Snoozior Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 (edited) Panowie, odgrzeję temat :icon_biggrin: Rozumiem, że Taiwan SA: http://airsoftarmory...lika-GBB-DE/849 to jest to samo co Stark Arms/VFC ? Oglądałem filmik który pokazywał kompatybilność magazynków TM i WE. Wyszło na to, że wszystko pasuje do wszystkiego. Tylko spójrzcie na zdjęcia na airsoftarmory. Magi wyglądają jakby miały "wycięcie" na blokadę magazynka po drugiej stronie niż standard TM. Ktoś wyjaśni mi tą anomalię ? :icon_biggrin: Film z kompatybilności : EDIT: Oddzielne magi do kupienia mają tą samą przypadłość: http://airsoftarmory...0-kulek-G19/914 Edited November 10, 2014 by Snoozior Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 4:32: Czyli wygląda na to, że VFC zrobiło robotę, i ich magazynki będą kompatybilne z Glockami Gen4, gdzie można sobie przełożyć zwalniacz magazynka na drugą stronę. Quote Link to post Share on other sites
Snoozior Posted November 14, 2014 Report Share Posted November 14, 2014 Temat ogarnięty. Może Ameryki nie odkryłem, ale sam się dowiedziałem to napiszę. Może komuś się przyda :D Więc sprawa wygląda tak. Taiwan SA to jest zwyczajnie VFC/Stark Arms, tylko z oznaczeniami. Druga kwestia to magi. Mają wyżłobienia z obu stron, ponieważ jak kolega wyżej zauważył, można przekładać zatrzask magazynka :D Z tego co rozumiem podchodzą magazynki TM, WE itd. Quote Link to post Share on other sites
bananiak Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Trochę odkopię, co do glocka 17 od WE, czy jest jakaś różnica (oprócz wizualnej) pomiędzy 3, a 4 generacją? Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted February 4, 2015 Report Share Posted February 4, 2015 Nie ma, to są generacje ostrego Glocka, nie repliki WE. No i w Gen 4 chyba użyli trwalszej powłoki na zamku. Quote Link to post Share on other sites
Ludlego Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Witam! Chciałbym się dolączyć do pytania tytułowego. Poszukuję Glock'a, który ma wymiary zgodne z bronią ostrą. Miałem Glock'a 17 od WE i był problem z kaburą, bo replika była za szeroka i kabury od Imi Defense/blackhawka nie pasowały. Która replika według Was jest nalepiej odwzorowana pod względem wymiarów? Dodam, że interesuje mnie napęd GG. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Witam! Chciałbym się dolączyć do pytania tytułowego. Poszukuję Glock'a, który ma wymiary zgodne z bronią ostrą. Miałem Glock'a 17 od WE i był problem z kaburą, bo replika była za szeroka i kabury od Imi Defense/blackhawka nie pasowały. Która replika według Was jest nalepiej odwzorowana pod względem wymiarów? Dodam, że interesuje mnie napęd GG. Pilnik, papier drobnoziarnisty i wszystko podpasuje, mówie ci :D Tak, wiem że to nie jest odpowiedź na pytanie. O ile dobrze pamiętam to KWA, ale ręki nie dam sobie obciąć. Quote Link to post Share on other sites
samael16 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 G17 TM, \kabury iwo-hesta i fobusa pasowały. Quote Link to post Share on other sites
Ludlego Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 A iwo-hest'a można dostać w PL? I czy produkują kabury lewostronne. O ile dobrze pamiętam to KWA, ale ręki nie dam sobie obciąć. Też słyszałem właśnie o KWA od apru osób, ale na YouTube oglądałem recenzje i pytam się gościa czy pasuje to mi odpowiedizał, że jest za szeroki i do imi defesne nie pasuje :icon_neutral: Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 (edited) A iwo-hest'a można dostać w PL? I czy produkują kabury lewostronne. Nie, to polska firma więc w PL jej nie dostaniesz :hahaha: http://www.holsters-tactical.com/ Jak najbardziej robią "lewe" kabury, sam mam taką. Edited February 22, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
Ludlego Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Jak najbardziej robią "lewe" kabury, sam mam taką. Nie znałem firmy, stąd moje pytanie :icon_wink: A czy lewą posaidasz do repliki Glock'a? Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 (edited) Jak najbardziej. https://lh5.googleusercontent.com/-KkZg76lgs1Q/U3tZ_7m-AXI/AAAAAAAALwE/Gs-rK6IsmaA/s800/glock.jpg Edited February 23, 2015 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Dobra teraz ja odkopię temat. Zamawiał ktoś z Was SA z WGC? Chodzi mi konkretnie o ten model <klik> . W opisie pierwsze co na czerwono jest informacja for ASIA market only. Da się toto do nas ściągnąć? Ile mniej więcej przesyłka? .m Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 (edited) WGC trzęsie porami i nie wysyła wersji z oznaczeniami po świecie. Dział prawny Glocka po wielu latach obudził się, że ktoś, gdzieś piratuje nie tylko ich logo, ale w ogóle zastrzeżone wzory przemysłowe i dostali strasznej piany, zwłaszcza w USA, bo w Europie bodaj Cybergłąb pilnuje tego tematu (jako licencjonobiorca). Edited March 20, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted March 20, 2015 Report Share Posted March 20, 2015 Fakenszit więc więc nie ma opcji? @Lesio, Ty coś tam motałeś z WGC kiedyś, umiesz to przeskoczyć? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Są też inne sklepy,które starki z biciami wysylają. Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Coś się właśnie nie dokopałem.. Masz jakąś linkę? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Asiaairsoft np. Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Dzięki, nie znałem tego sklepu. Niemniej jednak nie ma tam interesującego mnie modelu, ale znalazłem Meistera <klik>. Ktoś miał może z tym modelem do czynienia? Jak wygląda w porównaniu do SA i WE (tylko te 3 modele 18c rozważam więc "dozbieraj i kup TM" mnie nie rusza, nie chce po prostu TM) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Dzięki, nie znałem tego sklepu. Niemniej jednak nie ma tam interesującego mnie modelu, ale znalazłem Meistera <klik>. Ktoś miał może z tym modelem do czynienia? Jak wygląda w porównaniu do SA i WE (tylko te 3 modele 18c rozważam więc "dozbieraj i kup TM" mnie nie rusza, nie chce po prostu TM) Mnie bardziej Meister przypadł do gustu, niż SA. WE w tej trojce wypada najgorzej, choć znacząco od SA nie odbiega. Quote Link to post Share on other sites
michałSz Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Czyli gradacja taka jakiej sie spodziewałem. @Lesio a znasz jakiś sprawdzony sklep zagranico gdzie sprzedają do nas klocki SA z oznaczeniami? SA macałem, WE też, Meistera z kolei nie miałem nigdy w ręce więc nie wiem czy mi przypadnie, ale nie odrzucam go oczywiście. Mam jeszcze jedno pytanie, jeśli Meister i Stark, to których wersji 18c szukać? Im więcej przeglądał sklepów tym większą rozpiętość cenową widzę, a niekoniecznie wiem z czego ona wynika.. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 tutaj nie pomogę, bo od dawna nic nie sprawdzałem, jeżeli chodzi o glocki - dolar wysoko wisi. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted March 21, 2015 Report Share Posted March 21, 2015 Masz 18stkę Starka na Airsoftarmory za 450 złociszy, taniej niż z chin, szybciej i na gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
kurant95 Posted April 29, 2015 Report Share Posted April 29, 2015 Witam miałem też niedawno dylemat co wybrać maistra czy ostatnią gen army i wybrałem army bo po 3 miesiącach szukania maistra szlak mnie trafił. Posiadam tego glocka od army od jakiś 3 miesięcy i jak narazie nie narzekam (odpukać) pomimo faktu ze pojawił się ubytek na zamku to i tak przeżył już kilka upadków i nawet ładnie dawał radę w niskich temperaturach. Strzelam się nim praktycznie co weekend tak więc jest w ciągłym użytku standardowo po każdej strzelance czyszczonko i nie odmawia posłuszeństwa. Wiele osób mówiło ze zamek nie powraca do końca mi się to przy normalnym strzelaniu jeszcze nie zdarzyło ale jak leciutko oddciągnę zamek i puszczę to z 3mm mu brakuje do końca, raz zdarzyło mi się tylko że zamek się zacioł ale to dlatego, że dałem za gęsty smar i na dodatek poleciał na piach zobaczymy co będzie w przyszłości. Co do kwa miałem i powiem krótko wolał bym o nim zapomnieć taka * że masakra, jedną rzecz naprawisz 2 kolejne się * WE glocka nie mialem, mialem tylko berette i tez sprawiała czasem problemy ale po paru przeróbkach śmigała jak należy Teraz szykuję się na kolejny zakup gaziaka i jak ktoś by widział gdzieś maistra to prosił bym o kontakt wezmę na warsztat i tego skambaga skoro ma takie dobre opinie :icon_wink: Jak ktoś chce coś dokładniej o tym armiaczu to może się pomęczę i dokładnie opiszę co i jak Stosowanie wulgarnego słownictwa jest zabronione, niezależnie od formy - również ze wszelkimi rodzajami "autocenzury"; Otto Quote Link to post Share on other sites
kurant95 Posted May 2, 2015 Report Share Posted May 2, 2015 (edited) czy to ... jest ostatnia wersja meistra ? Edited May 2, 2015 by kurant95 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts