Trex15 Posted August 27, 2019 Report Share Posted August 27, 2019 (edited) W dniu 18.08.2019 o 21:29, jarekfn napisał: Ja bym tu dyskutował, wahania rzędu +/- 2 fpsy, można uzyskać, ale na to składa się cała masa czynników. Samą gumką i dyszą na pewno tego nie uzyskasz, ważna jest sprężyna, i cały zespół pneumatyczny, także lufa i jej jakość. MI się wahania rzędu 3-4 fpsów udało uzyskać, ale musiałem cały gearbox zbudować od nowa i to na topowych częściach, przerzucić całą masę części. Czy warto ?, kwestia czasu, pieniędzy i samozaparcia. Chodziło mi o to że nie należy walki ze szczelnością zaczynać od wymiany komory gdyż ta daje radę i zasugerowałem szukania nieszczelności w innych elementach. U mnie udało się uzyskać tą powtarzalność wymieniając wszystkie komponenty wchodzące w skład pneumatyki( po za lufą) na SHS . Sprężyna to ubita już SP130 (352fpsy na 0,4). Więc mając farta można się zmieścić w 150zł (nie licząc lufy i chrono). Edited August 27, 2019 by Trex15 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts