Winiacz Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Świat się kończy, cyma wypuszcza "snajperkę". Jako że nie zdążyłem wrzucić tego w dział "nowości", temat leci tutaj, dyskusja ogólna. http://www.taiwangun.com/cm-702-cm Quote Link to post Share on other sites
Christophy Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Po regulacji Hopka widać że coś a'la vsr. Ciekawe jak z częściami do niej. Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Na zdjęciach nie widać żeby było to coś innego od m24 snow wolfa. Części wewnątrz innych też pewnie nie ma bo kto by to kupił. Jakby był lepszy zespół spustu to już byłby duży + Quote Link to post Share on other sites
ravkill Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 (edited) Kupić, pomacać i odeslać - wszak jest 10 dni na to :icon_smile:. Znając życie, zaraz pojawi się w gunfajerze, taniej... Edited February 22, 2014 by ravkill Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Rano dostałem newsa od krakmanów, właśnie z tym wynalazkiem. Jakiegoś szczególnego wrażania na mnie nie wywarł, ot kolejny sztucer... Quote Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted February 22, 2014 Report Share Posted February 22, 2014 Kurna, ludzie błagam was. Toć, to jest SW na 105%, nawet tych tandetnych bączków nie zmienili. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 22, 2014 Author Report Share Posted February 22, 2014 (edited) Co jak co, ale żeby lufa miała identyczną fakturę co łoże to się musieli tam ładnie postarać. Co tam w chinach piją? Japończycy to sake, a chińczycy co? Nalewkę ze szczura? W każdym razie chyba było tego za dużo. Edited February 22, 2014 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
Rork Posted March 11, 2014 Report Share Posted March 11, 2014 Ok, a tak bardziej konstruktywnie, nabył ktoś może tą replikę? Oprócz faktury lufy zbliżonej do łoża są jakieś mankamenty? Ktoś ją oglądał rozmontowaną? Quote Link to post Share on other sites
Rork Posted March 23, 2014 Report Share Posted March 23, 2014 Dobra, skusiłem się, jak przyjedzie i ją sobie rozbiorę dam znać co w środku siedzi. Szału się nie spodziewam :) Quote Link to post Share on other sites
monster11pl Posted March 25, 2014 Report Share Posted March 25, 2014 No to czekamy, ciekawe, czy to rzeczywiście kopia SW... Quote Link to post Share on other sites
Trav3l Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 I jak wiadomo coś ? : ) Quote Link to post Share on other sites
Rork Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Replika wczoraj przyjechała, pierwsze wrażenia na gorąco są w miarę ok. Miałem w rękach CA M24 i SW ale żadnej nie posiadałem ani nie rozbierałem więc oceny zgodności systemów wewnętrznych musicie dokonac sami. Dożucam do galerii zdjęcia, niektóre nieostre ale widać ideę rozwiązań technicznych więc mam nadzieje wystarczy. http://airsoftphotos.net/album/show/505724 0. Odrazu dementuję, lufa nie ma faktury kolby, jest malowana na czarny mat i karabin wygląda naprawde nieźle. 1. Pudełko - standard, styropian z kartonową pokrywką... trzyma karabin ok, nic się w transporcie nie uszkodziło. 2. Łożę wykonane z jakiegoś tworzywa, wydaje się trochę lekkie i ma drobne niedoróbki, ale w miejscach których nie widać czyli przy gnieździe magazynka. Widać delikatny szew odlewu, to śmieszne kółko w "rączce" wklejone i spasowane dokładnie. Bączki do pasków standard, do wywalenia. 3. Osłona spustu z atrapą gniazda magazynka wykonana staranie, znal, malowany na matową czerń. 4. Konstrukcja skłąda się osobno z łoża i zamka z lufą. 5. Hop-Up chyba taki sam jak w SW, czyli zdaje się VSR, chodzi dość ciężko ale daje się wyregulować i trzyma nastaw. Komora znal + plastik, gumka z jakimiś zadziorami na dole więc pewnie pójdzie do wymiany na pierwszy ogień. Nie rozbierałem komory więc nie wiem jak tam w środku wygląda. 6. Brak dystanserów lufy wewnętrznej od zewnętrznej. 7. Lufa zewnętrzna "pływająca". 8. Zespół spustowy - działa nieźle, troche krótki skok języka spustowego ale jest czuły. Brak regulacji jaka występuj np. w Modify. 9. Cylinder aluminium, ale jakieś chyba bardzo miękie, prowadnica i tłok plastikowa. :( Nie rozbierałem ale coś czuje że prędzej czy puźniej będe musiał. 10. Magazynek z tworzywa które wygląda dość solidnie, nie jest to taki kruchy akryl tylko coś bardziej plastycznego i nie przezroczystego. 11. W pudełku była też druga spręzyna, zakładam że ta słabsza o której piszą w opisie repliki. Przestrzelałem replikę ale na rocket-ach 0,25 więc troche to nie miarodajne, jak kupię lepsze i cięższe kulki to pewnie zrobie testy. Na początku zdażaly się zacinki i podawał po dwie kulki, byłem przerażony ale wystarczyło nie trzymac za magazynek żeby problemy magicznie znikneły. Rączka przeładowania robi przyjemne cyk, cyk jak się ja podnosi, po cofnięciu nie lata luźno tylko stawia opór. Gdyby ktoś chciał ją w tej pozycji opuścić oczywiście da rade to zrobić ale trudno to zrobić przez przypadek. Więcej wrażeń po weekendzie. Pozdrawiam, Quote Link to post Share on other sites
mikunda Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 (edited) Porównując zdjęcia różni się od SW, więc może to nie rebrand... Edited March 27, 2014 by mikunda Quote Link to post Share on other sites
Rork Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 Z ciekawostek, nie wiem jak w SW ale w CA bezpiecznik porusza sie po łuku, a mojej cymce po prostu przesuwa się przód - tył. Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 co do hopa. nie ma rozwiązań VSRkowych poza tym ramieniem, ponieważ komora VSRkowa jest większa ;) zjęcie magaznka możesz zrobić jestem Ciekaw jak wygląda : ) Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 (edited) Ja na to patrzę i różnic od SW nie widzę. Nie mogę tylko bączków porównać bo u mnie nie było jak kupiłem. Zespół spustu jest taki jak w SW. Lepiej wygląda kółko wpasowane w body ale mogli to poprostu poprawić z czasem. Czy tylna część korpusu ta z której wysuwa się cylinder też jest niedopracowana? Chodzi mi o kawałek niedociętego metalu w górnej części w kąciku i niedokładne zeszlifowanie tej całej płaszczyzny dookoła. Są inne magazynki. Może chociaż one będą lepsze. Edited March 27, 2014 by Skilrod Quote Link to post Share on other sites
Rork Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 (edited) co do hopa. nie ma rozwiązań VSRkowych poza tym ramieniem, ponieważ komora VSRkowa jest większa :icon_wink: zjęcie magaznka możesz zrobić jestem Ciekaw jak wygląda : ) A no widzisz... z komorą strzelałem. Jasne magazynek podrzucę wieczorem do galerii. Ja na to patrzę i różnic od SW nie widzę. Nie mogę tylko bączków porównać bo u mnie nie było jak kupiłem. Zespół spustu jest taki jak w SW. Lepiej wygląda kółko wpasowane w body ale mogli to poprostu poprawić z czasem. Czy tylna część korpusu ta z której wysuwa się cylinder też jest niedopracowana? Chodzi mi o kawałek niedociętego metalu w górnej części w kąciku i niedokładne zeszlifowanie tej całej płaszczyzny dookoła. Są inne magazynki. Może chociaż one będą lepsze. hmm... nie końca wiem o czym piszesz, pofotografuje i dodam też do galerii Edited March 27, 2014 by Rork Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 chodzi mu o tą część w której masz "dźwignię zabezpieczenia" tam potrafią być nadlewki. Quote Link to post Share on other sites
Skilrod Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 http://www31.speedyshare.com/fr9gk/download/Snow-Wolf-M24-Spring-Sniper-Ver2-Black-4.jpg Quote Link to post Share on other sites
Rork Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 http://www31.speedys...er2-Black-4.jpg .. a to tam jest wszystko ok, odlewy wyglądają naprawdę dobrze. Jedynie otwory pod śrubki są nie pofrezowane i z nich było trochę opiłków do wyczyszczenia ale nic czego olej i szczoteczka do zębów by nie usuneła. Quote Link to post Share on other sites
Rork Posted March 27, 2014 Report Share Posted March 27, 2014 ... dodałem zdjęcia do albumu podanego wyżej Quote Link to post Share on other sites
monster11pl Posted April 2, 2014 Report Share Posted April 2, 2014 No i jak odczucia po weekendzie? Quote Link to post Share on other sites
Dziećka Posted July 24, 2014 Report Share Posted July 24, 2014 Komora wygląda podobnie jak w SW, orientuje się ktoś czy podejdzie PDI? Quote Link to post Share on other sites
Mikolajski Posted July 31, 2014 Report Share Posted July 31, 2014 Jest ktoś w stanie powiedzieć coś nt http://www.militaria...m701_(cm701-blk)_g_p32546.xml? Wygląda jak uboższa siostra CM702, a może kryje coś innego w środku? Linkuję ponownie replikę bo tamten link sie rozsypał http://gunfire.pl/pr...iego-CM701.html Adminie, można połączyć posty. Jak sądzicie, warto ją kupić za 160 zł, nową? Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Jak sprawna to warto, zawsze będzie można ją odsprzedać jakiemuś "snajperowi" w wieku gimnazjalnym, który koniecznie chce być snajperem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts