Ventarion Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Witam, jestem całkiem nowy, poczytałem trochę i właśnie planuję zakup pierwszej repliki. Zastanawiałem się nad: http://azteko.pl/boyi-aks-74-rk-02-full-metal-p-6310.html Czy jest to dorba replika? Cy możę w podobnej cenie (400-600zł) można dostać coś lepszego, ewentualnie inne modele tej serii? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 W podobnej cenie to tylko coś od CYMY. Generalnie AK od BOYA i CYMY to bardzo dobry wybór na początek. + Pamiętaj o zakupie dobrych gogli/okularów. Polecane firmy to Bolle i Uvex, Ess. Bolle i Uvex w zupełności wystarczą. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 2, 2014 Author Report Share Posted June 2, 2014 (edited) Dzięki, na pewno nie zapomnę o goglach, bądź co bądź dosyć przywiązałęm się do moich gałek. Mógłyś mi poradzić kulki o jakiej masie powinienem wybrać to tej repliki? Edited June 2, 2014 by Ventarion Quote Link to post Share on other sites
Bociano Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Weź kulki g&g 0,25. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 (edited) 0,25 G&G. Możesz się także pokusić o wymianę gumki hopup. EDIT: Bociano był szybszy. Edited June 2, 2014 by pan kozaq Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 (edited) 0,25 albo 0,28g - nie wiem, które będą lepsze, ale to ten przedział wagowy. Radziłbym wziąć je z dobrej firmy (np. G&G) gdyż takie rzadziej się zacinają w magach i ładniej latają. Edytuj: szybsi byli... Edited June 2, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Ja osobiście mam G&G 0.25g i 0.28g, spróboj obu a zobaczysz, które podpasują Ci bardziej do Twojej repliki. Oksy http://allegro.pl/okulary-ochronne-bolle-cobra-gogle-balistyczne-i4282497810.html Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ryzbor Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Miałem zwykłe RK i RK full steel. Lepiej pozukaj coś w full steel np. RK-12 (tatkyczne AKSU). Bacz, że AK to replika dla majsterkowiczów. Jak się postarasz wyjdzie coś pięknego. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 2, 2014 Author Report Share Posted June 2, 2014 forzamilan identyczne gogle chciałem kupić. Powiedzcie mi jeszcze czy coś takiego http://azteko.pl/jg-mp5-navy-ris-jg072t-p-2104.html nie jest lepsze (stałą kolba) ??? Ryzbor, co rozumiesz pod "dla majsterkowiczów" ? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Weź już wtedy lepiej mp5 cymy. Plastiki dużo lepsze, nie kupowaty łamliwy abs. Poza tym ma lepsze flaki od jg. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 2, 2014 Author Report Share Posted June 2, 2014 W takim razie lepiej zostanę przy kałachu ^^ Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 W tej cenie polecam RK-12. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 2, 2014 Author Report Share Posted June 2, 2014 To już będzie druga osoba, w czym wg. was oczywiście RK 12 jest lepsze od RK 02 JAk już byliśmy przy kulkach to uważacie że białe wystarczą na początek dla amatorów? Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Nie ma większego ścierwa niż ciemne kulki. Bezsens totalny w szturmochach, swoją pozycję i tak zdradzisz brzdękiem gearboxa, do tego zapomnij o regulacji hopa, czy poprawkach na cel, bo nie będziesz wiediał gdzie strzelasz.. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 2, 2014 Author Report Share Posted June 2, 2014 Na razie nie jestem jeszcze pewien co do wyboru repliki, Hopsiupem zajmiemy się później. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 (edited) Czego byś nie kupił, to i tak Cie nie ominie :P Edited June 2, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 2, 2014 Author Report Share Posted June 2, 2014 Wydaję mi się że RK 12 niekoniecznie jest lepszy, przynajmniej tak by wynikało z opisó, dlatego chcę poznać opinię kogoś kto miał to w rękach ;) Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 RKacze mają podobne bebechy, jeśli nie te same. RK-12 jest bardziej kompaktowy od RK-02 po prostu. Ciemne kulki są spoko, sam używałem niebieskich swego czasu. Na zimę super, bo widać, a latem też je widać choć nie tak dobrze :) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 (edited) Mam go w domu. Jak we wszystkich RK kultura pracy tragiczna. Są luzy na łożyskach, a głowice tłuką tak głośno, że nieprzyjemnie składać się do strzału. Nieszczelności standardowe - chińskie ~10fps 12 od 02 różni się tylko wyglądem. Edit Plusy? Bardzo wytrzymały zewnętrznie, zwłaszcza 12 bo nie ma długiej lufy. Łatwy w tuningu. Edited June 2, 2014 by MrMCET Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 2, 2014 Author Report Share Posted June 2, 2014 Skoro tylko wyglądem (oba nie są w całości ze stali) to wolę RK 02. Co oznaczają kulki "precyzyjne"? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Kulki precyzyjne ? G&G to chyba kulki z najlepszym stosunkiem jakość/cena. Najlepsze do szturmówek i wszystkiego innego, z którego będziesz strzelał dużo. Zero zacinek. Tylko to kupuj. TYLKO G&G ! Po drugiej stronie masz kulki wykonane z plastiku, z którego robi się deski klozetowe : P&J i wynalazki gunfire. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 2, 2014 Author Report Share Posted June 2, 2014 Taki jest plan. Powiedzcie mi co uważacie, że warto kupić na takie pierwsze strzelanie oprócz broni, gogli i amunicji? Quote Link to post Share on other sites
forzamilan Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Mundur z demobilu. Komplety we flecku można za 20-40zł dorwać. + wygodne buty, w których nie skręcisz sobie kostki Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted June 2, 2014 Report Share Posted June 2, 2014 Zależy od ilości forsy. Przede wszystkim wodę i coś do żarcia. Potem poszedłbym w mundur (Fleck albo DPM bo tanie jak barszcz i bardzo dobre), następnie buty z usztywnioną kostką, dodatkowe magi i coś do ich przenoszenia. W międzyczasie nakolanniki. Quote Link to post Share on other sites
Ventarion Posted June 2, 2014 Author Report Share Posted June 2, 2014 fleck? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts