TehZAWADA Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Witam Niedługo zakupuję CM.007 . Chciałbym je wstępnie ulepszyć od środka jeszcze przed wysyłką . Co proponujecie wsadzić do środka , aby od razu nie wymienić całego gearboxa ;D . Założyć gumkę hop-upa i co jeszcze byście proponowali ? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 4, 2013 Report Share Posted July 4, 2013 Ile waćpan złociszy planujesz przeznaczyć na tuning? Quote Link to post Share on other sites
TehZAWADA Posted July 5, 2013 Author Report Share Posted July 5, 2013 To jest wstępny tuning , więc myślę , że koło 100 złociszy , ewentualnie 120 . Chodzi o tuning przed wysyłką , czyli serwis by to od razu założył . Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted July 5, 2013 Report Share Posted July 5, 2013 W takim przypadku to gumka i kulki G&G. Quote Link to post Share on other sites
TehZAWADA Posted July 16, 2013 Author Report Share Posted July 16, 2013 Cześć ;) Mojej nowej Cymie 007 przydałby się jakiś wewnętrzny tuning . Włożona jest tam gumka hop-up od Systemy , ale chyba trzeba zrobić coś więcej niż tylko ta gumka ;) . Korzystam z kule G&G , ale i tak nie jestem zachwycony skupieniem tej repliki , gdyż wiem , że na pewno da się wyciągnąć z niej więcej . W najbliższym czasie kupuję LiPo 7.4 V 1400 mAH z ładowarką , więc będzie większy Rof ( przypuszczam ) . Możecie mi tu polecić wymianę czegoś , aby ta celność się trochę zwiększyła ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Uszczelnij układ cylindra, zrób teflonfix, wymień dyszę, jeżeli puszcza powietrze. Strzykawka to podstawa dobrego skupienia, dopiero potem lufy itd. Quote Link to post Share on other sites
B3Lf öÖö (LastSniper) Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 (edited) ^ spóźniłem się Pewnie lufa precyzyjna dobrej firmy pomoże. Przy nowej batce wypadałoby zminić kable. Edited July 16, 2013 by LastSniper Quote Link to post Share on other sites
Said Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 do lipo 7,4 V wymiana kabli nie jest konieczna. no chyba, ze mówimy o wydajnosci prądowej rzędu 30-35C.... standardowe lipo 7,4V 20-25C nie wymaga wymiany kabli. Straty sa i tak minimalne. Ja tez własnie kupiłem cm008 i bedąe w nia wsadzał madbulla 6.03 i zielona g&g. standardwowo uszczelnienie dyszy i zespołu tłoka. Quote Link to post Share on other sites
TehZAWADA Posted July 16, 2013 Author Report Share Posted July 16, 2013 Dzięki za to wszystko , ale mógłby mi ktoś przybliżyć gdzie mogę to wszystko sobie załatwić i w jakiej by to cenie było ? Nie siedzę w ASG na tyle długo , aby mieć obcykane wszystkie serwisy itp. , a sam się przecież za to nie zabiorę ;p . Quote Link to post Share on other sites
Said Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 (edited) Dzięki za to wszystko , ale mógłby mi ktoś przybliżyć gdzie mogę to wszystko sobie załatwić i w jakiej by to cenie było ? Nie siedzę w ASG na tyle długo , aby mieć obcykane wszystkie serwisy itp. , a sam się przecież za to nie zabiorę ;p . gunfire.pl azteko.pl taiwangun.pl specshop.pl capri.asg lufa od 100 do 400 gumka w okolicach 35 bateria w okolicach 60 dysza w okolicach 30 szukaj serwisanta, jest oddzielny temat. Edited July 16, 2013 by Said Quote Link to post Share on other sites
TehZAWADA Posted July 16, 2013 Author Report Share Posted July 16, 2013 Dobra , a możesz podać jakieś najlepsze w moim przypadku dysze i lufy ? Tzn. nie wiem którą mam wybrać , aby nie zwalić tego układu jedną dupną częścią ... Quote Link to post Share on other sites
Said Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Odezwij się do serwisanta, on cos wyczaruje. ja do siebie wkładam madbulla 6.03 black python v.II Quote Link to post Share on other sites
luglo Posted July 16, 2013 Report Share Posted July 16, 2013 Pewnie lufa precyzyjna dobrej firmy pomoże.I to sporo. Stokowa ma 6,11-6,12mm - przeciąg jak cholera. Zielona G&G tam dobrze siedzi, mimo tego, że wchodzi luźno to nie powoduje strat prędkości i daje tyle samo f/s co przed wymianą. Słabiej wygląda to z czarną Systemą, bo geometria komory powoduje odkształcanie się kołnierza gumki. Ale trochę zabawy i nawet ona działa tak jak należy. Quote Link to post Share on other sites
dejvid162 Posted September 30, 2013 Report Share Posted September 30, 2013 Siema ,tez mam ta CM007 i radziłbym Ci wymieniec na początek komore na jakaś lepsza np. http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2081 i wsadziłbym nową gumkę np. przezroczysta guardera (22 zeta jak dobrze pamietam) zeby była troche lepsza szczelność ,a lufe to wez z DF 6,02mm (za 115zł na asgshopie) to skupienie bedziesz miec o niebo lepsze a i zasieg bedzie tak o 4-5m wiekszy. Zrób zreszta jak uważasz . Quote Link to post Share on other sites
jarni5 Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 Czy gearbox stockowy jest w stanie wytrzymać spring m130 shs ( podobno miękkie są) i czy poprawi nieco fps względem stockowego springa? Quote Link to post Share on other sites
henno Posted November 1, 2013 Report Share Posted November 1, 2013 (edited) Bym nie radził pakować 130 shs nie są takie miekkie,twarde nie każdy silnik je pociagnie. Kup element 115 lub 125 bede lepiej dla gearbox na tłok glowice wyciszana. Edited November 1, 2013 by henno Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 (edited) Bym nie radził pakować 130 shs nie są takie miekkie,twarde nie każdy silnik je pociagnie. Kup element 115 lub 125 bede lepiej dla gearbox na tłok glowice wyciszana. a to jak zmieniamy głowice tłoka na wyciszoną to głowicy cylindra już nie trzeba zmieniać ? Edited November 2, 2013 by verb007 Quote Link to post Share on other sites
Martini3g Posted November 6, 2013 Report Share Posted November 6, 2013 Przymierzam się do zakupu m4 cymy i mam pytanie do ich właścicieli. Wiecie czy ma ona takie same bebechy gearbox'a jak kałachy z serii 040 i 048? Chodzi mi o zębatki i tłok. Quote Link to post Share on other sites
Niezniszczalni Posted February 24, 2014 Report Share Posted February 24, 2014 Napewno na początek kable hop Up itd Quote Link to post Share on other sites
JolietJake Posted February 25, 2014 Report Share Posted February 25, 2014 Przymierzam się do zakupu m4 cymy i mam pytanie do ich właścicieli. Wiecie czy ma ona takie same bebechy gearbox'a jak kałachy z serii 040 i 048? Chodzi mi o zębatki i tłok. W mojej (CM.007) zębatki były wykonane z jakiegoś bliżej nieokreślonego materiału. Jeden ząb był już niemal ułamany- przebieg około 5k kulek. Dopiero wymiana na zębatki z CM.048 załatwiła sprawę wytrzymałości. Tłok z tego co kojarzę to plastik, z jednym zębem metalowym, taki sam jak w moim starym CM.048M. Quote Link to post Share on other sites
Chevron Posted May 27, 2014 Report Share Posted May 27, 2014 (edited) Witam. Posiadam replikę m4 cm.008, w stocku ~400fps na M120. W replice siedzi dodatkowo gumka zielona Falcon'a (pochrzaniło mi się z G&G przy kupnie :-[) Moim celem jest od 450fps w górę. Budżet ok. 600zł Chcę kupić: Prec. lufa - PDI Raven 6.01 dł. ? Bateria - LiPo 11.1 1200mah Bore up - ? Sprężyna - M130 Guardera 1. Proszę mi powiedzieć, czy standardowy szkielet gb cymy wytrzyma M130? 2. Bore up guardera? I jeśli tak, to jakiej długości powinienem posiadać lufe przy jakim typie cylindra? Myślę nad 469mm. 3. Co mogę dodać do tego, by mocno poprawić precyzje i zasięg? 4. Czy przy dobrym złożeniu i czary mary (teflon) mogę osiągnąć na tym zestawie 480-500fps? 5. Aaa, no i jeszcze jedno... Czy mi to wszystkie nie trzaśnie w pieruny? :-) Połączono S1 Edited May 28, 2014 by Snipernr1 Quote Link to post Share on other sites
SuBorys Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 Siemka Czy opłaca mi się przerabiać CM 008 za 370zł (Nowa w Stocku) i dopłacić do niej 1000zł na tuning (Gumka,lufa,zębatki,silnik,opcjonalnie Bore up ,Sp 130 i konwersja na SR-25) Czy już lepiej zakupić Sr-25 od A&K w stocku i w niej coś robić. Mam zamiar głownie przerobić tą CM na Sr-25 ale nie wiem czy jest sens. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 NIE MA. Quote Link to post Share on other sites
sanex Posted June 16, 2014 Report Share Posted June 16, 2014 SR25 ma gb v2 long, cyma-zwykły... Quote Link to post Share on other sites
miho82 Posted October 20, 2014 Report Share Posted October 20, 2014 Witam. Wiecie może jak zdjąć górny korpus z cm 007 bo bo wybiciu przedniego pinu góra się nie zsówa Chce wymienić gumkę hop up. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts