Foxtrot29 Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 Tak jak w temacie: Czy takie coś w ogóle istnieje? mam na myśli coś niechińskiego, coś pozwalającego przedłużyć 10,5" w 14,5" Jeżeli tak to gdzie to kupić/dostać/może ma ktoś na sprzedaż? Słyszałem jakieś ploty że w KWA CQR mod 1 można odkręcić część lufy i zrobić z niego szybciutko mod 2. Nie wiem czy to prawda, ale może ma ktoś na sprzedaż? :P Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted October 22, 2013 Report Share Posted October 22, 2013 (edited) Jak dobrze pamiętam to Madbull takie cudo miał w ofercie, ale z ciekawości zapytam - dlaczego poszukujesz akuratnie niechińskiej przedłużki? Edited October 22, 2013 by falloutpl Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 22, 2013 Author Report Share Posted October 22, 2013 Bo mam alergię na chińskie części w markowych replikach... Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted October 23, 2013 Report Share Posted October 23, 2013 http://shop.ehobbyasia.com/first-factory-4inch-carbon-outer-barrel-extension-14mm-ccw.html Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 25, 2013 Author Report Share Posted October 25, 2013 O, dzięki, ale miałem na myśli przedlużkę taką standardową, w sensie bierzesz CQBR-kę, nakręcasz przedłużkę, i masz zwykłe M4A1. .... Może być chińskie... Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 http://azteko.pl/przedluzenie-lufy-do-replik-gwintem-14mm-lewoskretnym-p-6589.html http://azteko.pl/cyma-dwuczesciowa-lufa-zewnetrzna-do-m4-105-145-m038-p-7186.html ? Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 25, 2013 Author Report Share Posted October 25, 2013 Faktycznie, istnieją. Znalazłem, temat do zamknięcia i wywalenia. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 rzeczywiście, markowe przedłużki różnią się od chińskich. mają większą cenę, są z aluminium (chińskie często ze stali), nie mają oznaczeń kalibru (chińskie często mają) i na tym koniec. Quote Link to post Share on other sites
roos Posted October 25, 2013 Report Share Posted October 25, 2013 FCC 5" http://www.scopeandlaser.com/index.php?sp=&p=6&cat2=0&cat1=350&cat0=59&id=13303 to też taki chińczyk. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 26, 2013 Author Report Share Posted October 26, 2013 Dobra, to poprosilbym tak bezczelnie na talerzu, ta cyma da radę czy znacie coś lepszego? ;) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 G&P robiło kiedyś z oznaczeniami. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 Czy mógłbym Was (Lesio!) poprosić o jakiś link do istniejącej, dostępnej w PL albo na ehobby/wgc, stalowej, z onaczeniami, z gwintami CCW przedłużki lufy? Prrrrroszę Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Ja mom taką w chinatown, problem z nią taki, że raz ma oznaczenia, raz nie, a chinole ślą losowo, więc... wstrzymam się. :D Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 Ok, a jeszcze jedna ważna sprawa: jak z osiowością? zakładając że w środku jest CAŁY czas lufa 280mm, nie chciałbym żeby to było chociaż o ułamek milimetra krzywo Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 jeszcze nie miałem tak, by przedłużka była nieosiowo, prędzej z tłumikami zdarzały się wypaczenia. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 29, 2013 Author Report Share Posted October 29, 2013 A co ile masz Lesio te takie z chinatown? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 29, 2013 Report Share Posted October 29, 2013 Kup sobie tą przedłużkę od ProTecha i sam sobie nabij oznaczenia :teeth: Mam ich przedłużkę i jestem z niej zadowolony. Gwinty super, cięższa niż chińska, anoda bardzo ładna i trwała. Średnica wewnętrzna ok w porównaniu do dwóch chińskich które miałem.... Promyk mi przez nie nie przechodził... Quote Link to post Share on other sites
Riseofme Posted July 23, 2014 Report Share Posted July 23, 2014 Ja mam odwrotny problem, mam asg lmt ris defender w normalnej długiej wersji, i chciałbym skrócenia, tak aby przyrządy celownicze był przy samym risie (nie chcę risu bez tego srebrnego ringa, bo widać brzydko lufę), albo kompletne wywalenie wszystkiego i zamontowanie tłumika, tak aby był bezpośrednim przedłużeniem risów. Tłumik tej samej grubości co risy/chwyt będzie to ładnie wyglądało, pytanie jest w ogóle taka możliwość? Albo np. zostawienie jakoś tego ringa srebrnego żeby zakrywał lufę zewnętrzną pod szyną i od razu z tego tłumik hmmm? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts