Sapcio Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Witam. Jako ze pracuje przy frezarkach i tokarkach pomyslalem ze moge sobie porobic wlasne atrapy pociskow o roznym kalibru. Narazie udalo mi sie znalezc jeden szkic ktory przenioslem na program i efekt mojej pracy jest zadowalajacy : Kaliber blizej nie okreslony mozna powiedziec :D Szukam szkicow, planow amunicji .45 9mm 12,7 mm 5.56 mm Jakby ktos byl w posiadaniu takich pociskow badz znalazl jakies rysunki z wymiarami bylbym bardzo wdzieczny. Aby zrobic pocisk potrzebuje dlugosc pocisku,luski srednice pocisku,luski No i zaokraglenia (katy) abym mogl zrobic to zeby wygladalo podobnie jak oryginal :) Quote Link to post Share on other sites
matti991 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Świetne :D Quote Link to post Share on other sites
wojtekk8 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Jak dojade do domu to wysle odpowiedni link bo mam go na kompie. Nie wiem tylko czy gra warta swieczki. Po kilka zlotych mozna na allegro "oryginaly" deko kupic. Quote Link to post Share on other sites
BBombello3 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Wojtek ma rację na alledrogo można zdekowane oryginały wyrwać po pare złociszy za sztukę . Quote Link to post Share on other sites
piotrstrojek Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Siema - a jakbym Ci wysłał łuskę od Mausera Boyi to potrafiłbyś coś takiego skopiować, tylko dajmy na to z brązu? Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 11, 2014 Author Report Share Posted February 11, 2014 Wyszlo by drogo jakbym sam pokrywal koszty materialu :) Ale material mam dostepny za darmo. Mam w planach zrobic z aluminium pocisk, przewiercic pocisk, wygrawerowac np pseudonim albo imie i nazwisko i zalozyc lancuszek :) Taka lepsza wersja niesmiertelnika :D Co do robienia to mieszkam za granica i chetnie bym zrobil dla ciebie luski ale nie mam jak. Obecnie mam "zamowienie" na 15 szt lusek ktore kolega bedzie uzywal do swojego m4 z systemem "shell eject" :D 10zl od sztuki mi zaplaci wiec dobry zarobek moze z tego byc :) Quote Link to post Share on other sites
MatriX482 Posted February 11, 2014 Report Share Posted February 11, 2014 Gdybyś podjął się wykucia kilku łusek kalibru >20mm i większych, głowic od RPG czy atrap IED, to by było coś. Na atrapy amunicji do kalibru 14,5mm się nie porywaj, bo zadekowanej jest pełno w sieci. Quote Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 Szukam szkicow, planow amunicji .45 9mm 12,7 mm 5.56 mm Jakby ktos byl w posiadaniu takich pociskow badz znalazl jakies rysunki z wymiarami bylbym bardzo wdzieczny. Aby zrobic pocisk potrzebuje dlugosc pocisku,luski srednice pocisku,luski No i zaokraglenia (katy) abym mogl zrobic to zeby wygladalo podobnie jak oryginal :icon_smile: Namiary na 5,56 ( czas szukania ) 10 sek. http://www.6mmbr.com/223Rem.html Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 13, 2014 Report Share Posted February 13, 2014 A ja myśle że właściciele Desert Eagle'i by byli wdzięczni za .50AE Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Granaty 40mm z czegoś twardszego niż ZnAl, nawet same "łuski" ile by, mniej więcej, kosztowały jakbyś miał projekt albo uszkodzony egzemplarz? Quote Link to post Share on other sites
Sapcio Posted February 17, 2014 Author Report Share Posted February 17, 2014 Mam w planach zabrac sie za zrobienie 2-3 granatow zeby zawiesic na kamizelce. Wydawac po 50zl za sztuke to troche za duzo wiec wole pokombinowac sam i zrobic cos ala: Quote Link to post Share on other sites
Fokuz Posted February 20, 2014 Report Share Posted February 20, 2014 koszt materiałów i Twojej robocizny nie będzie większy niż te 50zł jeżeli chodzi o granat? Ja przymierzam się do kupna pocisku z rosomaka - jest na allegro (45zł) i wygląda prze...:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts