks Karny. Karę za pomocnictwo wymierza się w granicach przewidzianych dla sprawstwa. Pomocnik odpowiada w granicach swojej umyślności niezależnie od odpowiedzialności sprawcy. Ponosi on odpowiedzialność nawet wtedy, gdy sprawcy nie można przypisać winy (np. z powodu niepoczytalności, nieletniości). Jeżeli czynu zabronionego tylko usiłowano dokonać, pomocnik odpowiada jak za usiłowanie. Natomiast jeżeli czynu zabronionego nawet nie usiłowano dokonać sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary lub nawet odstąpić od jej wymierzenia. Pomocnik nie ponosi odpowiedzialności karnej, jeżeli dobrowolnie zapobiegł popełnieniu czynu, przy którym udzielał pomocy (tzw. czynny żal). Przy nieskutecznym czynnym żalu sąd może zastosować nadzwyczajne złagodzenie kary. Źródło. Quote Link to post Share on other sites
pizeso Posted October 5, 2014 Report Share Posted October 5, 2014 @marek mac Jest problem, bo juras2000 nie loguje się na forum. Nie mam jak się z nim dogadać. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 (edited) @pizeso To nie znasz gościa i udostępniłeś mu swoje konto?! A pieniądze jak mu przekazałeś? W kiblu na dworcu? Mam do przelania 2 mln baksów na konto w Kolumbii. Udostępnisz mi konto? Edited October 6, 2014 by GuloGulo Quote Link to post Share on other sites
pizeso Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 @gulogulo z jurasem2000 ... Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 (edited) Ja tego nie "rozumie". To jak wy się dogadaliście? Znasz gościa osobiście czy nie? Edytuj: Już "rozumie", ale po Ci Juras? Ty tego Nortona/Dawdeke popędź do oddania forsy, a jak nie odda to współpracuj z policją. Edited October 6, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Dajcie spokój, pizeso jest pewnie jedną i tą samą osobą i próbuje się wybielić, nawet jeśli jakimś cudem tak nie jest, to teraz dziecko dowie się czym jest współudział w popełnieniu przestępstwa :) Quote Link to post Share on other sites
pizeso Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 (edited) @marekmac Jak mam pogonić dawdeke do oddania pieniędzy jak juras2000 nie odpowiada nawet. @samael16 spójrz na date postu jurasa, żadnej sprawy na policji nie ma. Edited October 6, 2014 by pizeso Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Serio? Nie wiesz jak pogadać z KUMPLEM nt. oddania forsy dla osoby oszukanej? Juras nie jest Ci do tego potrzebny bo przelew był robiony albo z konta na konto (i wystarczy odesłać forsę na konto z którego kasa przyszła) albo był robiony w sposób tradycyjny (wpłata na konto na np. poczcie) i masz dane wpłacającego. Rób jak chcesz, ale Twój brak ogarnięcia w tej sprawie sprawia, że jesteś dla mnie coraz bardziej podejrzany. Quote Link to post Share on other sites
falcong700 Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 Delikwent działa jako pizeso [KLIK] Drugi post od góry, wpisany przez jednego z poszkodowanych. Quote Link to post Share on other sites
pizeso Posted October 6, 2014 Report Share Posted October 6, 2014 @Falcong700 mbiechu dostał dokładne fotki szyn. I chciał 35zl bo są nie takie jakie on myślał. Quote Link to post Share on other sites
mbiechu Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Bądź dokładny jeszcze raz. Nie takie jak ja myślałem, tylko nie takie jak ty napisałeś :icon_smile: Przykład (jednej) z twojej dokładności jak starałeś się nie wszytko pokazać KLIK . I pamiętaj że poza twoimi zdjęciami, pytałem jeszcze czy poza tym spiłowanym ząbkiem są jeszcze jakieś niespodzianki. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 http://wmasg.pl/pl/consignment/show/590224 Dawdeke atakuje, prawie kupiłem midy. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 kolejne jego fejk konto: http://wmasg.pl/pl/profil/show/106859 wyszło na jaw, gdy odpisał ludziom w tym temacie: http://forum.wmasg.pl/topic/151217-problem-z-odzyskaniem-pieniedzy-redberetpl/ jako pizdeso czy jak on tam się wabi. przydałoby się dopisać nick. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted November 12, 2014 Report Share Posted November 12, 2014 (edited) A ja mu chciałem pomóc... Multikontowicz ebany. Edytuj: Lesio, plus za rewolucyjną czujność. Edited November 12, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
falcong700 Posted November 13, 2014 Report Share Posted November 13, 2014 (edited) Ogólnie najlepiej nie robić transakcji z nowymi kontami. Mnie sie zawsze lampka zapala jak widze konto wczorajsze i swietna propozycje Edited November 13, 2014 by falcong700 Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Kolejne ogłoszenie od tego typa: http://wmasg.pl/pl/consignment/show/599232 Na wypadek jakby usunął: http://zapodaj.net/88b8bc64f05a4.png.html http://zapodaj.net/c445c6564db6b.png.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts