samuraj13 Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Witam. Poszukuję od dłuższego czasu jakiegoś systemu hydratacyjnego dla swojego JPC od TMC. Jedyne wymagania to kamuflaż Multicam i doczepiany na molle, a nie noszony na szelkach. Większość odpada ze względu na długość (40 cm), gdzie moja kamizelka ma 32 cm. Polecilibyście coś? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Szukaj czegoś takiego: http://www.ebairsoft.com/175l-hydration-pouch-atfg-p-6495.html Jestem pewien, że gdzieś były w MC, musisz poszukać w azjatyckich sklepach. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted April 6, 2014 Report Share Posted April 6, 2014 Razor ma 35 cm. http://cqb.pl/wklad-source-razor-pokrowcem-multicam-p-3510.html Quote Link to post Share on other sites
puzel Posted April 7, 2014 Report Share Posted April 7, 2014 (edited) Ja mam takie coś http://www.shootercb...roducts_id=7360 w niczym nie przeszkadza i tak to wygląda : Edited April 7, 2014 by puzel Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Witam Mam zamiar kupić kamizelkę JPC, i mam 2 pytania -czy noszenie czegoś więcej niż radia na paskach np:podwójnej ładownicy na magi m4 spowoduje rozregulowanie się kamizelki. - czy to prawda że przez system regulacji kamizelki, można korzystać tylko z 3 górnych moli, bo zaczepienie na niższe powoduje rozregulowanie kamizelki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 - Nie. - I tak i nie. Zależy jak to zamontujesz i co zamontujesz. Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Czyli jak powinienem zamontować np: MAPa od Condora ??? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 O ile nie będzie za długi (albo o ile tobie to potencjalnie nie będzie przeszkadzało), to... normalnie :) Od biedy zrezygnujesz z przeplatanki pasków w dolnej części pleców, powinieneś sobie poradzić. Quote Link to post Share on other sites
Dokttor Posted April 28, 2014 Report Share Posted April 28, 2014 Mam Mapa skróconego o 1 mola. Czyli założenie go np na 3 górnych i ostatnim dolnym nie powinno powodować rozregulowania kamizelki Quote Link to post Share on other sites
Hornet Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Nie wiem jak mocowanie czegoś na tylnych panelach może cokolwiek rozregulować? Przecież w kopiach JPC regulacja opiera się na przywiązaniu paneli bocznych elastyczną linką do tylnego panelu kamizelki. Quote Link to post Share on other sites
MacaDiver Posted April 29, 2014 Report Share Posted April 29, 2014 Nie wiem jak mocowanie czegoś na tylnych panelach może cokolwiek rozregulować? Przecież w kopiach JPC regulacja opiera się na przywiązaniu paneli bocznych elastyczną linką do tylnego panelu kamizelki. W JPC standardowo łączysz paski boczne ze sobą bez przyczepiania ich do panelu. Przy dobrym dobraniu rozmiaru kamizelki zwiększa to komfort noszenia; dzięki tej gumce kamizelka delikatnie "dopasowuje się". Na szybko zrobiłem zdjęcie mojej JPC: A co do mocowania na panelu tylnim - możesz śmiało wykorzystać wszystkie pasy. Mocujesz wtedy akcesoria nie na paskach bocznych, ale bezpośrednio na panelu, nie wpływa to na komfort noszenia. PS. Niedawno Silent Technical otworzył sklep, przez co kontakt z nimi powinien być znacznie łatwiejszy (wcześniej był "nieco" utrudniony :P ). Link: http://sklep.silenttechnical.pl/pl/p/Jumpable-Plate-Carrier-JPC/116 . Quote Link to post Share on other sites
Wintar Posted May 12, 2014 Report Share Posted May 12, 2014 A używa ktoś JPC od Modi??? Jak z wykonaniem opłaca się ? Quote Link to post Share on other sites
wojtekzyto Posted July 1, 2014 Report Share Posted July 1, 2014 Odświeżę trochę i podbijam pytanie wyżej. Wiadomo coś na temat JPC od Modi? Quote Link to post Share on other sites
dominoo182 Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Mam jpc od modi w CB, po 14 napisze wiecej, co chcecie wiedziec ? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 JPC od Modi to praktycznie Flyye. Quote Link to post Share on other sites
dominoo182 Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Tak jest, wszystko jak we flyye, sciagniecie jej z przesylka kosztowalo mnie ok 220 zl. Quote Link to post Share on other sites
wojtekzyto Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Bo właśnie zastanawiam się czy brać Flyye czy Modi stąd pytanie. Wiem, że Modi ktoś na Allegro sprzedaje, ale znacznie drożej niż pisze dominoo182. Flyye za to na armypanda jest za 80 zielonych plus 25 przesyłka, doliczyć cło i vat i poniżej 400 zł powinno wyjść. Poszukam jeszcze Modi w zagranicznych sklepach w takim razie. A dla mnie ( niski wzrost) plusem jest to, że Flyye robi w rozmiarze S. Modi w tym rozmiarze nigdzie nie widzę :/ Quote Link to post Share on other sites
dominoo182 Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Mam 170 cm mam M od Modi, jest git. Nie placilem cla ;) http://www.shootercbgear.com/product_info.php?products_id=7229 Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Nie ma różnicy między flajem a modi poza metkami. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 Jak z jakością gumowych ramiączek? Dają radę? Quote Link to post Share on other sites
dominoo182 Posted July 3, 2014 Report Share Posted July 3, 2014 (edited) wg. mnie jest ok, mocne. Modi w zestawie daje atrapy płyt :icon_wink: Edited July 3, 2014 by dominoo182 Quote Link to post Share on other sites
wojtekzyto Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 U mnie jest 165cm wzrostu, ale chyba zaryzykuję z eMką... Ja będzie za duża to najwyżej odsprzedam :D Dzięki za odzew wszystkim! Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Wzrost tak de facto nie ma nic do rzeczy. Jeżeli nie jesteś chudy jak patyk, to będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
wojtekzyto Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 No to powinno być dobrze. Dam znać jak dostanę. Zamówiłem eMkę od MODI :) Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted July 4, 2014 Report Share Posted July 4, 2014 Tak wyglądał TMC JPC w rozmiarze M na mnie - 186cm wzrostu: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts