Panocek Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Miałem taki. Miałem bo go rozkreciłem bardziej niz to producent przewidział. Koli działał, na A2ce z skróconym RISem wyglądał znakomicie. Prawie jak A1 :-P Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Wydaje mi się, ze na augu lepiej wyglądał by TEN kolimator. Quote Link to post Share on other sites
virus Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 (edited) Wydaje mi się, ze na augu lepiej wyglądał by TEN kolimator. Nom nie powiem, że nie. 8) Będę musiał się jeszcze zastanowić jednak. :-P Edited July 22, 2008 by virus Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Walther Top Point III jest obecnie dostępny tylko na rynku wtórnym. Zapytaj niejakiego Equila, sprzedawał coś takiego. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Mam problem ;) Mam auga z zebatkami CA, borkiem CA, prowadnica lozyskowana CA i spring jakis dziwny niebieski niby m120 o jednakowym skoku. Spring zle dzialal od poczatku bo potrafil sie przyciac jezeli spust puscilo sie w trakcie naciagania. Po wielu kombinacjach wyszlo ze spring jest zbyt duzej szerokosci (szerokosc zwoju) i zle uklada sie na prowadnicy blokujac sie. Po wymianie dla testow na springa od shotguna (ktory jest akurat o te 2 mm wezszy) wszystko ladnie smiga i nawet wskazuje kolo 370 fps. Pytanie moje brzmi - jaki spring niejednolity byscie polecali ? Czy do prowadnicy CA - CA czy raczej promyka lub systeme ? Ktos potrafilby porownac springi ? Chodzi mi o ta nieszczesna szerokosc zwojow - zeby dobrze ukladalo sie na prowadnicy sprezyny. Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted July 29, 2008 Report Share Posted July 29, 2008 Mam problem ;)8) To nie terapia, ale zobaczymy... Polecam springi Guardera i Prometheus'a - a na tak poza konkursem polecam każdemu wstawić sobie prowadnicę rotacyjną. :-P Quote Link to post Share on other sites
Kurczak9 Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Jaka jest szyna RIS (20mm czy ile ? ) Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Jaka jest szyna RIS (20mm czy ile ? ) ok. 22mm Quote Link to post Share on other sites
rdk Posted July 30, 2008 Report Share Posted July 30, 2008 Na augu a2 jest szyna mil-std 1913, czyli picatinny ;) Quote Link to post Share on other sites
Kurczak9 Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 No dobra przestudiowałem wszystko i wyszło ,że trzeba wsadzic to ;D Sprężyna M130 łożyskowaną.prowadnicę.prężyny,łożyskowaną głowicę tłoka Silikonowa gumka HOP-UP - Systema Precyzyjna lufa 509 , 510 mm Łózyska ślizgowe metalowe Tłok Cylinder Typ 0 Silnik Turbo 3000 Bateria 12V No dobra, Ile to by mnie wyniosło ? A teraz tak na serio ;) Przeczytałm cały teamt ,ale zbytnio nie dowiedzialem się co trzeba wsadzic zeby znacznie ( ''dużo bardzo'' znacznie ) zasięg i skupienie ?? Z góry dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted July 31, 2008 Report Share Posted July 31, 2008 Przeczytałm cały teamt ,ale zbytnio nie dowiedzialem się co trzeba wsadzic zeby znacznie ( ''dużo bardzo'' znacznie ) zasięg i skupienie ?? Z góry dzięki ;) Dobra, przeczytałeś CAŁY temat i nie dowiedziałeś się co trzeba wsadzić żeby znacznie ( ''dużo bardzo'' znacznie ) zasięg i skupienie ??, znaczy się co? Zwiększyć? Poprawić? Masakra... i nie chodzi mi tu o błędy w zdaniu... :wink: No dobra, Ile to by mnie wyniosło ? ODP: Minimum 400 zł. Kupuj i miłej zabawy! :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Problem z zacinającą repliką został rozwiązany. Gdyby kiedys u was zdazyla sie sytuacja ze replika co jakis czas blokuje sie i nawet podlaczone napiecie 16 V nie daje rady naciagnac sprezyny - problem lerzy w zbyt szerokiej srednicy sprezyny. Mialem zamontowana prawdopodobnie elementa m120 (niebieska o stalym skoku). Co jakis czas blokowala sie na prowadnicy sprezyny (nawet jak wywalilem oba lozyskowania glowicy tloka, oraz prowadnicy). Okazalo sie ze jest o 3 mm szersza niz normalne springi (porownalem ze sprezyna z emki jg i shota chinola). Dla sprawdzenia wlozylem sprezyne od taniego shotguna zeby sprawdzic czy bedzie sie blokowal i jaka osiagnie moc. Przy obu lozyskowaniach i borku - daje stabilne 400-410 fps. O tyle dziwne ze sprezyna ta jest o jakies 1.5-2 cm krótsza niz spring od elektryka. Sprezyna elementa musiala wyginac sie i ktorys zwoj zaczepial o czolo prowadnicy blokujac gearbox na amen. Warto więc zwrócic uwagę na srednice spreżyny. Quote Link to post Share on other sites
Kurczak9 Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 (edited) Sorry, Dopiero zauważyłem błędy ... ;) No dobra przestudiowałem wszystko i wyszło ,że trzeba wsadzic to ;D Sprężyna M130 łożyskowaną.prowadnicę.prężyny,łożyskowaną głowicę tłoka Silikonowa gumka HOP-UP - Systema Precyzyjna lufa 509 , 510 mm Łózyska ślizgowe metalowe Tłok Cylinder Typ 0 Silnik Turbo 3000 Bateria 12V No dobra, Ile to by mnie wyniosło ? A teraz tak na serio Przeczytałm cały teamt ,ale zbytnio nie dowiedzialem się co trzeba wsadzic zeby znacznie bardzo znacznie poprawic zasięg i skupienie strzału ?? Z góry dzięki Edited August 1, 2008 by Kurczak9 Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Skupienie - precka i dobra gumka (guarder np. systema moim zdaniem jest gorsza - mam ja i zmieniam na guardera) Zasieg - sprezyna i to co do niej potrzebne. Lozyskowanie glowicy tloka oraz prowadnicy - przeklada sie na to ze mniejsze opory przy naciaganiu sa i slabsza bateria jest potrzebna. Ale jednoczesnie zajmują miejsce gdzie rozpreza sie spring i zwiekszaja jego naprezenie - wiec w sumie wychodzi ze slabsza bateria nie pociagnie tego - lozyskowanie dziala jak podkladki i zwieksza i parenascie fpsow moc. (przy obu lozyskowaniach do 30-40 fps) Silnik stockowy ciagnie springa m120, pociagnie pewnie tez m130 ale stracisz szybkostrzelnosc. A ile to bedzie kosztowac ... policz sobie na sklepach. Tylko lepiej nie bierz do m130 zestawow elementa. Pozatym do m130 nie wymieniasz zebatek ? To chyba dlugo na auto nie wytrzymaja... Kwestia farta. Wymiana tloka tez nie wiem po co. (stockowy jest ok) Łożyska slizgowe metalowa sa w stocku. Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 (edited) Kurczak --> Napisałem Ci, że minimum 400 zł za to co wymieniłeś. Edited August 1, 2008 by siemionman Quote Link to post Share on other sites
Kurczak9 Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Dzięki Kocur i siemionman ;) No to teraz szukac (mam nadzieje ,że wszystkie częsci będą na taiwanie ;) (ewentualnie gunfire ;D ) ) Quote Link to post Share on other sites
siemionman Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 Dzięki Kocur i siemionman ;) No to teraz szukac (mam nadzieje ,że wszystkie częsci będą na taiwanie ;) (ewentualnie gunfire ;D ) ) Szczerze? Polecam Ci asgshop.pl - nie to, żebym im robił reklamę, ale ja wszystkie części kupowałem u nich i NIGDY mnie nie zawiedli, czego nie mogę powiedzieć o taiwangunie... Quote Link to post Share on other sites
Kurczak9 Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 No to kolejne podziękowania , bo bym popełnił błąd ;D Quote Link to post Share on other sites
Kurczak9 Posted August 1, 2008 Report Share Posted August 1, 2008 No i opcja zmien mnie zawiodła ;D Kocur pytanie jeszcze jedno przy tym co podales czyli łożyskowania ,sprezyna M120 , gumka guardera , lufa precka to jaka bateria by była potrzebna 9,6V ? Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Z bateriami jest tak. Napiecie nie jest najwazniejsze - liczy sie tez pojemnosc baterii. Wydajność prądowa akumulatora to jest najwazniejszy parametr ale tego nigdy nie podaja. Ogolnie wyglada to tak ze taka sama bateria 2000 mAh a 4000 mAh - maja różnice dwukrotnie w wydajnosci. Czyli batka 9.6 V - 2000 mAh powinna pociagnac tak samo jak 8.4 V ale np 3300 mAh. Samo napiecie nie jest az tak istotne. Tylko ze batki z duża pojemnością sa drozsze. Na m120 biez aku - 9.6 V od 2000 mAh i bedzie ok. Im większa pojemnosc tym lepiej. Ale do auga ciezko znalesc cos co sie zmiesci do body i bedzie mialo wiecej niz 2000 mAh. Quote Link to post Share on other sites
Kurczak9 Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 http://allegro.pl/item407645312_akumulator...y_wtyk_aug.html Znalazłem takie coś co by pasowało do AUGa , są też inne firmy na necie ale przekraczają 200zł ;P 1800mAh starczy ?? Czy będe musuiał dac do tego słabszą sprężynę ( M110 ) ?? Quote Link to post Share on other sites
Panocek Posted August 2, 2008 Report Share Posted August 2, 2008 Ja mam taką batkę na KANach 1400 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=550 I nigdy mi sie nie udało jej opróżnić na strzelance, a palec miewam ciężki. Wewnetrznie to stock customs.pl. Quote Link to post Share on other sites
Kocur666 Posted August 3, 2008 Report Share Posted August 3, 2008 9.6 v 1800 mAh ale musi byc na dobrych ogniwach i pociagnie ci m120 springa. Tylko jeszcze kwestia dobrego spodkladokowania zeby chodzilo plynnie i nasmarowania. Mi batka stockowa 8.4 V 1100 mAh naciaga m120 ale rof jest slabszy. No i wystrzeli sie z dwa magazynki max. Quote Link to post Share on other sites
splinter Posted August 16, 2008 Report Share Posted August 16, 2008 W augu nie ma miejsca na batke,fakt, ale wymienić silnik na powiedzmy Systema Magnum i po kłopocie! Do tego dobre kable i w takim wypadku na m120 wystarczy bateryjka 8,4. Quote Link to post Share on other sites
Trolu Posted August 23, 2008 Report Share Posted August 23, 2008 zewnętrzny tuning auga od jg http://img113.imageshack.us/my.php?image=dscn8586gl1.jpg zdjęcie trochę badziewne bo prześwietlone, w realu jest ciemniejszy i nie swieci sie jak psu morda. Wszystko osiągnięte za pomocą dwoch sprayów z castorurki, arkuszu papieru i taśmy klejącej do zabezpieczenia - łączny koszt operacji 15 zl 8) W środku guma guardera, precka guardera, łożyskowana prowadnica. I śmiga aż miło. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts