Enderhawk Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 a sprawdzał ktoś czy da sie na niego zamontowac granatnik m203? Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted September 21, 2006 Report Share Posted September 21, 2006 Nie sprawdzałem ale: -m203 możesz montować na takie coś: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...-SK-02_srch_aug albo zamontować sobie (gdzie chcesz ^_^) szyne RIS/ras, gdzie zamontujesz 203'ke. Hardkor werszyn m203 zamiast lunety o_0. Też się da. http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...G02RAS_srch_aug Upraszczając: Albo bierzesz ten pierwszy zestaw i wygląda to "w miarę", albo wymieniasz zestaw lunety na coś z RIS'em, albo tym właśnie RAS'em i tam montujesz. Quote Link to post Share on other sites
Styp Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Na stronie głównej CA w "New releases" pojawiła się aktualizacja o wypuszczeniu AUG'a A2 oraz paru innych zabawek. Link: http://www.classicarmy.com/news.jsp# oraz http://www.classicarmy.com/productlist.jsp...&&gun_brand=DEF Quote Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted September 26, 2006 Report Share Posted September 26, 2006 Wam też się strasznie rusza na boki przednia rączka? :cry: Quote Link to post Share on other sites
Px Posted September 27, 2006 Report Share Posted September 27, 2006 Trochę się rusza - proste, ale nie tak strasznie.... Strasznie czyli odchylenie powyżej 20 stopni? 8) Quote Link to post Share on other sites
crocodildandy Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 Ja mam mały dylemacik bo jestem na bierząco z ostatnimi nowościami i zastanawiam sie co lepiej kupić czy M15A2 (CA) czy też Steyr AUG (CA)... :? i czy one mają podbne osiągi...prosze o małą pomoc :F :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Enderhawk Posted September 29, 2006 Report Share Posted September 29, 2006 m15 jest mało wgodne i ma lufe 363 przy ogólnej długości 80 cm (315 fps) steyr jest wygodny, ma długośc 80 cm przy cyzm lufa aż 509 i ma 330 fps... w stocku ofc. jedyny problem steyra wg. wielu to wygląd ale to kwestia gustu :] Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted September 30, 2006 Report Share Posted September 30, 2006 No i AUG do mnie leci. Pan kolega Marka, niepamiętam jak on ma, powiedział, że boreup na stockowej sprężynie mało co daje, a czasem zabiera fps, ten z CA jeszcze daje radę. Niemam się czym zresztą przejmować, bo mocnieszą sprężynę i tak zamontuje sobie po zimie. Jakiś dobry sposób na zabezpieczenie optyki macie? No i czy można jakimś cudem zamontować upper-reciver z risem? Quote Link to post Share on other sites
Sfora_Goose Posted October 13, 2006 Report Share Posted October 13, 2006 Trochę luzów ma, proste, ale żeby zaraz miała odpaść to nie wygląda. Hmm chwyt mi odpadł-mocowanie jest z takiego materiału że szkoda gadać... skleić sie nie da... zamówiłem na ASgShopie ale jaka cena tego mi nie podali narazie... Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Na capri wyczytałem przy opisie aug'a TM, że można wyciszyć go za pomocą maty wyciszającej. Przydało by się mi to, ze względu na hałas GB przy uchu i dzwięk brzdęcącej sprężyny po wystrzeleniu kulki. btw taki dzwięk jest normalny? Jest to dzwięk sprężyny już nie naprężonej, ale drgającej, obijającej się o metalowe części. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Z tym dźwiękiem się spotkałem już pare razy, ale głównie to tuningowane repliki. Czy da się temu zaradzić? Sam nie wiem. Wiem natomiast że ten dźwięk nie zwiastuje czegoś niedobrego w gearboxie. Mój znajomy ma takie coś od dobrych paru miesięcy i jeszcze mu nic nie się rozwaliło. Pozdrawiam. ps. co do wyciasznia AUG`a to stockowy i tak jest wystarczająco cichy jeżeli mimo to chcesz go jeszcze bardziej wyciszyć to ucierpi na tym łatwe wyjmowanie gearboxa ;). Sa przestrzenie między gearboxem i body z boku ale to się wiązać może z koniecznością zdemontowania blaszki wyrzutnika łusek. Opieram się na wersji TM ale sądzę że konstrukcja body jest b. podobna kształtami do CA (prócz materiałów które mogą się różnić) Quote Link to post Share on other sites
xionc Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Ten dzwięk jest od stockowej sprężyny, w augu siedzi mi tylko boreup CA i łożyskowana prowadnica oraz głowica. Może to jest powodem, tj łozyskowanie. Ale jeżeli tak, to znaczy, że ten dzwięk więcej robi dobrego, niż złego. Co do wyciszania, to niewiem czy to wogóle będe robił, replika nie zyska na mocy, a także na wytrzymałości, więc lepiej niech ją słychać. Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted October 14, 2006 Report Share Posted October 14, 2006 Wyciszanie możesz zacząć od wstawienia tłumika choć ucierpi na tym kompaktowość repliki. Teoretycznie sam bore-up powinien coś niecoś wyciszyć, z tym że od firmy CA ludzie różnie osądzają to wyciszenie. U mnie to nie zmieniło głośności repliki ale u innego użytkownika podobno na gorsze... ale jakby na to nie patrzeć tylko bore-up CA daje dopałkę na stocku. Sam gdybym miał więcej pieniędzy bym zainwestował w bore-up systemy ale prawie 100 złoty drożej - to daje do myślenia... Quote Link to post Share on other sites
Sfora_Goose Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Dla zainteresowanych-nowy chwyt pistoletowy to koszt około 120 zł ASG Shop... w przypadku uszkodzenia metalowego elementu istnieje możliwość wymiany tylko jego-koszt 45zł ASG Shop To tyle na temat złamanych chwytów :D Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted October 27, 2006 Report Share Posted October 27, 2006 Bardzo fajna inicjatywa ^^ Do czego służy ta nakrętka przy lunecie? Są dwie do regulowania i jeszcze "śruba" po której wykręceniu wyskakuje sprężynka i mała metalowa część. Do czego służą właśnie w AUG'u te części? No i jeszcze n44bowate pytanie, co mi dobrze wytłumi replikę? Chodzi o tłumik, tylko nie phantom kit, poprostu tłumik na gwint 14mm, nie za duży. Quote Link to post Share on other sites
HH_fan Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Witam. Mam podobny problem jak GRSW_Szreder, tyle że ja mam do wyboru tłumik dziwięku lub prec lufa 6.04 mm. Dlatego prosze o porade: -Co lepiej sprawdza się w boju? Z góry dzięki i pozdrawiam HH_fan. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted October 28, 2006 Report Share Posted October 28, 2006 Preclufa, tłumik nic nie daje oprócz wyglądu i po części wytłumienia. Co do rozwiązania: lufa 650mm + tłumik to też niezbyt dobre, taka lufa mało co da, a tłumik nie będzie tłumił. Quote Link to post Share on other sites
Br0QL Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 Steyr Aug a2 dostępny już w nieporządnym sklepie - http://machinegun.home.pl/sklep/product_in...0283c29f5db3767 Niedługo bedzie u krakmanów. Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 20, 2006 Report Share Posted November 20, 2006 E tam, A2 nie jest taki fajny już ;] Niech sobie wychodzi :P Jedyna różnica to pewnie brak lunety i numer seryjny, nic szczególnego. A1 ma przyjemną lunetkę, przynajmniej ja się już przyzwyczaiłem. A tak poza tym, to już zdążył mi się uszkodzić przedni chwyt, trzeba będzie to wymienić... ehh. Ale za to już GB mnie się nie zacina ;] Nie wie ktoś czy w ogóle jest dostępna część do AUG'a z szyną ris, lub chociaż montażem na nią? Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Tak jest R.I.S do Steyera Machinegun Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Chodzi mi o część na której w wersji A1 jest zamontowana luneta. Quote Link to post Share on other sites
dawid07 Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Nie ma możliwości wymiany Quote Link to post Share on other sites
adrian - brs Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 czy ktoś posiada steyra A2 z CA? Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted November 21, 2006 Report Share Posted November 21, 2006 Nie ma możliwości wymiany A może jednak jest, jeżeli części od A2 pasują do A1. Tutaj akurat Maruiowska: http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...i%20AUG%20Parts Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted November 22, 2006 Report Share Posted November 22, 2006 http://www.taiwangun.com/index.php?str=product&prId=263 reasumujac, nie liczac tych pierdol kosmetycznych, warto warto?? bo sie przymierzam do kupna Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts