happy666 Posted May 26, 2008 Report Share Posted May 26, 2008 Hej, przecież 0l0 ostatnio pisał o czyszczeniu styków, to można sprawdzić jaka jest rezystancja przewodów w giecie :lol: http://www.wmasg.pl/artykuly/warsztat/3/cz...nie_stykow/123/ Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 (edited) Cytuję: "W ostatnim czasie CA zmieniło styki i już nie ma tak dużych problemów. Dodatkowo problemy występowały tylko przy tuningu." Nie wiem co ASGshop miał na myśli pisząc: "już nie ma tak dużych problemów.", może CA się postarało i zrobiło coś w najnowszych wersjach G36 z prądożernością? Wypowie się ktoś kto niedawno zakupił gietkę CA ? Edited May 28, 2008 by gogin1 Quote Link to post Share on other sites
Lis Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 A jaki ma to związek? Różnica między 495 a 509 jest niewielka, niektórym wchodzi do tłumika płomienia bez problemów. Dobrze jest wiedzieć, którą lufę kupić. Już raz kupiłem do G36 lufę od M15 i musiałem ją odesłać... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Dlaczego? Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Może zajść sytuacja, że otwór w tłumiku płomienia jest za mały, ale wtedy wystarczy go rozwiercić wiertłem 9 mm. Quote Link to post Share on other sites
k_p Posted May 31, 2008 Report Share Posted May 31, 2008 W sklepach pojawiły się dedykowane, same(bez gripa) dwójnogi CA do naszych replik. http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1928 http://asgshop.pl/produkt.php?id=2088 Plastik, hę? Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Znowu ja :D Pytanko będzie dotyczyło chwytu z kolimatorem od Stara: - STAR Sklep - WGC Kto ma i używa to prosił bym o rozsądny opinię - jak spisuje sie kolimator, bo o to mi głównie chodzi, czy nie zamały prześwit, jak się celuje i jak tam z solidnością. Und czy czaicie jakiś polski sklep, który ma to na skladzie?? Quote Link to post Share on other sites
_OskaR Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 (edited) Machinegun miał jakiś miesiąc temu za 450zł. Ale już nie ma. Granatnika też nigdzie nie kupisz. Edited June 1, 2008 by _OskaR Quote Link to post Share on other sites
_Arczi_ Posted June 1, 2008 Report Share Posted June 1, 2008 Mori zmartwię Cię, ale ta rączka praktycznie nigdzie już nie jest osiągalna :/ Dodatkowo ktoś kiedyś tutaj pisał, że kolimator tam nie jest pierwszej jakości - duża plamka i sama lunetka lubi się przekręcać, więc ogólnie to kiepsko z jakością przyrządów celowniczych. Lepiej już przyoszczędzić i kupić sobie rączkę z ostrego. Ta z koli i lunetką na aukcji w USA leci po ok. 700$. Jak będę miał trochę zbędnej kasy to planuje ją sobie ściągnąć. Granatnik też już nie jest osiągalny. Mnie osobiście udało się kupić ostatni z Taiwanguna, bo był nawet w promocji. Jeśli chodzi o dwójnóg to on w oryginale jest z ABSu, a jego mocowanie z metalu, więc nie ma co biadolić że jest on z plastiku. Ja mam wersje od G&P. Nie wiem co się dzieje, ale ostatnio tak jakby zapomniano o karabinach z rodziny G36. Trudno cokolwiek do niech dostać jeśli chodzi o dedykowane dodatki - gripy, kolby itp. Jak się nawet coś trafi to cena jest taka, że szkoda gadać. Wszędzie tylko wszystko dla eMek i kałachów :/ Szkoda. Quote Link to post Share on other sites
menadzer Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Postrzał w kolimator STAR. http://img508.imageshack.us/img508/4836/1020579ub3.jpg Ogólnie uważam, że kupno tej rączki to strata pieniędzy. Funkcja żadna. Tylko lans:P Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 Oki. Dzięki za info. W taki wypadku pozostaje opcja w stylu jakim zrobił to Cookie - zakupu RISa i zamontowania go na chwycie, a potem montażu na tym kolimatora. Quote Link to post Share on other sites
Lis Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Dlaczego? Nacięcia od strony hopupa nie pasowały. Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Ja mam lufe Systemy, 509, opisywaną jako do M16. Pasowała i sprawuje sie bardzo dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Lis Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Pochrzaniły mi się M-ki. Kupiłem lufę do M14, 500 mm. Dokładnie taką, o jakiej wspomniano tutaj. :) Quote Link to post Share on other sites
kossaa Posted June 3, 2008 Report Share Posted June 3, 2008 Że tak powiem - a nie mówiłem ;-) A wstarczyło wejśc 1 stronę do tyłu... Quote Link to post Share on other sites
Lis Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Nie, nie wystarczyło. Lufę kupowałem dwa lata temu. :) Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Ja takie pytanie, do osoby która posiada metalową szynę RIS. Gdzie można zdobyć do tego muszkę i szczerbinkę jak na g36c? Quote Link to post Share on other sites
lup Posted June 9, 2008 Report Share Posted June 9, 2008 Nie rozumiem Cię chyba Happy666. Górna szyna ris jest z tymi dwoma elementami. Zgubiłeś któryś? Jesli tak, to indywidualnie pisz "emalje" do jakiegoś sklepu o częśc zamienną np z CA. Moze sciągną zwłąszcza jak prowadzą autoryzowany serwis. Quote Link to post Share on other sites
Mori Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 lup, happy`emu666 chodzi chyba o TĘ szynę. Jesli tak, to ta szyna nie ma przyrządów celowniczych. Przynajmniej ja nie widzę :strach: happy666 Tu masz komplet przyrządów, ale za 200 nie lepiej jakiś kolimator?? Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 (edited) Nie, poprostu myślałem, żeby kupić właśnie tą szynę i na to wsadzić muszkę i szczerbinkę, ale takowych nie widzę w ofercie żadnego sklepu. Ale to były moje "gdyby" ,w których czasem zapominam o ograniczonej zasobności mojego potrfela :mrgreen:. A chodzi mi o te miejsca na szynie, jeśli ktoś nie wie. link --> http://img386.imageshack.us/my.php?image=risvt6.jpg Sorry, że pytanie było takie niedokładne, ale byłem pod oblężeniem ;). Edited June 10, 2008 by happy666 Quote Link to post Share on other sites
lup Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 (edited) Fakt, jakoś mi umknęła ta :) Happy widziałem kiedyś G36 z szyną albo właśnie tą albo ze zdemontowanymi i założonymi przyrządami od mp7. Nawet fajnie to wyglądało. Edited June 10, 2008 by lup Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 10, 2008 Report Share Posted June 10, 2008 Widziałem coś takiego na fotach G36KV kupionych dla Polaków. Nie pamiętam dla jakiej jednostki. Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 (edited) Cudnie! Spytałem się w Caprim, czy jest możliwość sciągnięcia szyny od g36c [CA], to powiedzieli, żę będzie dostępna za dwa tygodnie w ofercie sklepu :mrgreen:. G36KV chyba ma formoza. Edited June 12, 2008 by happy666 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted June 12, 2008 Report Share Posted June 12, 2008 Nie tylko, policja, bor... I wiele innych. Quote Link to post Share on other sites
happy666 Posted June 13, 2008 Report Share Posted June 13, 2008 Pisząc policja masz na myśli AT, rzecz jasna. A o BORze to nie wiedziałem. Kurcze, myślałem, że tu będzie fala zachwytu z powodu moje informacji a tu du. :P No śmiało, ludzie, zadawajcie pytania, powiedzcie cos o swoich Gutkach, czy coś, bo nic tu się nie dzieje :-F. Nie żebym nakłaniał do offtopowania :wink:. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts