Alexanderexis Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Witam, Chciałbym kupić eotecha, wybrałem jedną z lepszych wersji, ale dręczy mnie od paru dni straszny problem. :D Problem polega na znaku celowniczym. Jest on przedstawiony w postaci wielu kropek, lub jako punkt CQB T-DOT. Czy byłaby możliwość "przerobienia" jednego ze znaków na normalny, standardowy znak celowniczy w postaci kropki 1 moa i okręgu 65 moa? Dokładnie taki: klik Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Nie dałeś linków pod dwa hotlinki. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted March 20, 2014 Report Share Posted March 20, 2014 Popraw linki. Jeżeli da sie to raczej tylko przez wyskrobanie w nowej folijce kształtu celownika. coś jak w : http://wmasg.pl/pl/articles/show/141622 Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 20, 2014 Author Report Share Posted March 20, 2014 Już nie mogę edytować. 2 niedziałające linki: klik1 klik2 Quote Link to post Share on other sites
danesz Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Da się zrobić coś takiego. Zamów po prostu fototrawione blaszki w jednej z firm robiących blachy do sitodruku lub elementy fototrawione dla modelarzy. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted March 21, 2014 Author Report Share Posted March 21, 2014 Hmm... Czyli można zamówić blaszki i je wmontować przed diodą, zamiast tej starej? Tak się zastanawiam, czy nie lepiej jest kupić po prostu Eotecha z celownikiem, który chce. Tylko weź tu traf na taki, który ma i punkt celowniczy, który się chce, i dokładny model i jeszcze, żeby to było wytrzymałe. A na przykład nie dałoby się "zasłonić" jakoś tych dodatkowych kropek w celowniku, tak, żeby wyświetlała się tylko 1? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Możesz podziałać igłą z plasteliną :P Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Tudzież kup ostrego Quote Link to post Share on other sites
Watson2195 Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 (edited) Nie jestem pewny czy to się uda, ale możesz spróbować tym sposobem wytrawić na jakiejś cieniutkiej blaszce, jednak zaznaczam, że nie wiem czy da tym radę przetrawić na wylot z zachowaniem ostrych krawędzi, gdybyś próbował to daj znać jak poszło :icon_wink: Edited March 21, 2014 by Watson2195 Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted March 21, 2014 Report Share Posted March 21, 2014 Super rada Foxtrot ;) Kup ostrego i git... Cacy będzie. Mądre to jak nic. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted March 26, 2014 Report Share Posted March 26, 2014 Można zasłonić, można wymienić, ta płytka nie jest zamocowana na stałe (przynajmniej w 553, którego teraz mam), tylko, że jest malutka. Nie będę teraz celownika rozkładać, ale powiedziałbym, że ta płytka ma na oko wymiary koło 0,5 cm x 0,5 cm, a dziurki odpowiadające kropkom mają średnicę cienkiej igły, szpilka już jest za gruba. No i trzeba uważać na kabelki, ale to najmniejszy problem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts