Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

RK-02 spadek zasięgu do 20m i spadek fps (co wymienić)prosze o odpowiedź

Recommended Posts

Proszę o pomoc. Zakupiłem używaną replike RK-02 spadek zasięgu do 20m i spadek fps .

Jestem zielony lecz potrafię rozebrać replike i poskładać.Nie wiem co wymienić aby odzyskał moc i zasięg. Proszę o pomoc może sprężyna ?, hop-up? (gumka zniszczone w 1 miejscu dziura lecz przestawiłem i chyba jest ok) Proszę to pilne.Zasięg skuteczny (celny) ok. 5m , zasięg całkowity (nie celny) 20 m.

Przez dziurawą gumkę ucieka Ci całe powietrze. Przekręciłeś ją, ale to nic nie da, jedynie pogorszyłeś sprawę. Gumki mają z jednej strony takiego suta który powinien być idealnie u góry żeby zachaczać o kulki, po przekręceniu gumki pozbawiłeś system hopup funkcjonalności.

Kup sobie coś z tego co proponował kolega wyżej, do tego rolke taśmy teflonowej żeby to doszczelnić ostatecznie i wszystko wróci do normy.

Wymień gumkę jak piszą wyżej chłopaki. Sprawdź czy komora dociska mocno do czoła szkieletu i czy jest zablokowana klockiem L.

Jeśli to nie pomoże to trzeba szukać przyczyny głębiej czyli, dysza, oring głowicy tłoka, głowica cylindra.... To tylko takie przykłady.

• 5 months later...