Volx Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 Witam. Nie dawno zacząłem "przygodę" z airsoftem. Kupiłem Glocka 17 od kwa i trochę się nim postrzelałem. Stwierdziłem, że pora kupić jakiś karabin i wziąłem pod uwagę parę takich emek: :icon_biggrin: http://gunfire.pl/product-pol-1152200031-Replika-karabinka-Specna-Arms-SA-B02.html http://gunfire.pl/product-pol-1152201362-Replika-karabinka-szturmowego-Lone-Star-Rancher-EH04AR.html http://gunfire.pl/product-pol-1152200253-Replika-karabinka-CM16-Raider-L.html Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 Wziąłbym EA, ale z kolbą składaną :P Quote Link to post Share on other sites
Volx Posted December 28, 2013 Author Report Share Posted December 28, 2013 Wziąłbym EA, ale z kolbą składaną :icon_razz: To troszkę bym dozbierał (100 zł) i będzie git:D Ale zobaczę jeszcze opinie innych xd Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 Weź pod uwagę to, że będziesz potrzebował też baterii i ładowarki. Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted December 28, 2013 Report Share Posted December 28, 2013 Można ze składaną, można. Ale ze stałą nie ma nigdy płaczu pod tytułem "batkę pożyczyłem i jest za duża". Trójdzielnego Nimha połknie, ot co. Poza tym ta wersja ma fajną syntetyczną fakturę. Quote Link to post Share on other sites
Volx Posted December 28, 2013 Author Report Share Posted December 28, 2013 Weź pod uwagę to, że będziesz potrzebował też baterii i ładowarki. Tak, wiem. A mam jeszcze pytanko, jaką baterie kupić :icon_biggrin: Nie wiem bo się nie znam xd Quote Link to post Share on other sites
Flusak Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Najlepiej Li-po 7,4 ale do takiej baterii potrzebujesz specjalnej ładowarki najtańsze chodzą po 4 dyszki. Quote Link to post Share on other sites
Vender Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Jedyna sensowna ładowarka do LiPo to Imax na którego średnio musisz mieć 200zł. Ja mam eMke Specna Arms i jestem z niej zadowolony, zobaczymy jak to będzie za pół roku ale raczej nie będziesz czekać taki czas. Jest o niej temat na forum, zajrzyj i przeczytaj. Batkę masz w zestawie, standardowe NiMH 9,6V 1100 mAh jedynie dokupić jakąś lepszą mikroprocesorówkę i będzie git. Jedynie kable można by wymienić na niskooporowe + jakiś Mosfet i standardowo gumkę HU na zieloną G&G albo (chyba) czarną Systeme. O GB eMek EA słyszałem, że są mało podatne na tuning mocowy, z resztą wykład o potędze i przewadze HiEndowej EA nad chińskim tworem SA zrobią Ci użytkownicy tej repliki :D Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
luis Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 (edited) GB EA jest średniej jakości i trwałości. W konfiguracji standardowej ok. Przy próbach "żyłowania" lubi robić psikusy, a to walnie GB, albo zębatki, albo tłok, albo łożyska się wysypią... Co do mosfetu, nie jest on, niezbędnie niezbędny :). Jak na razie śmigam na lipo bez tego ustrojstwa i jest ok. Edited December 29, 2013 by luis Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 O GB eMek EA słyszałem, że są mało podatne na tuning mocowy, z resztą wykład o potędze i przewadze HiEndowej EA nad chińskim tworem SA zrobią Ci użytkownicy tej repliki :icon_biggrin: Na pięć albo sześć replik evo które latają w mojej ekipie na SP120 (ostre katowanie, a nie tam plumkanie na singielku raz w miesiącu) wywałę zaliczyła jedna-spaliły się styki, bo lipo 11,1 na stockowych kablach nie mogło dać innego rezultatu. Jak ktoś chce mieć więcej niż 420FPS to faktycznie musi zainwestować, pod 120 trzeba wymienić sprężynę i prowadnicę. Ja za swoją "ewę" dałem chyba 750 ziko z wymianą okablowania od razu w sklepie, czyli kupiłem pięknie wykonaną replikę z oznaczeniami palnego pierwowzoru w cenie repliki chińskiej. Quote Link to post Share on other sites
Afrati Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Jedyna sensowna ładowarka do LiPo to Imax na którego średnio musisz mieć 200zł. Na potrzeby airsoftowego użytkowania? Strzelanie z armaty do komara. Spokojnie wystarczy prosta ładowarka z balanserem - np Redox One za ok 45-50zł. Quote Link to post Share on other sites
relativy Posted January 1, 2014 Report Share Posted January 1, 2014 Powiem tak, używałem zwykłych ładowarek i też uważałem, że to wystarczy, do czasu aż zakupiłem imax'a B6. W ładowarki tego typu naprawdę warto zainwestować. Można tym ładować wszystko. Z resztą nie tylko ładować. Poza tym airsoftowcy nie strzelają się ciągle, a li-pol'e nie specjalnie lubią leżeć w pełni naładowane. Zostawiłem kiedyś skrzynkę akumulatorów li-pol na wakacje po prostu naładowane. Z 12 pakietów 4 poszły w śmietnik (oczywiście nie dosłownie, bo tego się do śmieci nie wyrzuca). Poza tym Imax, to nie koszt 200zł a 130: http://sklep.skyrc.pl/pl/p/Oryginalna-ladowarka-SkyRC-iMAX-B6/1 Zasilacz 12V raczej każdy znajdzie w domu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts