Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam,

Posiadam replikę firmy Deep Fire. Replika jest prawie stockowa wymieniłem tylko gumke na zieloną G&G oraz komore na czerwoną elementa (wiem że komora z niskiej pólki ale sprawdza się bardzo dobrze, kręci kulki idealnie i daje super szczelność). Reszta tak jak pisałem pełen stock. Jeśli chodzi o skupienie jest naprawde super stock lufa Deep Fire 6.04 daje dobre rezultaty inne stockowe repliki (M4 od EA ,AK od CA) wymiękają. Jeśli chodzi o zasięg to już jest nieco gorzej. Jedynie co mi przeszkadza to mała siła repliki posiada ona niecałe 360FPS niestety do lasu troszke za słabo o czym dziś na strzelance się przekonałem. Więc teraz zaczynają się klocki. Co chce osiągnąć przez tuning - powiekszyć FPS do 400-420 i poprawić zasięg wiem że będe musiał wymienić sprężyne tylko na jaką? I czy razem z sprężyną muszę coś jeszcze wymienić? Z tego co się orientuje moja replika posiada wzmocnione elementy gearboxa od firmy DF ale czy wytrzymają tuning? Głównie chodzi mi o to by tuning nie wpłynał negatywnie na żywotność repliki gdyż duży nacisk kłade na to by była bezawaryjna. Mój budżet na tuning tej replike wynosi około 500 zł więc jak myślicie czy taki zestwa części bd ok:

Spręzyna Guarder M120? Inna?

Lufa 509 czy 455 Prometheus czy dłuższa bd lepsza?

Cylinder typ 0 Jakiej firmy?

Tłumik by zakryć precke.

Proszę o odpowiedz.

Ogólnie to M4 ma lufę długości 363mm, 455 będzie Ci wystawać poza tłumik płomienia, co dopiero 509. Tłumiki solidne są ProTech'a, ogólnie to wszystko jedno jaki, byleby miał lewoskrętny gwint 14mm. Cylinder możesz nawet SHS wziąć, jest bardzo dobry i przy tym tani. Sprężyny... hmm, nieco gorzej bo Guarder już nie daje wyników ponad swoją numerację niestety. Nie wiadomo, czy obecne serie równie długo się nie ubijają, jak poprzednie. Ale ponad 400FPS SP120 powinno wciąż dawać.

Ok wielkie dzieki za szybko odpowiedz ale dalej mam te same pytania czy bd widoczna ròżnica między precką 455 a 509 i dalej nie wiem czy przy wymianie springa cos musze jeszcze kupic? A z ta spreżyną to mnie zmartwiłeś bo myślałem że guarder sp120 da mi stabilne 410fps. A jaka jest inna dobra sprężyna dająca 400-410 fps?

Sorry za błedy aktualnie pisze z telefonu.

No ale właśnie lufa 509 koszt 280zł lufa 407 koszt 260zł do lufy 509 musze wymienić cylinder na 0 to będzie replika głownie do lasu więc tłumik 15cm nie bd mi zawadzał ale czy lufa dłuższa o 10cm z lepszym cylinderm da większy zasięg, skupienie czy fps w porównaniu z krótszą?

Edited by Sopajkdiojpl
  • 3 months later...

na 120 prawdopodobnie uzyskasz około 420fps a dla 130 trzeba liczyć koło 450. Przede wszystkim przy 450 fps kulki będą szybciej leciały do celu no i łatwiej będzie dopaść kogoś za krzakami. Jeśli chodzi po głowice to polecam te POMowe od Systemy (lub jej kopie np. ultimate) oraz guardera.

• 3 weeks later...

Witam,

Mam zamiar przeprowadzić tuning lecz chcę zasięgnąć porady co do wyboru niektórych części.

Otóż chcę zrobić coś ala karabin wyborowy na sprężynie Guardera SP150.

Aktualnie mam:

Lufę - Km-Head 380mm 6.03

Komorę - madbull wraz z zieloną G&G

Szkielet - stock DF

Bore-up - Systemy

Zębatki - stock

Silnik - stock

Karabin będzie używany tylko w trybię pojedyńczym. Głównie zależy mi na wyczymałości i bezawaryjności repliki.

Co chcę wymienić:

Szkielet - CNC Core

Zębatki - no właśnie tu jest problem nie wiem jakie wybrać chcę aby replika chodziłą cicho i w miarę szybko naciągała sprężynę lecz tak jak pisałem zależy mi też na tym aby były dosyć wytrzymałę i nie padły po kilku miesiącach.

Silnik - tu też mam rosterki cichy i mocny? Wersja tańsza GFC lub wersja mega uber czyli systema magnum albo guarder warto dopłacić do tych lepszych?

I ostatnie pytanie ile będę miał FPS? Oraz jaki będzię zasięg tej repliki, liczę na coś około 85-90 metrów?

Zębatki ITU Guardera + Silnik Systema AtoZ + lipo 11,1 + mosfet nano AB 2/3 na SP170 daje 25bb/s :icon_smile: no i reakcja na spust jest bdb.

Kup zębatki guardera - bo IMO lepszych nie ma + jakiś szybki chiński silnik np. SHS (wersja hi speed - jest na mocnych neodymach) do tego dobre lipo i będziesz zadowolony. Na replikach "wyborowych" nie wolno oszczędzać. Chcesz oszczędzić? Kup szkielet w HK.