noah Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 znaczy się spring spasował bez problemu? :D Jak już rozk¶ecałeś GB to napisz co tam w środku jest "plastikowego"; bo szczerze mówiąc nie mam zielonego pojęcia :o No i oczywiście czekamy na wyniki tej zamiany :) Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 2, 2007 Author Report Share Posted May 2, 2007 Zmieniłem gumke bo na springa jeszcze czekam! Zasięg wzrósł o pare metrów w tej chwili wynosi 33m i jest celnie! Byłem w Specu a oni mi oznajmili iż nawet spring od m7 pasuje :) Lufa 10,5 cm Sprężyna 7cm Fajna jest metalowa komora! Całego gb nie rozkręciłem pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
stilian Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 o no to ładnie jak o tyle wzrosło. A spring od mp7 napewno bedzie pasował ?? nie bedzie trzeba nic przycinać?? --> spring Quote Link to post Share on other sites
noah Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 tylko ta sprężyna to może być za dużo jak na tego Glocka; lepiej było by chyba zamontować stockowego springa z mp7 ( który daje 250fpsów; czyli +/- 20-30 fpsół mamy ) + prec lufa ( koszt 100 pare zł; a skupienie powinno się poprawić ) a gumkę to jest sens chyba tylko wymienić w cymie; bo w mojej tm'ce działa wyśmienicie Quote Link to post Share on other sites
Promant Posted May 3, 2007 Report Share Posted May 3, 2007 Wyczyszczone. Proszę trzymać się tematu. Quote Link to post Share on other sites
ice250 Posted May 26, 2007 Report Share Posted May 26, 2007 witam chciałbym zakupiś sobię tego glocka i mam do was pytania: lepiej kupić TM (na którego nie mam aktualnie kasy) czy lepiej cymę i stopniowo tuningować? jesli cymę to jak ją początkowo ulepszyć? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 Mam oba. CYMA jest przyzwoita i naprawde tania, ale TM swietnie wykonany. Ma 40 fps wiecej. HOP UP dziala lepiej. Musialbys wlozyc sporo kasy, zeby CYMA tak strzelala. TM jest ciezszy, plastik zamka (ta zdejmowana, gorna czesc obudowy) jest sztywniejszy i jeszcze lepiej spasowany. Przyjemniej sie go trzyma (wazy 678 g, ostry orginal bez amunicji 674). Moje zdanie-bierz TM. Quote Link to post Share on other sites
ice250 Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 (edited) Ale za cenę TMa mogę mieć 2 glocki cymy albo mp5 tejże firmy, a pistolet aż tak bardzo mi nie potrzebny żeby wydawać 500zł... - czy cyma w stocku nada się do gry w cqb? jesli nie proszę o propozycję tuningu ps. czy Cyma nada siędo lasu ALE na strzelanki z repplikami o podobnej mocy? ps2 - czy ta lufa się nada? http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2261 ew czy taki zakup podniesie osiągi modelu: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2270 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=2272 pzdr Edited May 27, 2007 by ice250 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted May 27, 2007 Author Report Share Posted May 27, 2007 No więc tak! do lasu się nada jesli walczysz ze sprężynami <takie są w tej mocy> :). No chyba żeś super koles to i nawet z elektrykami powalczysz. Do CQB sie nada idealnie! Quote Link to post Share on other sites
ice250 Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 a jak z tymi częsciami? podejrzewam że będą pasować ale czy opłaca się je kupować? tzn. podniosą widocznie osiągi pistoletu? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 (edited) Na samych tych czesciach masz 235 zl (a jeszcze chyba potrzebujesz glowicy cylindra i glowicy tloka, zeby to zadzialalo). Ja kupilem Cyme, bo jest tania, a nie zeby ladowac dwukrotnosc jej ceny w tuning. Chinczyk lezy w szafie, przydaje mi sie tylko jego bateria-ma wieksza pojemosc. Jakis sensowny tuning CYMY (tak zeby strzelala jak TM), przekroczy te 300 roznicy w cenie, a TM wciaz bedzie lepiej wygladal i lepiej lezal w dloni. Edited May 27, 2007 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
ice250 Posted May 27, 2007 Report Share Posted May 27, 2007 a sama prec lufka? opłaca się? bo naprawdę nie mam ochoty kupować TM-a ... preclufa poprawi celność? Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted May 28, 2007 Report Share Posted May 28, 2007 (edited) To bierz CYME, jest przyzwoita. Preclufa pomoze, chyba warto jeszcze dolozyc gumke silikonowa i uszczelnic wszystko tasma teflonowa (sam tego jeszcze nie sprawdzilem). Edited May 28, 2007 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Czas trochę odświeżyć wątek... Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest wstawienie stockowego springa z mp7 (bo to te same bebechy i nic się nie powinno rozlecieć), gumkę hop up silikonową, to wszystko uszczelnić taśmą teflonową i powinno być ok 230-240 fps. Czas trochę odświeżyć wątek... Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem jest wstawienie stockowego springa z mp7 (bo to te same bebechy i nic się nie powinno rozlecieć), gumkę hop up silikonową, to wszystko uszczelnić taśmą teflonową i powinno być ok 230-240 fps. Quote Link to post Share on other sites
morspl Posted November 15, 2007 Report Share Posted November 15, 2007 Ja do swojej cymy wstawiłem mocniejszą sprężynę przeznaczoną do mp7 i do glocka TM. Sprężynę kupiłem na www.asgshop.pl. Niestety Cymowski wynalazek nie daje rady naciągnąć mechanizmu z zamontowaną mocniejszą sprężyną. Czyli nie polecam kupować mocniejszej sprężyny. Uszczelnianie teflonem też mało co daje. Jedyny sposób na zwiększenie FPS jest stosowanie kulek .18. Ta broń i tak w praktyce nadaje się jedynie do pomieszczeń, a czy będzie w niej 175 FPS czy 205 nie da nikomu równych szans na otwartej przestrzeni w porównaniu do słabych aegów i gaziaków. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 16, 2007 Author Report Share Posted November 16, 2007 Jednak bez tuningu ta broń hmmm jest bardzo słaba. Bardzo dużo daje lufa precyzyjna i dobra gumka hop up. Jednak jak wiadomo na broń do lasu to się nie nadaje........ Quote Link to post Share on other sites
Konriz123 Posted November 16, 2007 Report Share Posted November 16, 2007 (edited) Żaden pistolet do lasu się nie nadaje... Mi chodziło o sprężynę ze STOCKOWEGO mp7 (bo ma on 240 fps), skoro on ją ciągnie to w glocku też powinna działać.Jak już wspominałem to ten sam mechanizm. Edited November 16, 2007 by Konriz123 Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted November 17, 2007 Author Report Share Posted November 17, 2007 Dokładnie taki sam nie jest! Batka jest inna, tłok lufa dłuższa i jeszcze coś jest innego, a to wszystko czyni te fps i daje możliwość zamontowania nieco mocniejszej sprężyny. Uwierz mi niektóre pistolety nadają się tylko do lasu......... Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted November 20, 2007 Report Share Posted November 20, 2007 (edited) Przy mocniejszej sprezynie trzeba wstawic wieksza baterie (np. mini od AEGa). Jestem ciekaw ile maksymalnie da sie wycisnac fps z malenstwa. Edited November 20, 2007 by pablo79 Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Na Specshopie pojawily sie uretanowe gumki hop up, wyprodukowane przez KM Head. Sa trzy twardosci; 65RH 55RH 45RH (najbardziej miekka-najbardziej obiecujaca). Sprzedawca mowil, ze sa przystosowane do AEPow (chyba sa krotsze od standardowych). Ktos tego uzywa? Dobre to? Quote Link to post Share on other sites
BAGNO Posted December 30, 2007 Report Share Posted December 30, 2007 Ok, to jeszcze raz ,bo pojawiło sie tyle koncepcji że już nie wiem... Jak stiuningowac glocka 18c cymy za ok.100zł żeby dalo to jakies rezultaty (tak chociaż 220 fps..) co kupić i jak zamontowac bo w majsterkowanu przy replikach jestem zupełnie zielony. Czy można to zrobić w domowych warunkach czy lepiej oddac do sklepu i jak można to dajcie jakiś opisik... ps. acha i wymiana czego wiąże się z zerwaniem gwarancji? Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 czy 20 fpsów więcej warte jest wydania 100 PLN ?? Nie lepiej do budynku mieć krótkiego normalnego AEGa np mp5kurz - jest dostępny u krakmana za 300PLN czyli kosztuje tyle co twój glock + tuning za 100PLN a masz giwerkę z którą już konkretnie możesz sobie pobiegać (ok 330). W moim maleństwie mam zasięg w stocku ok 45m a i szybkostrzelność dobra jak wrzucisz przyzwoitego sticka (np intelekta). Nie wiem czy ma sens wydawanie 300 pln na coś co i tak będzie słabe jak jest możliwość kupienia czegoś lepszego w tej samej cenie co też jest w miarę małe. Quote Link to post Share on other sites
Dragunow Posted December 31, 2007 Author Report Share Posted December 31, 2007 prec lufa silikonowa gumka uszczelnienie = 10fps oraz poprawa zasięgu znaczna prosze bardzo Quote Link to post Share on other sites
BAGNO Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 Ok, to jeszcze raz ,bo pojawiło sie tyle koncepcji że już nie wiem... Jak stiuningowac glocka 18c cymy za ok.100zł żeby dalo to jakies rezultaty (tak chociaż 220 fps..) co kupić i jak zamontowac bo w majsterkowanu przy replikach jestem zupełnie zielony. Czy można to zrobić w domowych warunkach czy lepiej oddac do sklepu i jak można to dajcie jakiś opisik... ps. acha i wymiana czego wiąże się z zerwaniem gwarancji? mam ak 74 ics... Chce miec dobrego boczniaka. Cczyli prec lufa (trzeba montowac tłumik?) gumka i własnie uszczelnienie jak to zrobic? jakas lepsza sprężyna m85? moze byc? Quote Link to post Share on other sites
mieciu-saper Posted December 31, 2007 Report Share Posted December 31, 2007 Ja się zgadzam z TBM lepiej do zbierać powiedzmy te 100zł i kupić AEGa jak kurz czy PDW, a jeźeli chcesz krótką broń i więcej fps to kup gaziaka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts