Winiacz Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 A więc jako że już od jakiegoś czasu wzbierała we mnie chęć napisania czegoś o paru rzeczach, a odświeżanie tematów na forum uważam za taki sobie pomysł (no i nie chce mi się bawić z hotlinkami do zdjęć), postanowiłem ruszyć z blogiem. Będzie o chińszczyźnie, o markowiźnie,o środowisku, asgejowej modzie i problemach z multicamowcami. Będzie nie całkiem idealny język, sarkazm i ironia w obfitości, trochę czarnego humoru, i dużo jeżdżenia po niektórych zachowaniach, więc jak ktoś się poczuje urażony to zapraszam do polemiki, byle z argumentami a nie osobistymi wycieczkami. http://winiaczowo.blogspot.com/ Materiały będą pojawiać się co jakiś czas, może kiedyś rozszerzę to o kanał na jutubach. Na początek rękawice od MartekingFire. Quote Link to post Share on other sites
14100715 Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 No i fajnie. Teraz mam pewność, żeby nie kupować rękawiczek z GF. Będę śledzić stronę. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 5, 2014 Report Share Posted May 5, 2014 Fajnie się to czyta - fajny język i styl. Czekam na więcej i będę czytał kiedy tylko znajdę chwilę, ale jedna rzecz mnie "boli". Nie mam kont na żadnych Googlach i innych WordPresach i nie mogę skomentować. Cóż, będę albo milczał albo się przełamie i założe jakieś konto. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Również dorzucę swoje "trzy grosze" - ciekawy sposób pisania, czyta się bardzo przyjemnie, aż się zdziwiłem, że już koniec. Jedyna rzecz, którą zaproponuję na przyszłość - spróbuj wrzucać filmy w odtwarzaczu na stronie, żeby nie musieć otwierać nowych kart (ale to jedynie mała sugestia, oczywiście jest to moje zdanie co do wygody w czytaniu). Pozdrawiam i czekam na następny tekst! :) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 Następny tekst już w produkcji. Będzie trochę o szpeju, i dlaczego nas nie lubią. Co do filmu: blogspot zamula, nie wykrył jeszcze faktu że wstawiłem. Będzie elegancko wszystko na blogu. Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Już jest na blogu film, teraz o wiele lepiej to wygląda. Będę starał się pokazywać bloga znajomym, im więcej osób, tym może będzie szansa, że któryś ze sklepów będzie się zwracał z prośbą o ocenę sprzętu, co jak wiadomo poskutkuje jeszcze większym rozwojem. Trzymam kciuki! :) Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 6, 2014 Author Report Share Posted May 6, 2014 I poszło. http://winiaczowo.blogspot.com/2014/05/ewolucja-szpeju-czyli-jak-wkurzac-ludzi.html Zdjęcia się poprawią, znalazłem dojście do lustrzanki zamiast mojej starej cegły, tempo pisania zmaleje, bo teraz chcę się zabrać za rzeczowy test z mierzeniem zasięgu dotyczący pewnej klamki owianej prawie że legendą. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Lektura ciekawa chociaż z paroma rzeczami w ostatnim wpisie się nie zgadzam. Recenzja rękawic gfc bardzo fajna. Niestety testy destrukcyjne są kosztowne . i zazdroszczę dotarcia na dekadę stalkerów. Meesh zapraszał ale miałem kucie do egzaminu :( Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 6, 2014 Report Share Posted May 6, 2014 Lektura ciekawa chociaż z paroma rzeczami w ostatnim wpisie się nie zgadzam. J.w. Trochę za bardzo popłynąłeś z camelbakiem, topiącym się G36 i zapychającą się emką. Wiem, że ironia i sarkazm, ale też nie można przesadzać. Ale całokształt jak najbardziej na plus - i to zarówno treść jak i forma, co nieczęsto się zdarza. Trzymam kciuki, żebyś to dalej pociągnął. Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Z camelem niestety nie popłynął. Ja do swojego pakietu leję tymbark i jak czasem mi się zapomni po strzelance to potem zawartość robi się gęsta i muszę dłużej popracować żeby znów z niego pić. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Lejesz tymbark do zbiornika hydracyjnego na wodę i dziwisz? :F U mnie 3 miesięczna woda w camelbak omega nadal jest dobra do picia. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Bo woda zapleśnieć (z tego co wiem) nie może. Pleśń (z tego co wiem) może "zagnieździć się" na rzeczach organicznych, a zwykła woda do takowych nie należy. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 Woda może zapleśnieć, może też dojśś do jej zakwitu dzięki rozwojowi mikroorganizmów. Dużo zależy od pożywki. W wodzie kranowej mogą występować śladowe ilości mikroorganizmów, mogą też dostać się z powietrza. Błona wewnątrz camelbaka uniemożliwia rozwój mikroorganizmów, ale nia ma wpływu na reakcje chemiczne jakie zachodzą w tymbarku :teethh: Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 ale do zwykłej wody (nawet mineralka), która jest w camelu zawsze wtłoczymy śladowe ilości śliny i to już wystarczy :) Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 I po to te jony srebra :) Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted May 7, 2014 Report Share Posted May 7, 2014 A tam mędrkujecie. W wodzie to się ryby pie... A tak bardziej serio to wolę tymbarka w pakiecie hydracyjnym niż wodę. Jak się dba i zaraz po strzelance opróżni worek to daje radę. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 7, 2014 Author Report Share Posted May 7, 2014 Co do cameli - nawiązanie do ludzi którzy kupili, raz zalali, i noszą do lansu. Są tacy. Nowy artykuł w przyszłym tygodniu, teraz tylko mała notka techniczna. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 "Dziedzictwo kałacha zostało tak zdeptane jak to tylko możliwe"-masz zadatki na satyryka :D. Quote Link to post Share on other sites
Said Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Bardzo fajny blog. Zaczytałem się! Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted May 8, 2014 Report Share Posted May 8, 2014 Parcie na to by wyglądać ultrataktycznie, latać w najnowszym szpeju dawno temu rozminęło się z dążeniem do skuteczności. Tyle brutalnej prawdy w jednym zdaniu :D. Quote Link to post Share on other sites
strzelecAW Posted May 16, 2014 Report Share Posted May 16, 2014 :icon_mad: Pozdrawiam wszystkich na tym fajnym forum. Winiacz super napisałeś. Wielkie gratulacje. :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted May 18, 2014 Author Report Share Posted May 18, 2014 (edited) Nowy tekst. http://winiaczowo.bl...li-sowko-o.html Jak coś mi się poprzypomina, to będę dopisywał, zawsze tak robię. Swoja drogą widzę że i na facebooku mnie udostępnili co niektórzy. Duma właśnie mnie rozparła. Edited May 18, 2014 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts