Garnek Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 A ja napiszę coś zgoła innego...To , że chłopak wciàgnie się w ASG nie będzie oznaczało , że oderwie się od kompa...Może oderwie się od BFa , ale za to będzie całymi dniami studiował wmasg... Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 A ja mogę polecić emki specna arms z gunfire (wymiana sprężyny bez rozbierania gearboxa,w komplecie 2 sprężyny).Lub steyr aug gfc z gunfire (wym. sprężyny bez rozbierania repliki,w komplecie 2 sprężyny} Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Bez rozebrania GB ale trzeba wytargać GB na zewnątrz więc pic na wodę fotomontaż ten system.... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 Racja, ten system nie powinien się tak nazywać :D. Jenak nie zmienia faktu, że Specna jest ciekawą propozycją. Quote Link to post Share on other sites
dziadekmarek1 Posted February 14, 2014 Report Share Posted February 14, 2014 (edited) Bez rozebrania GB ale trzeba wytargać GB na zewnątrz więc pic na wodę fotomontaż ten system.... Co innego wytargać geara z repliki a co innego rozebrać geara a potem..złożyć :icon_cry: Ale przeca jest aug-najtańsza replika z wymianą sprężyny- BEZ wyjmowania geara. :icon_lol: A dla bogatszych jest katana system... Edited February 14, 2014 by dziadekmarek1 Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 (edited) Jak już to wersja C, czyli GFG14. Ta będzie raczej za duża jak na 14 latka :icon_wink: (...) Zwróć uwagę na długość. Później takie krótsze repliki fajnie spisują się w budynkach. Off, chyba po raz pierwszy nie zgodzą się z Tobą. Primo, G36 w wersji K (GFG15) jest najbardziej uniwersalną ze wszystkich odmian, sprawdza się zarówno w lesie jak i w CQB, jest niewiele dłuższa od wersji C. Secundo, nie sądzę, żeby młody Użytkownik w najbliższym czasie bawił się w budynkach. Tertio, jeśli ma 170 cm wzrostu, trzeba przypuszczać, że przez najbliższe dwa lata osiągnie 180 i wersja K będzie w sam raz zarówno do wzrostu, jak i wagowo a także do aktywnego "wejścia" w ASG. :maniak_OK: Kilka lat używałem G36K [JG] (po lekkim tuningu 400 fps) i teraz już trzeci rok służy niezawodnie kolejnemu użytkownikowi. Wersji K używała Św. P. Aris a miała zaledwie 152 cm wzrostu i słabe kobiece rączki. :icon_cry: Nie ma też znaczenia, że replika jest wykonana z ABS-su bo jest on solidny. W naszym Regimencie jest kilka G36 [JG] w użyciu i nic w nich nie pęka ani nie łamie się. Myślę, że to niezły wybór na wdrażanie Młodzieńca i początek zabawy w ASG. Edited February 15, 2014 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Yegorro89 Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Nie martw się , też pociskałem w tym wieku jak szaleniec :D Hobby i pasja muszą przyjść same , ciężko wpoić coś bajtlowi na siłe Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Off, chyba po raz pierwszy nie zgodzą się z Tobą.Primo, G36 w wersji K (GFG15) jest najbardziej uniwersalną ze wszystkich odmian, sprawdza się zarówno w lesie jak i w CQB, jest niewiele dłuższa od wersji C. No tak, bo przecież C jest za krótka do lasu :F Wersja C jest krótsza od K i będzie lepiej spisywać się w budynkach. Nie napisałem, że K się nie nadaje. Możesz się nie zgadzać, proszę bardzo. Ja na podstawie własnych doświadczeń nabytych podczas treningów i zwykłych strzelanek wiem, że K średnio się nada do budynku ( co nie znaczy, że wcale się nie nadaje...), tak samo jak Rk/AK ze stałą kolbą. Gieta ma przynajmniej składaną kolbę i coś można tutaj poradzić. To, że K jest niewiele dłuższa właśnie działa na jej niekorzyść. Secundo, nie sądzę, żeby młody Użytkownik w najbliższym czasie bawił się w budynkach. Sądzisz tak na podstawie wróżb z fusów? Może najdzie ich ochota na grę 1vs1 w budynku? Tertio, jeśli ma 170 cm wzrostu, trzeba przypuszczać, że przez najbliższe dwa lata osiągnie 180 i wersja K będzie w sam raz zarówno do wzrostu, jak i wagowo a także do aktywnego "wejścia" w ASG Brzmi to tak jakby wersja C była dla karłów :icon_lol: Btw. Jeśli ma to być już replika G36 to najlepiej z regulowaną kolbą, ale na GF na razie ich nie ma. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 (...) Brzmi to tak jakby wersja C była dla karłów :icon_lol:(...) Tego nie twierdzę ale śmiesznie wygląda postawny chłop z takim "obrzynem" w rękach. Wiem jak ja śmiesznie wyglądam z MP5K... :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 G36 C jest parę centymetrów krótsza od M4 ze złożoną kolbą :F Quote Link to post Share on other sites
SYBIR1940 Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 (edited) To tak, predyspozycje wizualne zostały wyłonione. Jednak, Kałach. i teraz zastanawiamy się który. Synowi bardziej podoba się RK-02 niż RK-08S ze względu na długość lufy. Ja nie chcę za bardzo ingerować w jego decyzje, oczywiście delikatnie dałem do zrozumienia, że wygląd jest ważny ale jakość repliki (materiały z których jest wykonana) również. Załapał o co chodzi ale je się najpierw oczami. Do tego dochodzi dodatkowo dysproporcja ceny, w obecnej chwili to 131zł. Kwota na zakup osłony oczu, kulek, smaru itp. Mam nadzieję, że ta różnica w wykonaniu miedzy tymi modelami nie jest aż tak znaczna. Edited February 15, 2014 by SYBIR1940 Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Obydwa są ok. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Długość lufy ma drugorzędne znaczenie, bardzo nieznacznie wpływa na zasięg, nieco więcej na tor i rozrzut, ale zdecydowanie większe znaczenie i wpływ mają kulki. Dobre (G&G, MadBull) lecą jak po sznurku, gorsze niestety przeważnie tam gdzie chcą... Quote Link to post Share on other sites
SYBIR1940 Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 (edited) W przypadku lufy chodzi o walor wizualny, estetyczny (po prostu dla niego w RK-02 jest fajniejsza). A i pytanko co do pozostałych rzeczy, co oprócz LiPo 7,4V 1300mAh (w specyfikacji zapisano aku 9,6V, czy to LiPo 7,4 nie będzie za słabe) ładowarki GFC LiPo 2S lub 3S dokupić od razu. Czy do repliki tej można dokupić np szynę i do niej lunetkę. Oczywiście nie teraz ale czy do tego egzemplarza takie dodatki będzie można zastosować. Edited February 15, 2014 by SYBIR1940 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Nie kupuj szyny i lunetki, dystans na jakim będziecie strzelać nie wymaga optyki. Kasę na to przeznacz na maskę, okulary lepsze, magazynki. Quote Link to post Share on other sites
SYBIR1940 Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 Nie mam zamiaru na razie w to inwestować tylko chodzi mi o to czy takie rzeczy można doczepiać. A co się tyczy podstawowych zakupów w tym tego akumulatora? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Można, tylko potrzebny jest dodatkowy montaż. Akumulator jest w zestawie, ale lepiej dokupić dobrą ładowarkę. Quote Link to post Share on other sites
SYBIR1940 Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 Do repliki LiPo 7,4V 1300mAh mieszczący się pod deklem i prosta ładowarka GFC LiPo 2S i 3S to łącznie koszt około 100zł. A co z tym aku czy te 7,4 V to nie za mało , bo w oryginale dodają akumulator 9,6 V. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 LiPo 7,4V spokojnie do stocka wystarczy :!: Quote Link to post Share on other sites
SYBIR1940 Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 Może głupio pytam ale jak kupię mocniejszą na 11V to nic nie przeszkadza? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Na 11,1V wszystko w GB będzie szybciej się kręcić, co za tym idzie może dojść do szybszego zużycie elementów. 11,1V LiPo bez mosfeta szybciej wykończy styki w gearboxie. Skoro polecamy Ci na początek 7,4V to nie bez powodu... Quote Link to post Share on other sites
SYBIR1940 Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 (edited) O'K, dzięki. Czy taka ładowarka będzie dobra http://www.taiwangun.com/ladowarka-z-balanserem-do-akumulatorow-lipo-o-napieciu-7-4v-11-1v-8fields bo tej co proponowana nie ma w obecnej chwili. Edited February 15, 2014 by SYBIR1940 Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 https://deltashop.pl/pl/ladowarki/597-turnigy-balancer-i-ladowarka-2s-3s.html http://deltashop.pl/pl/ladowarki/600-turnigy-2s-3s-110-240v-wtyczka-pl.html Quote Link to post Share on other sites
SYBIR1940 Posted February 15, 2014 Author Report Share Posted February 15, 2014 (edited) Dzięki Wszystkim za pomoc. Temat do zamknięcia, resztę doczytam. :maniak_OK: Edited February 15, 2014 by SYBIR1940 Quote Link to post Share on other sites
Fedajkin Posted February 15, 2014 Report Share Posted February 15, 2014 Do tarczowych strzelań potrzebujecie jedynie repliki, okularów, kulek i jakiegoś odosobnionego miejsca żeby ludzi nie straszyć. Każda replika jest zdatna do modyfikacji zarówne wewnętrznej jak i zewnętrznej o ile tylko nie jest to gniot od Umarexa za 180zł. Dlatego wszyscy polecają wam repliki sprawdzone i solidne jak za taką cenę. A co dokładnie warto lub nie warto modyfikować to można sobie znaleźć na forum już we własnym zakresie. Warto w każdym razie czytać bo wszelkie informacje tutaj się znajdują i to nie w postaci legend i podań, tylko od ludzi, którzy daną replikę wciąż używają i coś o niej wiedzą z pierwszej ręki. Okulary z atestem, klasa twardości soczewek F. Mam, używam i polecam produkty 3M Peltor. Najtańsze sensowne spośród powyższych to Peltor Tora i 3M 2720 lub 2740. Cena w granicach 25-30 złotych za jedną sztukę. A co do kulek to szkoda trochę zużywać G&G do strzelania tarczowego. Z tańszych rozwiązań masz P&J na taiwangunie, które pomimo słabej ogólnie opinii są bardzo tanie i nie nastręczają szczególnych problemów w chińskich stokowych replikach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts