mg schutze Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Tyle słowem wstępu więcej info soooooon ;) Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Czy jest to może wersja AEG? Quote Link to post Share on other sites
goroth Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Bardzo ładnie się prezentuje. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 12, 2013 Author Report Share Posted November 12, 2013 Może jest AEG GB V1 przerabiany. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Da się dostać to jeszcze? Nie kojarzę żeby gb z famasów były jakoś wybitne. Quote Link to post Share on other sites
asgszczepan Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Przyznaj się, że kupiłeś gotowca i tylko przemalowałeś :D nooooo nie bądź taki :) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 12, 2013 Author Report Share Posted November 12, 2013 Szczepan kurna miałeś nie mówić nooooo ;) GB V1 jest kompatybilny z częściami V3 ale GB V1 Cyberguna. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Czyli cymy najprawdopodobniej - cyma robi famasa dla CG. Quote Link to post Share on other sites
mlodyrusek Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Body tłukłeś sam czy z ostrego? :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
Maza94 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Jak zwykle super robota MG! Jednak tym razem wyjątkowo super robota ;) Strasznie lubię ten karabinek. Szkoda, że nigdzie V1 nie można kupić (nie kupując od razu całego famasa). AKSU jakiej firmy? Czekam na fotki całości ;) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 13, 2013 Author Report Share Posted November 13, 2013 (edited) AKSU było od PJ stalowe niestety selektor będzie ale troszkę podobnie do famasa nie zauważyłem że szerokość GB V1 jest ... zatrważająca w porównaniu do V3.... nie szło wyprowadzić żadnego sensownego cięgła, ale moze kiedyś :icon_wink: Co do GB V1 ja miałem okazję zakupić całego Famasa, ale zaraz miałem nabywcę na body więc wyszedł mnie coś koło 200 pln czyli tyle co nowy V3 a replika nie przemieliła za dużo w środku nówka. GB do tego trzeba było konkretnie przerobić, zresztą będą foty niebawem zabrałem się wczoraj za kolbę, będzie troszkę dłuższa żeby schować silnik i ze stopką z sukowej nakładki. THX Edited November 13, 2013 by mg schutze Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Oj dałbyś całościową fotkę. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Było bardziej tajemniczo :icon_wink: Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 (edited) Za dużo szpiegów na FB mam chyba trza przesiać listę :icon_razz: P.S. Ta fota jest stara jak świat ;) Dziś wypuściłem nowe :P Edited November 14, 2013 by mg schutze Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Jak robiłeś spust? Na cięgnach czy na mikrostyku? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 No, skoro prosisz... Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 (edited) No i weź no... :icon_wink: Spust mechanicznie przeniesiony. Dzisiaj jak się jej przyjrzałem to stwierdziłem, że zrobię drugą chyba z silnikiem w opcji Soldata i ze spustem na cięgle. Dzięki temu zachowam selektor, spadnie cena no i kolbę będzie można wykombinować ładniej. Edited November 14, 2013 by mg schutze Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 (edited) No dobra czas ją przedstawić. Zaczęła jako zwykła Suka od PJ ze stalowym body... Do kompletu zakupiłem troszkę francuskich żabich udek, jednak były na hormonach i trzeba było zastosować liposukcję. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Potem przyszła pora na przymiarki do frontu. Jest to kompletnie nowa i autorska konstrukcja. Uploaded with ImageShack.us Front robiłem dwuwarstwowo. Do spodniej blachy przykleiłem drugą z atrapami wyprasowań/wzmocnień. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Przymiarki do pokrywki na GB. Uploaded with ImageShack.us Po złożeniu wszystkiego do kupy i zamontowaniu spustu na ośce/pinie. Spust przeniesiony jest mechanicznie i wykorzystałem do tego system z GB V1. Uploaded with ImageShack.us Przyszła pora na chwyt/celownik i jak zwykle nie robiłem zdjęć, po prostu jak się "wgram" w robotę to wyłączam inne tematy z głowy, a później jest k....a zapomniałem focić... No cóż szyna jest z 3 części aluminium i pospawana alumweldem. Muszka jest z Suki. Uploaded with ImageShack.us Przedni chwyt jest zamocowany na przedłużeniu lufy z jakiegoś starego kałacha. Lufa była odwiercona na 13,5mm i wkręcona i sklejona na mocowaniu tłumika. Reszta to klej/szpachel/poxylina/poxipol/chyt pionowy za 20 zeta i plexiglas. Po pierwszym malowaniu Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us No i przyszła pora na dodatki smakowe czyli drobiazgi na szynie. Jest i celownik (szczerbina z ..przeziernikiem?) jest podziałka (na stałe) no i atrapy szyny pod optykę. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us No i na koniec zasrana kolba. Niestety musi być takiej a nie innej długości wykonana z dwóch kawałków stali z jednej blokowana na zawiasie z drugiej dokręcona do przerobionego zawiasu kolby od suki Uploaded with ImageShack.us Tak wygląda praktycznie końcowy efekt, zostało zrobić magazynek. Replika przestrzelana i bardzo mnie zaskoczyła z 2m przebija to to puszki po piwie ... na wylot. Jak zrobię maga dam lepszej jakości foty. Salut kamraci! P.S. Zapomniałem.... Selektor jest coś jak w Famasie ale nie obrotowy a przesuwany w przód ciągły do tyłu single GB V1 jest za szeroki i nie starczyło mi miejsca na wyprowadzenie cięgła. Bezpiecznik to mój własny palec ;) Edited November 14, 2013 by mg schutze Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Spoko Panie, ale po grzyba front z metalu? Groza ma chwyt pistoletowy przyczepiony do kawałka plastiku. :-) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 Dread stalowy jest laaaaaaaanssssss :) ;) A tak serio serio to chodziło o wytrzymałość. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted November 14, 2013 Report Share Posted November 14, 2013 Lanserski jest dopiero taki zrobiony z jednego bloku stali hartowanej powyżej 70 HRC :) Jak będziesz trzepać Grozy jak VSSy, to dobrze by było zrobić szablon do blachy pod tłoczenie magazynków i klepać magi tak jak pokrywki w Vintku (czyli "na Szczepana"). Trudne to nie będzie, wystarczy cienkie alu, a do środka skrócony mag od AK. Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 14, 2013 Author Report Share Posted November 14, 2013 K'''a wiedziałem, ze zapomniałem o twardości stali ;) Nom nie głupie, zobaczymy przy kolejnej wezmę to co podziała i w miarę będzie wyglądać i połączę superglue ;) Quote Link to post Share on other sites
mg schutze Posted November 15, 2013 Author Report Share Posted November 15, 2013 Zostało dorobić bebechy maga Uploaded with ImageShack.us Quote Link to post Share on other sites
x54 Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Prawie jak FAMAS Quote Link to post Share on other sites
ST1TCH Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Fenomenalny motyw z gb v1, ale dla mnie kwintesencją całej tej konstrukcji, była by właśnie wersja ze zintegrowanym tłumikiem. Założę się, że nie ma mowy o wyważeniu w tej chwili, a porządny stalowy tłumik na pewno by jakoś temu zaradził. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts