Emcet Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 Żeby nie ogarnąć aż 4 guzików imaxa, do tego z dokładną kolorową instrukcją, trzeba być naprawdę niedorozwiniętym. Quote Link to post Share on other sites
tigey Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 Miał może ktoś taki problem z tą ładowarką:gdy podłączam ją do prądu diody migają-wydaje się ok. Ale gdy podpinam lipo ładowarka zaczyna wydawać dziwny dźwięk-takie piszczenie. Spotkał sie ktoś z tym? Mam uszkodzoną ładowarkę? Quote Link to post Share on other sites
UberSoldier Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 Normalne, po jakimś czasie przestaje. Powinieneś najpierw podłączać lipo, a dopiero potem podłączać do prądu. Co do pytania kogoś tam wyżej sprzed roku: Jak ładujecie lipo 7.4 to normalne że na ładowarce świecą się tylko 2 diody a "cell 3" nie bo 7.4 ma tylko 2 cele. 11,1V ma 3. Quote Link to post Share on other sites
tigey Posted February 20, 2015 Report Share Posted February 20, 2015 Dzięki Uber, rzeczywiście przestało ;). Swoją drogą, czy ta ładowarka to rebrand redoxa? Bo moja wygląda identyko, tylko naklejka jest inna. Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted March 3, 2015 Report Share Posted March 3, 2015 Warto kupować ładowarkę typu Imax B6 nawet do tego jednego aku, bo mając tą ładowarkę i kilka przejściówek naładujemy prawie wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Golek Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Pozwolę sobie odkopać. Mam ładowarkę GFC energy. Przez przypadek próbowałem włożyć wtyczkę do ładowania odwrotnie, lekko pyknęło i 2 diody przestały świecić. Jedna zaczęła później świecić ponownie, druga nie. Po otworzeniu ładowarki wszystko wygląda spoko, żadnej spalenizny itp. Ładowarka ładuje, ale nie doładowuje, można oddać kilka strzałów i pada. Można ją jeszcze odratować czy definitywny śmietnik? :) Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Wywal i kup nową, chyba, że masz speca od elektroniki w okokicy. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Wywal i kup nową, chyba, że masz speca od elektroniki w okokicy. Spec od elektroniki za pierdnięcie w stołek weźmie więcej niż kosztuje nowa, a co dopiero za diagnostykę o naprawie nie mówiąc. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted October 18, 2015 Report Share Posted October 18, 2015 Po krótkim przemyśleniu- racja, wywal i kup nową/ imaxa Tapnięte. Bo mogę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts