Dragunow Posted December 12, 2006 Report Share Posted December 12, 2006 Witam! Posiadam Glocka 18c Cymy. Ma on 200fps więc śmiesznie mało. Co by tu poradzic i niewielkim kosztem pokombinowac aby zwiększyc moc? Moż e tak prec lufa tylko czy w tak małym pistolecie to coś da? Proszę o konkrety i linki. Pozdr Bedzie :killer: z 300 fps?? Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted December 13, 2006 Report Share Posted December 13, 2006 W zasadzie powinny pasować te same części co od wersji TM, czyli np. przedłużona lufa precyzyjna (wymaga zamontowania tłumika dźwięku), mocniejsza sprężyna, prowadnica, tłok, może cylinder i głowice... Nie wiem czy polskie sklepy sie bawią w te rzeczy, więc poszukaj na wgcshop albo uncompany... Aha! i nie spodziewaj się 300fps jeżeli jako bazę masz ich tylko 200. Drugie aha!: porównując z ceną repliki (bodaj 200zł) żaden upgrade nie będzie relatywnie tani, bo sama lufa to około 100zł. Sprężyna kosztuje gdzieś ze 30-40 ale oprócz niej trzeba wymienić kilka innych rzeczy, bo glock się posypie. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 6, 2007 Author Report Share Posted January 6, 2007 Czy dobrym pomysłem byłaby prec rurka ze sklepu sanitarnego <można dostac rurki 6.05 od długości 50cm za 15zł. Co o tym sądzicie?? Czy taka rurka By pomogła na rozrzut kulek który jest bardzo duży w Cymie?? Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 6, 2007 Author Report Share Posted January 6, 2007 Czy wytrzyma spreżyne M100 czy się rozleci?? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 To nie jest zwykły gearbox żeby używać sprężyny od AEG'a, bo ten glock to AEP... Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 O ile pamiętam do glocków AEP sa na pewno M90, ale czy mocneijsze... może si rozwalić tym bardziej, że jest to Cyma. Co do rurki: nie jest ona precyzyjna (wewn powierzchnia nie jest dobra dla asg, pozatym musiałbyś chyba przycinać końcówki. Jeszcze w kwestii spręzyny: to jest pistolet do walki na krótkich dystansach, więc nie ma potrzeby wyciągać na nim 350fpsów Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Jezu ludzie nie rozumiecie że w tym gloku nie ma miejsca na sprężyny od AEG'a?? To nie jest gearbox np w ver.1,2,3,4,5,6,7 że używasz springa z elektryka np M90. Tutaj jest w środku zupełnie inne, więc nie wsadzicie tam nic z Karabinu elektrycznego... Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Ja mówię o specjalnej sprężynie dedykowanej do glocka, mp7a1 i bodaj jeszcze desert eagle TM. na asgshop jest M80 a na Wgcshop zdaje się, że właśnie M90 Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted January 6, 2007 Report Share Posted January 6, 2007 Ok, nie napisałeś że specjalną, myślałem że od zwykłego elektryka... Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted January 6, 2007 Author Report Share Posted January 6, 2007 Można prosic o link?? Do tej specjalnej sprezyny!! Quote Link to post Share on other sites
kubex Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1383- M80 http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1234- m90 ale nie wydaje mi sie żeby weszła jeszcze znalazłem to to http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=1233-m85 Quote Link to post Share on other sites
xasistis Posted January 14, 2007 Report Share Posted January 14, 2007 Niestety druga i trzecia spręzyna (M90 i M85) są do "dużych" aegów. Tylko ta pierwsza M80 jest do AEP'ów. Ale gdzieś jeszcze chyba była M90 do AEP'ów. Bodaj na jakimś zagranicznym sklepie. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted February 2, 2007 Author Report Share Posted February 2, 2007 http://www.specshop.pl/product_info.php?pr...0c0c41beefd5bf0 Co wy na to?? Bedzie pasowac?? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 To do gaziaków. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted February 2, 2007 Author Report Share Posted February 2, 2007 Szkoda!! A co by sie stało gdybym dał taką?? Quote Link to post Share on other sites
hellmans Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 Nie dał byś - nie pasuje ;) Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Może zastosowanie w AEPie Cymy jakiegoś teflon fix'a by coś dało? Czy glock wytrzyma tą sprężynę m80? Quote Link to post Share on other sites
men3L Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 bez wymiany bebechów? tak- 1strzał :-F poco komu zasieg i celnosc na broni bocznej, tosz to na budynki jest 10-15m i kombinują... Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 Tylko 200 fps'ami i tak nie za dużo się nie zdziała na takich dystansach. Matrixy się zdarzać będą. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted February 4, 2007 Author Report Share Posted February 4, 2007 Czy ja wiem! Ja trafiałem z 25 metrów! Choc przydałoby się z 230 fps! Jakie bebechy nalezy wymienic?? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted February 4, 2007 Report Share Posted February 4, 2007 W sklepie Wolf Armouries widzialem stuningowane MP7 (te same bebechy), ktore mialo 270 fps. Mial wymieniona sprezyne, cylinder i chyba cos jeszcze (nie pamietam). To bylby dobry upgrad, pod warunkiem, ze dokupisz modul z bateria 7.4V 1100mAh (akumulator ukryty w latarce , albo laserze), bo batka CYMY tego nie uciagnie nawet w temperaturze pokowej. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted February 5, 2007 Author Report Share Posted February 5, 2007 Szukałem takowego modułu w polskim sklepie i nie odnalazłem! Moze ktoś da linka? ?;) Quote Link to post Share on other sites
Radian Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Czyli aby powiększyć ilosc fps w Gloku to tylko Sprężyna główna M80 do MP7 Deep Fire i dokupic lepsza bateryjke? Czy coś jeszcze trzeba wymienić? Nie zaglądałem jeszcze w bebechy gloka i nie wiem czy wytrzymają tą spręzyne :/ A modół chyba można przerobić samemu kupując na allegro te lipne niby celowniki laserowe czy latarki do pistolców i tam jakoś wpakowac baterje :D Co wy na to? Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Czy ktoś mógłby podać, jakie wymiary ma pojedyńcze ogniwo w baterii do Glocka 18? Czy jest to przypadkiem 2/3 AAA czy coś jeszcze mniejszego? Można dokupić większą baterię w latarce, ale najtaniej byłoby wyprowadzić kabel zasilający na zewnątrz i ukryć baterię np. w kaburze - a kabel w smyczy do pistoletu. Quote Link to post Share on other sites
Radian Posted February 13, 2007 Report Share Posted February 13, 2007 Co do ogniw to nie mam pojecia :/ A co do twojego pomysłu to spoko, ale chyba duża by była awaryjnośc tej opcji? Przetarcie kabla itp. Ja duzo się czołgam, po ścianac, oknach wciskam i czesto o coś zachaczam i zapewne zaraz bym uszkodził taki kabelek :( Mam pytanie, da się przewiercić w rączce gloka dziurke na smycz i może w smycz ta jakoś wsadzic kabel? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts