Nath Posted April 29, 2016 Report Share Posted April 29, 2016 (edited) Płyta jest najszersza na piersi, sprawdź poprzeczny rozmiar i zobacz sobie na wysokości sutków czy nie będzie za szeroka. Pamiętaj że cumerbund i szelki=rozmiar płyty, przynajmniej w tych najtańszych konstrukcjach (bo jak ci ktoś dzierga na zamówienie to możesz sobie wszystko na wymiar zrobić w razie czego). Edited April 29, 2016 by Nath Quote Link to post Share on other sites
sniply Posted April 29, 2016 Report Share Posted April 29, 2016 Dobra. Dzięki wszystkim za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted April 29, 2016 Report Share Posted April 29, 2016 Na taką klatę L będzie za duża. Quote Link to post Share on other sites
moodercus Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 Hej hej hej, poczytałem tutaj kilka tematów odnośnie kamizelek, szczególnie właśnie o jpc. Takie pytanie dotyczące MODI jpc, czy to o tej konkretnie mówicie? http://www.shootercbgear.com/product_info.php?manufacturers_id=31&products_id=7965 Zastanawiam się nad kupnem, ale to raczej nie przypomina koloru ranger green...i wydaje mi się, że w terenie będzie to bardzo oczoje....widoczne. :icon_razz: Niestety nie mam funduszy wielkości 400-500 zł, a zastanawiam się nad wyborem JPC <-> PSPB, z naciskiem na JPC, ale nie chcę z kolei świecić się jak choinka. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 To poszukaj Ranger Green - jest bardziej stonowany :) Quote Link to post Share on other sites
moodercus Posted May 15, 2016 Report Share Posted May 15, 2016 To poszukaj Ranger Green - jest bardziej stonowany :icon_smile: No właśnie o to chodzi... Ranger green -> http://s1211.photobucket.com/user/Ebayg223/media/20131225_234532_zpsb6f7a312.jpg.html A to MODI co 'polecają' to tylko podpisane ranger green ;d Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 Zobacz tez nowe "jpc" od tmc. oni tam chyba hypalon dali, jak w modi. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Pytanie osobnik o wzroście 169 i jakieś 93 w klacie, szukać jpc w rozmiarze M czy S ktoś ma podobne wymiary i używa jpc? Quote Link to post Share on other sites
CleaneRSBS Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 Ja mam 184 i 116 w klatce i mam M. Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted May 31, 2016 Report Share Posted May 31, 2016 No ja mam podobne, skromne wymiary, i tak: Kopie Austina ścięte w typie swimmer w rozmiarze S- fajnie się nosi, ale spokojnie mogłyby być M, zwłaszcza na plecach. Stalowe płyty w kształcie SAPI rozmiar S- bardzo dobry rozmiar, można się ewentualnie pokusić o M na plecach. Nosiłem albo w ULPC, albo w PC QR od Currahee. W tym drugim swimmer lata jak chce, bo kamizelka jest raczej w rozmiarze M/L. Stalowe SAPI S siedzą o wiele lepiej. Dalej jednak przeszkadza nadmiar materiału na rogach i ramionach, zwłaszcza przy składaniu się do strzału. ULPC, najbliższe do JPC, przyjmuje każdą płytę, bo ma dużo elastycznych fragmentów. Ogólnie mając 170 cm i mniej niż 100 w kacie, widzę M w kształcie swimmer jako max na froncie. Na plecach M SAPI też powinno być jeszcze ok. Jeśli nie chcesz się bawić w mocno ścięte rogi, to jednak S jest najrozsądniejsze IMO. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 A więc tak mam płyty sapi w rozmiarze S już zamówione. Pytanie tylko o samo jpc prosić krawców o rozmiar S czy np redriver lub curahhee w rozmiarze M z płytami S będzie ok? Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 Jeśli kupisz kamizelkę pod większy rozmiar, to upewnij się że jest możliwość stabilizacji płyty w środku, przede wszystkim na wysokość. (Z tego co kojarzę oryginał tego nie ma) Jeżeli możesz dostać M w fajnych pieniądzach, albo miałbyś czekać pół roku na customa, to moim zdaniem można jeszcze pójść na kompromis. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted June 1, 2016 Report Share Posted June 1, 2016 A widzieliście na zdjęciach GROMitów z ostatniego "BASTIONu" JPC w wersji bez PALS i z szerokim cummerbundem? ^^ http://www.special-ops.pl/images/photos/24/191/__b_Bastion_AK_07.jpg Quote Link to post Share on other sites
Bober00 Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 Jak to jest z zakupem jpc modi z tego shootingbear.com? Tylko tam je znalazłem. Chyba ze polecicie cos innego w tej cenie :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted June 11, 2016 Report Share Posted June 11, 2016 Ale co ma być? Zamawiasz, płacisz via paypal i po 14 dniach roboczych masz w domu. Wysyłka pewnie ze 20 baksów. Za te pieniądze, moim zdaniem, jest spoko. Na pewno bije na głowę wszystkie GFC, 8Fieldsy etc. Quote Link to post Share on other sites
Remington Posted June 12, 2016 Report Share Posted June 12, 2016 Ja bym nie przepłacał. Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 ktoś miał styczność z JPC od TMC? jak z wykonaniem? mam od nich kopie RRV i jest ok, a szukam małego PC, i ich produkt wpadł mi w oko, ale jak z jakością materiału (cordura jak jak w RRV czy nylon w/g opisu na gunfire) i elementów łączących (w oryginale z hypalonu)? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Ja miałem. Wersja w pseudo A-TACS FG :teethh: Elementy hypalonowe były wykonane z takiego a'la gumowego czegoś. Generalnie jak na takie pieniądze za jakie ją ściągałem z Chin, to była całkiem przyzwoita. Owszem, tu i ówdzie pojawiła się nitka, ale dało się przeżyć :icon_smile: http://airsoftphotos.net/album/show/528332 Quote Link to post Share on other sites
Ace Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Cordura czy nylon? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 14, 2016 Report Share Posted August 14, 2016 Nowe są robione z Nylonu, więc nie podejrzewam, żeby stary był z Cordury :teeth: Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted September 24, 2016 Report Share Posted September 24, 2016 (edited) Pany :teeth: pomocy. Dziewczyna inaczej nie da spokoju. Poszukuje JPC. Ale otóż to. Nie byle jakie! Upatrzyła sobie w gunfire jak byliśmy w lipcu jakieś dziwne. Zamki z przodu i z tyłu po bokach. Kieszeń sapi także prawdopdobnie zapinana na zamek. Poratujcie chłopy. Leżała jej ta kamizelka jak żadna inna i nie chce słyszeć o czymś innym. Edited September 24, 2016 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 24, 2016 Report Share Posted September 24, 2016 A mała to kamizelka w sensie, dziewczę jest duże jeśli nie to sam bym chciał takie jpc. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted September 24, 2016 Report Share Posted September 24, 2016 (edited) Nic o małym nie było ;p. Zdanie poprawione już, aby było jaśniej. Dziewcze jako że dziewczyna poszukuje JPC. Nie zrozumiałem dokładnie tego zdania. Jeśli chodzi o jej wzrost to 167cm. Edited September 24, 2016 by Puloman Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted September 24, 2016 Report Share Posted September 24, 2016 Sam jestem mały a nikt nie ma jpc w esce to miałem nadzieję, że twoje dziewcze znalazło coś fajnego i małego. Quote Link to post Share on other sites
Puloman Posted September 24, 2016 Report Share Posted September 24, 2016 Dziewczę małe jest :D. Wzrost 167. W talii 64 / w pasie 78. Kamizelka miała jeszcze delikatny zapas. Dlatego właśnie tak szukamy tego :D. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts