I1410I Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Witam. Mam prośbę o opinie na temat munduru UF PRO Striker, jeśli ktoś ma jakieś doświadczenia z tym wzorem. Jeśli nie, to może ktoś z Was używa spodni z Wind Stopper i może coś o tej membranie napisać, wiem, że zimą będzie super, ale jak spisuje się latem? Nie chcę ugotować jąder za 130 euro. A tu link do strony producenta: http://ufpro.si/uf_pro_products/pants/31/uf_pro_striker_greenzone_combat_pants/ Quote Link to post Share on other sites
snajperswd11 Posted December 20, 2013 Report Share Posted December 20, 2013 Czołem. Na logikę ,windstoper - zimą bajka :) na lato bedziesz miał mokre gacie ;) To tak jak założyć plastikowe spodnie w + 20 stopni i przebiec 3 km. Efekt można wyobrazić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
I1410I Posted December 21, 2013 Author Report Share Posted December 21, 2013 Nie ma to jak poczytać o tym, co się chce kupić. Wind Stopper jest jako wkład. Ale pomijając sprawę membrany, może ktoś ma coś do powiedzenia na temat tego munduru? Generalnie poszukuję dobrego munduru w camo Pencott Green Zone. Może coś polecicie? Specopsa znam, bardzo fajny, ale, o ile nic się nie zmieniło, to trzeba czekać 3 miesiące na odpowiedź i pół roku na realizację, bo ktoś tam nie ma maszyny do prasowania za milion. Helikon jakością niestety nie grzeszy, zawiodłem się na ich produktach już nie raz, a S.O.D jest droższy od drogiego. Quote Link to post Share on other sites
kugelblitz Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 Ze Specopsem nie jest lekko, ale te 3 miesiące i pół roku to przesada. Ja komplet w A-TACS FG dostałęm po 3 miesiącach. Trzeba tylko mieć sporo determinacji :) Niestety Specops nie ma w ofercie żadnego hard lub soft shella. Ogólnie jest bida z membranami w nowych fajnych kamuflażach takich jak PenCott czy A-TACS. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 21, 2013 Report Share Posted December 21, 2013 O hardshellu w A-TACS/PenCott nic nie słyszałem, ale w przyszłym roku mają pojawić się lekkie softshelle w PenCottach. Wracając do tematu spodni UF PRO Striker - nie mają one Windstoppera. Są zrobione z 50/50 NYCO Ripstop i są przystosowane do dołączenia opcjonalnej podpinki z Windstoppera! Spodni nie posiadam, natomiast mam inny element ich odzieży, który uszyty jest na bardzo wysokim poziomie. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 16, 2016 Report Share Posted January 16, 2016 Czy ktoś oprócz RWS Cetus tym handluje? Dostanie gaci o odpowiedniej długości sprawia problem, więc może gdzie indziej dam radę kupić? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 16, 2016 Report Share Posted January 16, 2016 Koner Polska Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted January 16, 2016 Report Share Posted January 16, 2016 Albo wręcz bezboleśnie na stronie ufpro.si skąd też sam zamawiałem. Przesyłka szła łącznie - 5 dni. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 Z ciekawostek - Nowosądecki WZD SG przechodzi na ciuchy UF Pro - źródło: ostatni Special Ops Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 9, 2017 Report Share Posted September 9, 2017 SEK z Frankfurtu Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 Nie wiem co piękniejsze. Strajkery, czy te Lowy ;) Swoją drogą ciekawe kiedy ktoś weźmie się za robienie kopii, jak to ma miejsce w przypadku Crye Precision bo cena w obu przypadkach zaporowa. Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 W przypadku UF-Pro cena jest w pełni uzasadniona - materiały, jakość szycia i ich stopień skomplikowania. Quote Link to post Share on other sites
Budweiser Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 (edited) W przypadku UF-Pro cena jest w pełni uzasadniona - materiały, jakość szycia i ich stopień skomplikowania. To znaczy, żeby była jasność - ja nie mówię, że cena nie jest zasadna. Bo w obu przypadkach jest to sprzęt pierwszej klasy, co udowadnia powszechne użycie w jednostkach specjalnych, natomiast nie każdego stać lub po prostu nie chce wydawać tyle kasy na ten interes, a podobać się podoba co daje pole do popisu Specna Arms firmom oferującym kopie, czy jak kto woli repliki tych produktów. Edited September 13, 2017 by Budweiser Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 13, 2017 Report Share Posted September 13, 2017 A ja się troche cieszę że nikt się nie wziął za robienie imitacji tego. W ciuchach ufpro jest tyle różnych materiałów i szycia że pewnie byłyby to bardzo podłe imitacje prujące się w rękach. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Ma ktoś Combat Strikery (gacie) w rozmiarze 34 albo 36? Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Niestety, tylko 38/31. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 Mierząc na płasko w pasie faktycznie wychodzi te 50-52 cm? Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted October 27, 2017 Report Share Posted October 27, 2017 (edited) Tak, sprawdziłem. Na płasko jest 50-51cm. Jak chcesz zamawiać w bezpośrednio w UF Pro, to zapytaj ich o dokładne wymiary 34-36. Na pewno odpowiedzą. Są bardzo pomocni i szybko odpowiadają(2-3 godz.) Edited October 27, 2017 by argawen Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted March 16, 2018 Report Share Posted March 16, 2018 I jak tam wasze ciuszki? Wydalibyście drugi raz 800 zł na spodnie? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted March 17, 2018 Report Share Posted March 17, 2018 Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 24, 2018 Report Share Posted May 24, 2018 Mógłby ktoś pyknąć fotkę jak wygląda ten Striker'owski brąz na tle Ranger Green? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 5, 2018 Report Share Posted October 5, 2018 http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,22295681,wroclaw-stolica-kradziezy-i-najmniej-bezpiecznym-miastem-w.html https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/wroclaw/wroclaw-akcja-antyterrorystow-na-nowym-dworze/sm7c9gq#slajd-10 SPAP Wrocław w spodniach UF PRO XT STRIKER Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts