barbie Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 MP40 ? Fajna sprawa.... a skad to wiesz daj jakies namiary...... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 16, 2005 Report Share Posted September 16, 2005 Gadałem dziś z gościem, który importuje produkty VB Sports dla firmy Mirage... Stwierdził też, że oprócz "chińszczyzny" będą ściągali produkty TM, co brzmi dość obiecująco... Quote Link to post Share on other sites
Amelanhier Posted September 26, 2005 Report Share Posted September 26, 2005 Jako nowy użytkownik chciałbym się zapytać jaką broń radzicie mi zakupić aby nadawała się do walk w lesie. Raczejh chodzi mi o aeg ale krótka czy długa nie robi mi różnicy. Jedyne co mnie gryzie to cena. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 26, 2005 Report Share Posted September 26, 2005 Albo dobra sprężyna, albo poczekaj aż ktoś sprowadzi i przetestuje MP5'tkę UTG. "Taniocha" w starciu z AEGiem dobrej firmy przegrywa. Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Wystrzelałem już z 8000 tych chińskich kulek ze skrzydełkami (głownie przez balkon, na podwórku i w domu oraz podczas kilku walk) i stwierdzam, że te chińskie zabawki są nawet znośne, nakupiłem tego złomostwa za 250 pln (MP5, G3ARIS, 2x glock 26, Ingram (14 pln - odpust - kupują takie w hurtowni za 9,5 pln), MK23? SOCOM - widziałem ostatnio takie na odpuście po 12-14 pln, na allegro za 59 pln, VB elektryk Glock 18C - 36 pln) i moge powiedzieć, że na przydomowe strzelanki to się nadaje. Wszystkie przeszły tjuning, maja alu lufy po 15 pln z allegro i niektóre Hop-Upy. Jak za 250 pln to możemy się już w kupę luda strzelać a tak to bym miał jedną sprzynę TM i mógłbym sobie conajwyżej do lustra postrzelać. Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Ale człeniu za 250 zl masz juz dobra sprezyne z TM lub CG albo innej firmy albo jakas gazowke.... Dla mnie to sztuka dla sztuki...... PS. Romek jednak dostał sie do sejmu....beda jajca..... Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 28, 2005 Report Share Posted September 28, 2005 Z allegrowych sprężynek to najlepsze jest chyba G36, zwłaszcza Umarexu i VB. W drugim nawet nie ma większej potrzeby ściskać sprężyny, bo jest cholernie mocna - dołożyć tylko castolufę, opcjonalnie hop-up i zamiecione. Quote Link to post Share on other sites
MarcinekNu2 Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 Tak, ale za te 250 mam tylko JEDEN pistolet! No i sam do siebie nie postrzelam, a jak na moje strzelanki podwórkowe to sprzet i tak jest ok. Quote Link to post Share on other sites
cZesiu Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 Mam shota z airsoftguns.pl za 55zl i wydaje mi sie ze jest to najlepszy stosunek ceny do jakosci. pare podkladek pod sprezyne i w porownaniu z AEG a allegro to to jest snajperka. W porownaniu z gunem za 1000zl to sie moze chowac. Na poczatek tani shot jest dobry. Zawsze mozna latac z taniocha i zbierac na cos lepszego :] Ja zbieram na AK47 z TM mam juz 40zl :] Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted September 29, 2005 Report Share Posted September 29, 2005 Tak, ale za te 250 mam tylko JEDEN pistolet! No i sam do siebie nie postrzelam, a jak na moje strzelanki podwórkowe to sprzet i tak jest ok.Na strzelanki podwórkowe to rzeczywiście - byle taniocha starczy. Ale "profesjonaliści" inwestują więcej... Quote Link to post Share on other sites
NomaD_FH Posted October 30, 2005 Report Share Posted October 30, 2005 Moim zdaniem określenie "armaciarze" bardziej pasuje do gosci do pozal sie Boże "elity" która to moze sie pochwali gunami za 2,5 tys złotych....moim zdaniem to juz troche fetysz. Zauwazyliscie nowy tend jakimi sa tanie repliki? Chocby gaziak z military.pl na co2 za 220 zl. Sorrki za ten offtopic. tylko zniechecacie mlodych ktorzy chca sie w to bawic! POZDRAWIAM Mialem nic nie pisac w tym temacie, ale jednak... Widzisz, nie mam (jak na razie) AEG-a, posiadam mianowicie springa MP-5 A3 z TM. Niejeden raz narzekalem (i narzekac bede) na brak ognia seryjnego, na to, ze trace cel przy przeladowywaniu.... nie mowiac o zasiegu... Nie przeszkadza mi to jednak doskonale sie bawic walczac z przeciwnikami takimi jak teamy Rainbow, Valiant Corps, Akilea Tribe, Grim Reapers, czy jak wczoraj walczac ramie w ramie z ludzmi z Wroclawia (m.in. Kogood, Brymer, Turek, Procent) ... I tak, zeby pozostac w temacie, zarowno prywatnie, jak i na naszym forum jesli ktos sie pyta o rade co kupic na poczatek i czy to (tu pada link aukcji taniego aega z allegro) bedzie dobre, zawsze mowie, ze lepiej kupic dluga sprezyne, czy tez krotkiego gaziaka niz taniego AEGa z allegro...IMHO tanie elektryki nawet na budynki srednio sie nadaja, chyba ze walka zawsze odbywa sie na odleglosciach max 3m ;) a jaka to przyjemnosc ustrzelic z springa posiadacza wypasionego AEG-a ;) tylko, ze tu przydaje sie jednak celna bron, bo masz szanse na oddanie max 2 strzalow ;) Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Witam! Sorrka ale gaziak ma wiekszy (ten tani tez) zasieg niz Mp5 spring. Quote Link to post Share on other sites
NomaD_FH Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Witam! Sorrka ale gaziak ma wiekszy (ten tani tez) zasieg niz Mp5 spring. Przepraszam, ale co ja napisalem? Ze polecam dlugiego springa (ale tu jestem zwolennikiem stajni TM) lub gaziaka :D I nie mowie tu o "zabojcy" czyli MK1 carabine ;) bo to w rekach poczatkujacego naprawde moze byc niebezpieczna bron Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Nawet krótki ruger wybija zęby! Ze springow to mi sie tylko podoba vsr'ka. Mam MP5A3 springa z uhc albo hfc, ktory lezy u kumpla, przejał go bo ja sobie kupilem co innego, no ale WŁASNIE OD SPRINGA ZACZYNALEM! JA NIGDY NIKOMU NIE POLECALEM TENIEGO AEG NA START! NA START TO SPRINGI I GAZIAKI! CHYBA ZE KTOS JEST FETYSZYSTA Przepraszam za ortografa, biczowania odbylem. Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Skoro Gazik to moze podaćie strone sklepu z dobrym sprzętem tego typu? Quote Link to post Share on other sites
PPone Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 http://www.wmasg.pl/sklepy.php Quote Link to post Share on other sites
barbie Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Witam! Wielokrotnie to bylo walkowane na forum, no ale..... www.specshop.pl - nie robilem jeszcze zakupow www.machinegun.pl -polecam www.military.pl - polecam www.militaria.pl <---- nie polecam! maja zawyzone ceny i czesto nie maja towaru, sciemniaja, i ogolnie jest do niczego Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Barbie wiesz nowy jestem no wiem że to nczego nie łumaczy mimo tego prosze wyrozumialość:) EDIT: Kurna ale to wszystko drogie w porownaniu do Elektryków no kurde:( Quote Link to post Share on other sites
mig Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Gaziaki drogie w porównaniu do elektryków? Gdzie? W jakim kraju? 8O Hmm no według mnie gaziaki są sporo tańszę od AEGów. Ale może się mylę :lol: pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
scotfree Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Mig ja mówe tam gdzie patrzyłem.a na jaką kwote powinieniem sie przygotować?? Quote Link to post Share on other sites
Inferno Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Elektryczny FA-MAS to jakieś 900 zł. Pomijając chiński szajs to jeden z najtańszych modeli AEG. Quote Link to post Share on other sites
HateMe Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Dokładnie.Zamiast kupować Allegro Soft Gun pooszczędzajcie troche i kupcie FAMASA ... Miałem w łapkach 3 dni temu , ogólnie polecam . Najtańszy FAMAS jakiego znalazłem - 880zł na SpecShopie. Cya HateMe! Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 A co z produktem UTG? Bo wszystkie szanujące się (bądź cierpiące na przerost ego :twisted: ) sklepy zadeklarowały, że sprowadzą... I nadal czeski film. A tak mielibyśmy "brakujące ogniwo" - AEG z porządnym boxem za mniej niż 500 złotych. Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted October 31, 2005 Report Share Posted October 31, 2005 Witam. Gaziaki drogie w porównaniu do elektryków? Chyba, że mowa o tanich elektrykach, które zobaczył na tanie militaria lub na airsoftguns i porównywał z cenami gaziaków. Hmm no według mnie gaziaki są sporo tańszę od AEGów. Ale może się mylę. Też tak myśle, no chyba, że chodzi o eksploatacje to się zgodze, że na gaziakach wychodzi więcej. A co do FAMASa to nie tylko FAMAs jest teraz tani można także tanio kupic MP5 z Machineguna koszt ok. 800-900 zależy od modelu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
dth Posted November 11, 2005 Report Share Posted November 11, 2005 Witam wszystkich jestem nowy (od wakacji czytam forum i zapoznaje się z ASG) to mój pierwszy post :) Więc już w wakacje chciałem jak najszybciej zobaczyć co to jest ASG, myślałem nawet aby kupić taniego AEGA, jednak na szczęście mi przeszło. Dużo myślałem i głównie dzięki temu tematowi doszłem do wniosku aby swoją przygode z ASG zacząść od zakupu jakiegoś dobrego pistoletu. Zastanawiam się nad tym http://military.pl/s/m/CG320150.html#, jeśli kupie jakiś pistolet na początek to póżniej zostanie jako broń dodatkowa. Chce głównie postrzelać do puszek :) najpierw. EDIT: Właśnie studiuje temat o tej broni. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts