mathias39 Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Hmm... Jednak TM mnie nie przekonuje. Choćby dlatego że nie produkują już A1 (wygląda lepiej od A2). A o CA słyszałem wiele dobrych opini i chyba właśnie na CA się zdecyduję. Dzięki za pomocne posty! Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
GERALT Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 (edited) zastanow sie jeszcze nad jg, bo robia juz calkiem dobre guny i cena 1/2 mniejsza Edited March 24, 2008 by GERALT Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Zastanowię się :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
mixer Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Miałem ten sam dylemat, TM czy CA. Wybrałem CA, lepsze części wewnętrzne, a po za tym nie bez powodu AUG od CA został wybrany AEGiem roku 2006 przez magazyn Airsoft International. LINK Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Ja też miałem ten problem i uznałem, ze kupię TM. Dlaczego? Bo chciałem mieć karabin na lata, a poza tym to co widziałem u kumpli którzy mieli karabiny od CA sprawiło, że zacz alem stawiać tą firmę na równi z chinolami. No, a szalę zwycięstwa przechyliło to, że TM było w promocji. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 24, 2008 Report Share Posted March 24, 2008 Widziałem AUG CA. Poza nieco lepszym body nie przebije marui. Możliwe, że egzemplarz był do d***. A CA i chinole powoli stają się jednym. CYMA powoli zacznie wyprzedać CA. Quote Link to post Share on other sites
trojan123 Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) Chinole kopiują rozwiązania CA TM itp. czasem lepiej czasem gorzej ( ostatnio lepiej) Nie wiem więc w jaki sposób mają wyprzedzić markowe karabiny , mogą najwyżej zacząć im dorównywać . Chociaż przebijają w relacji cena=fps w stocku , ale wyłącznie na tym bym nie polegał Edited March 25, 2008 by trojan123 Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) Co racja to racja. Markowy produkt jest zazwyczaj lepszy od tego z niższej półki. I jeszcze się zapytam, czy często spotykacie osoby posiadające AUG? Edited March 25, 2008 by mathias39 Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 (edited) Niespecjalnie. Emek jest zwykle około połowy, a jeden AUG trafia się raz na kilkanaście osób. Edited March 25, 2008 by sledz Quote Link to post Share on other sites
trojan123 Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 Dla mnie to wielka zaleta mieć coś innego , miałem dzisiaj a2 w rękach i zastanawiam się nad kupnem , moją uwagę przykuła duża waga ; ] i lekko chwiejący się przedni chwyt , z tym chwytem to tak zawsze ? ? ? Quote Link to post Share on other sites
Damiano Posted March 25, 2008 Report Share Posted March 25, 2008 wiecie może gdzie mógłbym kupić części do AUGa a dokładniej te: AUG-067 AUG-066 AUG-065 AUG-G-1 wg. Exploded Diagram Aug A1 CA str.7 Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Faktycznie, mieć coś oryginalnego, innego niż inni to fajna sprawa. A odnośnie tej rączki to z tego co wiem- to chyba zawsze. Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Z tą rączką tak jest. A nawiasem, nie obawiacie się, że to połączenie body z zespołem lufy nie jest zbyt trwałe? Niby nie wiem o niczym żeby się mogło popsuć, ale po każdym przywaleniu w drzewo martwię się coraz bardziej. Quote Link to post Share on other sites
trojan123 Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Dzisiaj zakupiłem Auga a2 : ) wrażenia jak najbardziej pozytywne faktycznie grip i połączenie body z lufą nie budzą respektu , ale jak się nie będzie wbijać gwoździ to wytrzyma. Poza tym ciężki z niego klocek ( po przesiadce z ak cymy wszystko jest cięższe ;]) Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 (edited) Gratuluję zakupu! Ale A1 i tak ma ładniejszy kolor ale to już nie moja sprawa. :uśmiech: Im gun cięższy, tym atrakcyjniekszy ;-) P.S. Kupiłeś/masz jakiś kolimator lub lunetę? Jeśli tak to zamieść jakieś fotki AUG'a z zamontowanym sprzęciorem Edited March 26, 2008 by mathias39 Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 wiecie może gdzie mógłbym kupić części do AUGa a dokładniej te: AUG-067 AUG-066 AUG-065 AUG-G-1 wg. Exploded Diagram Aug A1 CA str.7 www.wgcshop.com w wyszukiwarce wpisz aug i posortuj roznąco po cenach. Na górze będzie pełno częśći po $2-$5. Na pewno się znajdą. Tylko maruje mają inaczej pooznaczene części, ale no oko można je rozpoznać. Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Może ktoś by napisał jaki jest maksymalny zasięg AUG CA? I czy to prawda, że A1 ma 320 fps, a A2 312? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
trojan123 Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 Kupiłem kolimator walther top point III , swego czasu zobaczyłem fote na stronie o tuningu auga jg i jak dla mnie pasuje jak ulał Quote Link to post Share on other sites
mathias39 Posted March 26, 2008 Report Share Posted March 26, 2008 To fajnie. A wie ktoś cokolwiek o szynie RIS Laylax do AUG A1 CA? (dowiedziałem się o tym czytając artykuł Top Gun Award 2006- gdzie właśnie AUG A1 CA odgrywa główną rolę) Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 a1 ma320 fps, a A2 312? icon_mrgreen.gif Zależy od szczelności układu. Widocznie jeden egzemplarz miał gorszy:). Ale to raczej nie prawda. Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted March 27, 2008 Report Share Posted March 27, 2008 Nie nie wiem. Myślę, że to zależy od koloru. Jak wiadomo A2 jest czarny, a co za tym idzie szybciej się nagrzewa. Od razu widać, że przekazuje ciepło do układu, a on nagrzewa się przez co rozszczelnia się. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Wie ktoś, gdzie można nabyć w kolorze oliwkowym Receiver do AUGa? Taki jaki jest w AUG a1. Quote Link to post Share on other sites
Placek Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Jeśli chcesz oliwkowy przez to co napisałem to powiem, ze to sarkazm. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 Nie no po prostu mam AUGa a2 i trochę przeszkadza mi to że jest cały czarny. W lesie to widać :wink: , a ja jest niestety zmuszony do strzelania w lesie(tylko takie miejscówki mamy dookoła miasta :roll: ). Malować nie chcę, bo farba będzie później odchodzić. Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted March 28, 2008 Report Share Posted March 28, 2008 A wiesz, że jak pod farbę dasz podkład to już nie będzie szybko odchodzić? Albo weź kawałek munduru lightwear lub jakiś letni cieńki naklej taśmę dwustronną przyklej mundur całość zabezpiecz sznurkami. Mnie w miejscu łączenia body nad kolbą pojawiło się pęknięcie na całej długości łączenia. Dałem taśmę + mundur z wycięciem w miejscu "wyrzutu łusek" powiązałem 2 sznurkami przy stopce kolby. Trzyma się od 1-2 mies. I nic nie odchodzi. Nawet po ostatnich deszczach taśma trzyma mocno a górę zamaskujesz:). Lufę owiń mundurem i przywiąż paskami ze spodni(lub czymś innym) Jak chcesz pobaw się tymi paskami i przywiąż jeden do drugiego a zrobi się piękna kępka "glonów" Ps. To tylko w czasie klejenia wygląda jakby miało odpaść po skropleniu wodą. Ja zaliczyłem 5 deszczyków, walenie o gałęzie iglaków podczas czołgania itp. Wszystko zależy od tego jak to zrobisz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts