MatizCzan Posted April 16, 2014 Report Share Posted April 16, 2014 Witam mam pytanie czy te magazynki ... Będą pasowały do tego karabinu http://gunfire.pl/pr...rms-SA-A03.html Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted April 22, 2014 Report Share Posted April 22, 2014 Mój kumpel używa magazynków Beta Project w emce Specna Arms. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Wchodząc pod temat.(skoro już nazwany tak jak jest, a widzę że dużo osób ma te magi) Czy ktoś mógłby opisać jak się sprawują te magi? Jakaś mała opinia? Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Są dobre. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted April 23, 2014 Report Share Posted April 23, 2014 Dobra źle to ująłem xD. Mógłby ktoś, kto posiada te magi napisać opinie o nich ? Jak z wytrzymałością, podawaniem, wchodzeniem do replik itp itd. Quote Link to post Share on other sites
MatizCzan Posted April 24, 2014 Author Report Share Posted April 24, 2014 Mój kumpel używa magazynków Beta Project w emce Specna Arms. A czy te magi dobrze działają w specnach ? zdażają się jakieś problemy ? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted April 25, 2014 Report Share Posted April 25, 2014 http://forum.wmasg.pl/topic/144200-adapter-m4-g36-pmagi-beta-project/ Są dobre, ale zdarzają się egzemplarze, które mają defekty. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 A czy te magi dobrze działają w specnach ? zdażają się jakieś problemy ? Z tego co mi wiadomo, podają bez problemów, nie narzeka, jest zadowolony Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Ee, a gdzie to teraz można dorwać, bo nawet chińczyki już nie mają o.0 ? Quote Link to post Share on other sites
jankes1994 Posted May 1, 2014 Report Share Posted May 1, 2014 Tutaj mają:Klik :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 2, 2014 Report Share Posted May 2, 2014 Dobra kupione, mam nadzieje, że rzeczywiście ładnie współpracują ze Specnami. Pod koniec nast. tygodnia będę mógł potwierdzić. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Sorry za dubla, ale czy te uchwyty będą pasować na Pmagi, pytam bo mają one nieco inną konstrukcję niż standardowe blaszaki? http://www.taiwangun.com/zestaw-uchwytow-do-magazynkow-serii-m4-black-acm Edited May 3, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Magi fajne, ale pierwsze wrażenie - bardzo bardzo lekkie, w porównaniu do metalowych od boyi. Podają bez problemu w G36 Aresa z adapterem od Aresa, z lekkim standardowym luzem. Nie mieści się do HK416 od VFC (nowsza wersja). Więcej niestety nie sprawdziłem. Wieczorem sprawdzę czy pasują te uchwyty, ale chyba nie. Quote Link to post Share on other sites
Tchemik Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 (edited) Do HK416 rzadnego nie wchodzą bo gniazdo magazynka jest inaczej wyprofilowane i się albo nie zapinają albo mają problem z podawaniem. Do mojej M-ki od GFC zapinają się bez zarzutu i podają w 100%. Uchwyty raczej pasować nie będą jak na moje oko. Edited May 3, 2014 by Tchemik Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Magi fajne, ale pierwsze wrażenie - bardzo bardzo lekkie, w porównaniu do metalowych od boyi. Podają bez problemu w G36 Aresa z adapterem od Aresa, z lekkim standardowym luzem. Nie mieści się do HK416 od VFC (nowsza wersja). Więcej niestety nie sprawdziłem. Wieczorem sprawdzę czy pasują te uchwyty, ale chyba nie. A od kiedy P-magi wchodzą do HK416? Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 A od kiedy P-magi wchodzą do HK416? HK nie było moje, tylko kolegi. Nigdy się tym nie interesowałem. Myślałem że w asg HK416 od M4 różni się tylko upper recieverem i frontem, a tu jednak nie. Warto wiedzieć, jakby ktoś chciał kupić te magi do HK416 ;) Co do uchwytu to nie będzie pasował. Można najwyżej wkrętami przymocować, ale to chyba nie o to chodzi. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted May 3, 2014 Report Share Posted May 3, 2014 Czyli trzeba szukać takich, nie na wkręt, a nasuwanych - https://store.magpul.com/product/MAG212/22 . Ma ktoś namiary na kopie? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 4, 2014 Report Share Posted May 4, 2014 (edited) Jak założysz na wkręt to i tak nie będzie się dobrze trzymać - w tych uchwytach jest miejsce na jeden, a to znaczy, że stopka magazynka będzie się kręcić. Po prostu w normalnych magach do m4 stopka jest wsuwana w magazynek, a w pmagach nasuwana na magazynek. Kiedyś szukałem i znalazłem tylko coś takiego: http://shop.ehobbyas...dark-earth.html ale nie widziałem tego nigdy dostępnego (szukałem w kilku sklepach co jakiś czas). Poza tym nic więcej widziałem. No i do 416 to emagi są ;) Edited May 4, 2014 by Soul reaper Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted May 17, 2014 Report Share Posted May 17, 2014 Mam jeden taki magazynek od beta project czarny. Strzelam na kulkach PJ. Do magazynku wchodzi 60 kulek tych PJ, ale pewnie G&G oraz lepszych wchodziłoby po 80. Magazynek podaje bardzo ładnie ^^. Mocna sprężyna w magazynki i nie ma pustych strzałów na auto. Lekkie luzy w sa-a05 od specna arms. Magazynek bardzo lekki. Jak za 36 zł :) to dobry magazynek Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Mam pytanie.. Jak można rozebrać ten magazynek? Zaciął się i nie chce sprężyna wrócić na miejsce... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 1, 2014 Report Share Posted June 1, 2014 Nie ma żadnych śrub, więc albo są klejone, albo siedzą na bolcach. Nie ma innej opcji jak pogrzebanie tam nożem. Spróbuj podważać w kilku miejscach, jeśli są tam bolce to gdzieniegdzie powinno puszczać. Ja od siebie dodam, że strasznie ciężko zwolnić kulki, cycek blokady jest maleńki i płaski, trzeba poświęcić pazura na zwolnienie blokady kulek. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Dobra otworzyłem. Kulki układane dwurzędowo jakby ktoś nie wiedział. Musiałem go lekko nożem od podstawy pociąć, żeby otworzyć. Magazynka nie potrafiłem otworzyć do końca (bałem się że coś połamie) więc otwierałem jak mogłem ;). Po tym lekkim otworzeniu działa u mnie wreszcie to kółeczko z napisem 80 ^^ i wystarczy je wykręcić i sprężyna wychodzi sama :). @MrMcet one są i klejone i siedzą na bolcach.... A jeśli dobrze widziałem to te bolce też poklejone :P. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Jak to kółeczko działa? Myślałem że to atrapa z losową liczbą dla picu. Rozumiem że się wciska jakoś i przekręca? Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Tak działa. Jaką masz liczbę? Jeśli 80 także to prawdopodobnie ilość kulek, które się mieszczą ;p. Najpierw trzeba podłubać porządnie nożem, żeby zadziałało... Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 3, 2014 Report Share Posted June 3, 2014 Też 80, na wszystkich. U mnie właśnie są zaspawane na sztywno, nie ogarniam ich kontroli jakości :icon_neutral2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts