sfinx82 Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 http://pulse-japan.jp/index.php - Jeżeli komuś zależy na sprzęcie dostępnym wyłącznie na rynku japońskim to właśnie ten sklep powinien wybrać. Świetny kontakt (emaila z odpowiedzią na moje pytania dostałem po 5 minutach :icon_smile: doskonała obsługa i szybka wysyłka. Jak czegoś nie ma to wystarczy się z nimi skontaktować i odpowiedzą kiedy i za ile będzie, bo realizują też prywatne zamówienia na konkretny sprzęt. Ja zamówiłem tam Tokyo Marui M870 i miałem go po tygodniu. Jeszcze raz gorąco polecam. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 No na prawdę ciekawy sklep. Ceny mają nieziemskie. PX4 Marui jest o 4000 jenów tańsze niż np. na RedWolfie, a to jest koło 120zł. Nie wie ktoś jak jest ze sprowadzaniem takich rzeczy do Polski? Standardowe cło i VAT, czy coś jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
sfinx82 Posted December 5, 2013 Author Report Share Posted December 5, 2013 Ja wybrałem airmail jako sposób dostawy i nie dowalili mi cła ani podatku :) Płaciłem standardowo Paypalem. Sądzę, że żadnych dodatkowych opłat nie ma. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Można wiedzieć jakie orientacyjnie były wymiary paczki i waga? Widzę, że maja tam fajne M16A1... Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Matko boska, zamki do pistoletów w cenie 900zł... Z czego oni mają te zamki w ofercie, z tytanu? Quote Link to post Share on other sites
sfinx82 Posted December 5, 2013 Author Report Share Posted December 5, 2013 waga 4,6 kg, długość 100cm, szerokość około 27 cm, standardowe pudło od Tokyo Marui zawinięte w papier i folię bąbelkową Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Sfinx, poczekaj, poczekaj. Repliki w cenie 2x niższej niż w Polsce, sklep porządny jak na Japonię przystało i w ogóle wszystko miodzio? :D To tylko pozwolisz, że zapytam ile taki airmail kosztuje? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Włóż towar do koszyka i kliknij checkout, wybierasz sposób dostawy i masz wszystko na tacy, nie trzeba się logować. Quote Link to post Share on other sites
sfinx82 Posted December 5, 2013 Author Report Share Posted December 5, 2013 ja zapłaciłem około 300zł Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Pistolety od TM za 400 zł + wysyłka? Ktoś to już sprawdzał? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Wybór nie jest zbyt duży po prawdzie, jednak ceny są diabelnie konkurencyjne :). Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Ceny są ideale by zamówić grupowo. TM Type 89 - 1100 zł na Pulse Japan - w Polskim sklepie - 2400 zł TM RECCE - 1300 zł na Pulse Japan - w Polskim sklepie 3200 zł ! TM M3 Super 90 - 500 zł na Pulsce Japan - w Polskim sklepie 1400 zł. Pierwszy raz widzę ten sklep i czekam z niecierpliwością na więcej informacji. Jeszcze jakby się przypadkiem udało uniknąć cła i podatków to byłoby już zbyt pięknie. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 + Można u nich zamawiać części do klamek Marujca, KSC i innych japońców - zamawiają od producentów. Ja zamówiłem u nich części do swojego 5-7 Tokyo Marui - 2 tygodnie realizacja zamówienia Marui->Pulse, a potem w 5 dni paczka u mnie :) Bardzo polecam, bo za 2 zbijaki i element korpusu z wysyłkami itp zapłaciłem 130zł Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 5, 2013 Report Share Posted December 5, 2013 Będę musiał na dniach przesłać maila z zapytaniem o możliwe zamienniki zamka (900zł to ja nie mam zamiaru płacić za "zwykły" zamek...) do swojego KWA i blaszkę bezpiecznika. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Panowie... Pulse Japan UMOŻLIWIA zakup części do naszych KWA. Części są prosto z fabryki KWA/KSC!! Otrzymałem takiego maila od nich: Hi Sorry being late, I just got an answer from KSC. Here is your quote: - KSC HK45 slide : 4410 yen - KSC HK45 hop rubber : 315 yen - KSC Shipping fee : 850 yen - Pulse Japan charge : 500 yen + 10% of the product price (4725 X10%) = 970 yen - Shipping to Poland (?) : 1700 yen (airmail with tracking) Total : 8245 yen Paypal charge : 361 yen Total to pay : 8606 yen Można u nich zamawiać graty niedostępne nigdzie indziej :D. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted December 12, 2013 Report Share Posted December 12, 2013 Jak wyczają, że często do polszy paczki wlatują to zaraz przypierdzielą cło ;) Szwagier kiedys kupował pare rzeczy w Japonii i za którymś razem przywalii cło - 3 miesiące po dostawie;) Tak mu się to opłaciło, że w polsce kupiłby pare groszy taniej. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Czy ktoś planuje zamawiać jakieś graty z tego sklepu? Bo PayPal odrzucił mi przelew i nie chce mi się dalej z nim chrzanić a mam zamówienie na 270zł (4095 yenów), dokładniej części do pistoletu KWA. Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted January 14, 2014 Report Share Posted January 14, 2014 Obczajam, gdzie by tu w miarę sensownej cenie dostać lufe promyka do AUGa. Mają ja na Pulsie za ~190zł, więc bardzo dobrze, ale ta ich "premium" wysyłka trochę odbiera sens zamawianiu. Tutaj koszt całkowity: Here is your quote : - Laylax/rometheus EG Barrel 509mm for Steyr : 6510 yen - Shipping fee : 1500 yen (airmail with tracking) - Paypal charge : 352 yen Total : 8362 yen Razem to już niemal 250zł, z cłem grubo ponad 300zł. Chyba pozostaje czekać na re-stock na RSOV :P A co do wypowiedzi Saida - przynajmniej szwagier miał zakup ratalny :D Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 12, 2014 Report Share Posted March 12, 2014 Wczoraj wysłałem im PayPalem przelew za części do swojego pistoletu na kwotę 9085 jenów dżapońskich (281,57PLN na dziś). Dziś już miałem maila od nich z potwierdzeniem odebrania przelewu i rozpoczęcie procedury pakowania. Planowałem zakup części dwa miesiące temu ale plany się posypały i dopiero w sobotę poinformowałem ich, że w końcu chcę u nich kupić. Dostałem też notkę, że jeżeli fabryka nie będzie miała którychś z zamówionych części to dostanę zwrot kwoty równy wartości niedostępnej części. Generalnie kontakt z klientem mają perfekcyjny, odpowiedzi tego samego dnia lub DO dwóch dni. Jak wcześniej pisałem można też dawać im zlecenia odnośnie zakupu części prosto z fabryk. PS. Dostałem też od nich info, że ostatnio było sporo zamówień z Polszy. Przyznać się, kto zamawiał już coś od nich :P. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted August 18, 2014 Report Share Posted August 18, 2014 Sklep zostanie niestety zamknięty pod koniec miesiąca, zna ktoś inny fajny sklep bezpośrednio w Japonii? Quote Link to post Share on other sites
Lafayette Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Nie wydaje mi się, żeby został zamknięty, ale na pewno zmienił nazwę. Przenieśli się na witrynę https://impulse101.jp/ Sorki, że dopiero teraz, ale właśnie szukam info o zamawianiu z JP. Konkretnie potrzebuję PX4 TM. Jak ktoś coś to piszcie ;) Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 9, 2016 Report Share Posted June 9, 2016 Potrzebujesz pomocy w zakupie repliki? Jeśli tak to mogę pomóc a jeśli sam ogarniasz paypala oraz zamawianie z Japonii i nie potrzebujesz pomocy to pisz do nich na fb ale od razu mówię raczej nie będzie taniej jak w Polsce. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts