alyjen Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Hej, ale czy istnieje taka maska stalowa, w której będzie się dało złożyć do kolimatora na podniesionym montażu? i czy będzie pasować do gogli Bolle Tactical X1000 myślałem trochę o masce neoprenowej ale raczej kusiłbym się na stalową o ile znajdę coś co umożliwi swobodne celowanie Quote Link to post Share on other sites
lewastian26 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Ja osobiście polecam maske typu stalker, solidna i z metalu wytrzymuje 800 fps z przylozenia, sprawdzalem, da sie z nia przykladac do koli , cena za taka to okolo 40zl i naprawde jest dobra Quote Link to post Share on other sites
The-Naturat Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Tak, te typu stalkerowego, te mniejsze, z obszytymi krawędziami. Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Maskę z siatki stalowej można sobie dopasowywać. Jak dobrze dopasuje to bedziesz umiał się złożyć. Z goglami trudno powiedzieć. Czasem dla kogoś będzie tak wygodnie, czasem nie, to dosyć indywidualne sprawy. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Wiele zależy od repliki, twarzy i dopasowania maski. Quote Link to post Share on other sites
T-M-Q Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 Od siebie dodam, że polecam stalkera od TMC, jest tego samego kształtu co ACM-owskie, ale wykonana z grubszego drutu i dobrze trzyma kształt po dopasowaniu. Zakładałem (na nią) ESS Profile NVG i trzymało się to kupy. Z goglami Revision Locust też nie ma żadnego problemu, więc z bolle X1000 też nie powinno być. W tym zestawie (stalker + ess) z powodzeniem udaje mi się celować z aimpointa compm4, który jest na dosyć wysokim montażu. Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted September 9, 2013 Author Report Share Posted September 9, 2013 Hej, dzięki za wskazówki, ESS Profile NVG to mój drugi typ jeżeli chodzi o gogle i może się na nie skuszę ;) a co do maski to akurat z dostępnością stalkera jest lekki problem, jedyne co znalazłem i chyba kupię to http://allegro.pl/maska-z-siatki-stalowej-typ-stalker-black-i3520850246.html pzdr Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 http://taktyczny.com/odzie-i-inne/okulary-i-maski/product-1672.html Trochę drożej ale ma ciekawy system montazu do głowy. Sklep działa w Krakowie, tak więc nie odpada koszt wysyłki. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 Buniek ma rację, weź drugą. Maski z 2 paskami są według mnie o wiele wygodniejsze. Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted September 9, 2013 Report Share Posted September 9, 2013 Tutaj http://asg.warszawa.pl/ są dostępne maski stalker z ochroną uszu i bez. Ta bez ma jeden pasek, ale ja mam własnie taka i też jest to wygodne na tyle na ile maska może być wygodna. Bez maski jest zawsze wygodniej o ile masz kasę na dobrego dentystę ;) Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted September 9, 2013 Author Report Share Posted September 9, 2013 Buniek i Flint, dzięki za rady Huba ;) no i tutaj jest kłopot, nie po to zęby leczę i kasę w to topię żeby teraz je zacząć wymieniać co do uszów i pasków, pożyjemy zobaczymy jak mi nie podejdzie to co koledzy podesłali to będę wymieniał, akurat delikatny piercing mnie tak nie przeraża :) Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted September 12, 2013 Author Report Share Posted September 12, 2013 (edited) no i efekt jest jak na obrazku :icon_wink: http://airsoftphotos...x/457815/483932 mało toto poważne, ale zadanie spełnia, ogólne uwagi 1. faktycznie jeden pasek w masce to słaby pomysł, na szczęście z goglami pracuje dobrze 2. kominiarka pod spód obowiązkowo, dzięki temu nic nie obciera nie drapie 3. całość paruje ale to do dopracowania odpowiednim antifogiem Edited September 12, 2013 by alyjen Quote Link to post Share on other sites
SaintPierre Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Ad1 Jak jest jeden pasek w masce to wygodniej (przynajmniej mnie) jest go nosić 'wysoko' (jakieś 45o w stosunku do paska od gogli - u mnie się to sprawdza może u Ciebie też to pomoże). Może doradzam coś co już robisz ale nie widać tego na zdjęciu. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Wszystkie twoje problemy rozwiążesz dobrym wyregulowaniem maski. A pomysł z kominiarką to kompletny strzał w stopę. Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted September 12, 2013 Author Report Share Posted September 12, 2013 A pomysł z kominiarką to kompletny strzał w stopę. dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Chociażby dlatego, że będziesz się mocniej pocił przez co mocniej będą parować gogle. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted September 12, 2013 Report Share Posted September 12, 2013 Przecież główną zaletą masek z siatki jest brak parowania. Równie dobrze możesz sobie założyć jakąś plastikową maskę, wyjdzie na to samo, a może nawet mniej parować będzie Quote Link to post Share on other sites
alyjen Posted September 13, 2013 Author Report Share Posted September 13, 2013 no ok, dosyć oczywiste to co piszecie ale racje macie, pobawiłem się wczoraj z ugniataniem maski pod twarz i dopasowaniem jej do gogli, i faktycznie nieźle siedzi, jak dla mnie to ten Stalker z allegro (prymitywny ale solidny) + ESS profile NVG to dobre połączenie Quote Link to post Share on other sites
arend Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Popraw jeszcze pisownię i będzie git ;D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts