Dionazy Posted July 31, 2013 Report Share Posted July 31, 2013 Zuoty, kilka tematów pod tym jest moje pytanie i OFF poleca mi dokładnie taki sam karabin. Więc jeżeli ciekawi ciebie moja opinia o nim to tak. Kupuj go. BTW OFF dzięki za tą poradę :P Quote Link to post Share on other sites
Zuoty_Mjut Posted July 31, 2013 Author Report Share Posted July 31, 2013 Patrząc na maskę to kierowałem się zamiłowaniem do gier, książek lub filmu na podstawie Ghost Recona Toma Clancy'ego. Ale biorąc pod uwagę właśnie praktyczność (możliwość ewentualnego oddychania :D ) stalker jak nie patrzeć będzie lepszy jak i oszczędniejszy. @Dionazy dzięki za info, przynajmniej wiem, że nie tylko kilka osób jest za tą repliką. Na finishu zdecydowałem się jednak na właśnie nią. PS.: Z odzieży to dresik i zwykłe buty wystarczą, no nie? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 Wystarczą na początek. Jednak wraz ze wzrostem Twojego doświadczenia przekonasz się, że kamuflaż i buty także mają znaczenie dla skuteczności - i to większe, niż mogłoby się wydawać. Rozejrzyj się za mundurami z demobilu w kamuflażach Flecktarn, albo DPM. Można je dostać za grosze, a sporo pomagają. Odpowiednie buty mogą natomiast uratować Cię przed wieloma rodzajami urazów - zarówno w terenie leśnym jak i zurbanizowanym. Maska typu Stalker będzie lepsza od tej podanej przez Ciebie - im mniej materiału zakrywa nos i usta, tym lepiej dla Twojej ochrony oczu. G36 od JG/GFC to dobry wybór. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Zuoty_Mjut Posted August 1, 2013 Author Report Share Posted August 1, 2013 Ma ktoś może link do tych mundurów z demobilu? To będzie ostatnia potrzebna mi informacja, bo wiedzę, która jest mi potrzebna na starcik już mam praktycznie skompletowaną. Quote Link to post Share on other sites
MrStone Posted August 1, 2013 Report Share Posted August 1, 2013 (edited) Ja kupiłem taki komplet od tego sprzedawcy i mogę polecić. Jak będziesz kupował możesz dopisać tylko, żeby nie wcisnęli Ci spranego, bo czasami tak robią. Poszukaj tylko swojego rozmiaru. PS. Ogólnie to poszukaj na allegro. Dużo tego jest, więc masz w czym wybierać. Może skompletujesz taniej. Ja ten komplet w mniejszym rozmiarze zgarnąłem za 45 zł. Edited August 1, 2013 by MrStone Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 2, 2013 Report Share Posted August 2, 2013 @Zuoty, Twoje lenistwo jest wielkie jak Czomolungma ale znaj serce Polaka: - Flecktarn, - DPM. Quote Link to post Share on other sites
Zuoty_Mjut Posted August 3, 2013 Author Report Share Posted August 3, 2013 znalazłem taką replikę na Allegro: http://allegro.pl/g36c-asg-370fps-i3436075738.html Opłaca się? Wg mnie z pewnością tak :) . Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 3, 2013 Report Share Posted August 3, 2013 Masz "Kup teraz" za 350zł. Za 369zł masz nową replikę G36 z GFC (bodajże to samo co JG i ASG) z dwuletnią gwarancją. No, ale skoro według Ciebie się opłaca to kupuj. Człowiek ponoć najszybciej uczy się na własnych błędach. Quote Link to post Share on other sites
Zuoty_Mjut Posted August 4, 2013 Author Report Share Posted August 4, 2013 Replika od JG kosztuje 419 zeta, ale o gwarancji nie pomyślałem. Chociaż jak się umie dobrze przygadać to po cenie gościu zjedzie i to o dość sporo. Mimo wszycho wezmę nowiuśki sprzęcior i dzięki wszystkim za pomoc. PZDR Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 4, 2013 Report Share Posted August 4, 2013 Replika od JG kosztuje 419 zeta, ale o gwarancji nie pomyślałem. G36 GFC = G36 JG, ale z dłuższą gwarancją. Bardziej opłaca się teraz brać GFC. Quote Link to post Share on other sites
Zuoty_Mjut Posted August 5, 2013 Author Report Share Posted August 5, 2013 Dłuższa gwarancja mówisz... No to wezmę tę od GFC. A jeszcze też takie pytanko: Ile fpsów można mieć maksymalnie na CQB? Przyda mi się troszkę ta informacja :P Quote Link to post Share on other sites
wilq1979 Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Zwyczajowo do 350 FPS. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Zależy od tego z kim i gdzie się strzelasz. Quote Link to post Share on other sites
Zuoty_Mjut Posted August 5, 2013 Author Report Share Posted August 5, 2013 Czyli 380 nie zmieści się w zakresie? Quote Link to post Share on other sites
Lukpaj Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Jeżeli obawiasz się o to, że stockowe G36C od GFC/JG się nie zmieści w limitach, to przestań. Akurat te giety nadają się zarówno do CQB jak i na teren otwarty (sklepy podają, że te karabinki mają ok. 370-380 fps, z doświadczenia własnego i cudzego wiem, że te liczby są bliżej 360, a te 10 jednostek nad limit nie wyklucza cię z rozgrywek CQB). Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 5, 2013 Report Share Posted August 5, 2013 Panowie. Limity FPS są w kwestii środowisk - czyli tych z którymi sie strzelasz. Są tacy którzy ich nie mają wcale, a są tacy co mają 350fps. Bardzo proszę o nie brnięcie w dyskusji w sensowność limitów, pluszowy airsoft itp. Nie warto. Quote Link to post Share on other sites
Zuoty_Mjut Posted August 5, 2013 Author Report Share Posted August 5, 2013 No ale taki przykładowe 550 fps wpakowane np. w twarz z krótkiego zasięgo to już przesada no nie? Z resztą taką moc mają chyba tylko słabsze karabiny/karabinki snajperskie.Z resztą walić to, bo już trochę Off-top się robi. Dzięki za wszelaką pomoc chłopaki. PZDR !! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts