Trogdor Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Witam! Odwiedzałem was 3 lata temu, ale uznałem że jeszcze się wstrzymam z zakupem aż znajdzie się ekipa. Znalazła się, jednak z drugiej strony ceny poszły w górę. Myśle więc nad kupnem czegoś z komisu. Znalazłem te 2 oferty, szczególnie interesuje mnie P90. Jesteście w stanie choć pobierznie ocenić czy byłby to dobry wybór? P90 ACM http://wmasg.pl/pl/consignment/show/477174 Famas TM http://wmasg.pl/pl/consignment/show/475612 Ew. pozostaje stara dobra cm028 chociaż średnio jestem przekonany do modeli ak. Pozdrawiam :) Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 (edited) Jak ze dopiero zaczynasz odradzam zakup używanej repliki, używka to zawsze loteria. Lepiej pomysl nad: http://www.taiwangun.com/g-5-galaxy http://www.taiwangun.com/608-jg-3 http://www.taiwangun.com/g-001-boyi http://gunfire.pl/pr...e-replica-.html Do tego atestowana ochrona oczu i możesz zaczynać. Podane repliki to modele które warto rozważyć. Sklep wybierz już sam. Edited August 26, 2013 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 (edited) Chomik, co ty, drugi Powała? Gościa interesuje P90 a ty mu G36 i MP5K galaxy wciskasz. Może jeszcze pompkę AGMa do tego? Ale masz rację, używki to loteria. http://azteko.pl/ksp90tr-p-5842.html Uwaga na styki, to słaby punkt. Hicapy kiepsko podają, dobrze jest sobie kupić trochę realcapów. Edited August 26, 2013 by Pan_Flint Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Hi-capy trafiają się albo takie jak TMu (na jednym podkręceniu można wystrzelić cały magazynek) albo nie podające wcale. Co do styków to wystarcz mosfet jeśli chcesz dmuchać na zimne. Ogólnie replika godna polecenia, więcej znajdziesz w temacie: http://forum.wmasg.pl/topic/56980-oficjalny-p90/page__st__1400 Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Ja mam 3-4 latkę a styki czyste jak cholera. Jedyne co to dysza jest lekko ukruszona + spring się ubił. P90 to świetna replika i warta pieniędzy. Jedyną wadą jest magazynek. Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Z magazynków pozostają do wyboru: chińskie low capy - 68 kulek bądź king arms mid-cap - 100 kulek (szukaj w zagranicznych sklepach są w boxach po 5 szt. cena ok 50$ + koszty wysyłki). Quote Link to post Share on other sites
Trogdor Posted August 26, 2013 Author Report Share Posted August 26, 2013 Czy replika podana w poście 3 (http://azteko.pl/ksp90tr-p-5842.html) to to samo co ACM? Nie słyszałem o niej wczesniej. Szkoda tylko że takie ceny mają te maleństwa. Chciałem się zmieścić w 400 :/ Co do magazynków to dzięki, chciałem i tak latać z low ew. mid. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Chomik, co ty, drugi Powała? Gościa interesuje P90 a ty mu G36 i MP5K galaxy wciskasz. Może jeszcze pompkę AGMa do tego? Polecam to co uważam za sprawdzone i w miarę bezproblemowe dla początkujących maniaków. P90 widziałem już kilka i po paru miesiącach intensywnego użytkowania pojawia się w nich problem z selektorem ognia, dlatego nie polecam ''nowym'' tej repliki. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 W niektórych replikach zdarza się problem z niedziałającym semi. Nie jest to konstrukcja bez wad ale lepszej szczerze powiedziawszy nie spotkałem. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted August 26, 2013 Report Share Posted August 26, 2013 Selektor jest dobry, w każdej replice może się popsuć. W razie zacinki to wyjęcie lufy to jeden ruch palca. Wyjęcie GB to dwie śrubki.. wręcz idealna sprawa dla początkującego. GBv6 też jest świetnie zbudowany. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Co prawda to prawda - biegam z P90 od paru lat, i rozbieranie go jest bajkowo proste. Tak, tryb ognia pojedynczego potrafi wysiąść. Pozostaje nauczyć się oszczędnie gospodarować amunicją w trybie ciągłym, i tyle. Największy ból to magazynki - wymienia się je mało intuicyjnie, a z racji rozmiarów przenoszenie ich na oporządzeniu też wymaga odrobiny pomyślunku. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Amen. Jestem fanboyem P90, i wg mnie jest to airsoftowy święty grall. Kompaktowa, ergonomiczna, lekka.Z małym wkładem można z niej zrobić świetną kosiarę.Jedyny minus to magi.Nie chodzi o gabaryty, czy też wygodę zmieniania, a podawanie kulek.Testowałem acmy, ksp'y, i low capy marui.Każdy z nich się powyżej 20 rps dławił. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 No tak. Magi to pewnie największy minus tej repliki, ale są przecież adaptery? :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 Przy ograniczeniach narzuconych przez organizatora, co do użycia magazynków na strzelankach czy mil-simach, używając real-capów masz w replikach P90 możliwość użycia 50 kulek. Przy 18 kulkach na sekundach magazynek idzie w 3 sekundy. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 No tak. Magi to pewnie największy minus tej repliki, ale są przecież adaptery? :icon_wink: A jak ktoś jest leworęczny :icon_mrgreen: ? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 (edited) Jedyny minus to magi.Nie chodzi o gabaryty, czy też wygodę zmieniania, a podawanie kulek.Testowałem acmy, ksp'y, i low capy marui.Każdy z nich się powyżej 20 rps dławił. Spodkładkowanie sprężyny magazynka do pojemności real-cap / 50bb usunęło ten problem u mnie i u Tuksiaka. Podwójnie mi się postnęło. Czy Moderator byłby uprzejmy wyrzucić? Do usług. Buniek92 Edited August 27, 2013 by Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 27, 2013 Report Share Posted August 27, 2013 A jak ktoś jest leworęczny :icon_mrgreen: ? No to wtedy ma mały problem :icon_biggrin: chomik_pl: To nie jest dział dla Ciebie tylko dla NOWYCH użytkowników. Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted October 4, 2013 Report Share Posted October 4, 2013 Sam mam zamiar zacząć przygodę z ASG w przyszłym tygodniu właśnie od P90. Co do zacinających się Hi-capów to znalazłem taką oto poradę: Gość mówi, że jak się to zrobi to mag się ciąć nie powinien. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 5, 2013 Report Share Posted October 5, 2013 To nie jest kwestia zacinania się. To jest kwestia krzywego podawania - wszystkie hi-capy we wszystkich chińskich P90 jakie widziałem powodowały, że kulki zakręcały w lewo i w górę. Na low-capach tego problemu nie było. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 6, 2013 Report Share Posted October 6, 2013 Mój oprócz wyżej wymienionej wady też się zacinał :icon_lol: Do dziś dnia leży w czeluści szafy. Quote Link to post Share on other sites
GOGI123 Posted October 10, 2013 Report Share Posted October 10, 2013 (edited) Jeżeli podobają ci się repliki bullpup to polecam AUG od JG. Niestety trochę droższy od tamtych, lecz ma dłuższą lufę przy zachowaniu podobnej długości repliki. Bardzo łatwo się rozbiera. Edited October 10, 2013 by GOGI123 Quote Link to post Share on other sites
TheVoytekBear Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 To nie jest kwestia zacinania się. To jest kwestia krzywego podawania - wszystkie hi-capy we wszystkich chińskich P90 jakie widziałem powodowały, że kulki zakręcały w lewo i w górę. Na low-capach tego problemu nie było. U mnie były problemy z Hi-Capem, ale tylko z tym, że kulki co jakiś czas nie były podawane (nie przechodziły przez młynek). Jak już wpadały do komory to latały dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 Jeżeli podobają ci się repliki bullpup to polecam AUG od JG. Niestety trochę droższy od tamtych, lecz ma dłuższą lufę przy zachowaniu podobnej długości repliki. Bardzo łatwo się rozbiera. AUG jest fajny, ale poza tym - nie obraź się - bzdury gadasz. AUG ma ~80cm, P90 ~50cm. 30cm różnicy w długości repliki to bardzo dużo. Lufa, owszem, dłuższa, ale przy AEG'u z pólki "popularne szturmówki" znaczenie tego jest pomijalne. Co do łatwości rozbierania - AUG ma standardowy GB v3. Wierz mi, w porównaniu do v6 w P90 przypomina on kostke Rubika ;) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 Gearbox jak gearbox, ale weź to go i wymontuj :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 Z P90? W 5 prostych krokach: 1. Zdejmij stopkę kolby. 2. Wyjmij baterię. 3. Odkręć dwie śruby mocujące zaślepkę. 4. Wyjmij zaślepkę. 5. Wysuń GB. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts