unsnix Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 (edited) Jakaś nowa replika z full plastikiem i metal gb? Czy ktoś mógł by ją zobaczyć i jakie wrażenia tego plastiku? Może coś alla cyma tylko że inne body. Edited June 11, 2014 by unsnix Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Dasz linka bo znaleźć nie moge:) Quote Link to post Share on other sites
unsnix Posted June 11, 2014 Author Report Share Posted June 11, 2014 http://gunfire.pl/product-pol-1152203213-Replika-karabinka-SRT-12.html Łapaj czy to może jakiś chiński szmelc ze złomu ?:] Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Ciekawe jak z gb, bo jeżeli jest on znośny/ wytrzyma 100k kulek, to mamy nową alternatywę dla początkujących. Quote Link to post Share on other sites
Rikardo015 Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Wygląda fajnie i co ważne jest czarne a nie niebiesko-szare body:) Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted June 11, 2014 Report Share Posted June 11, 2014 Ciekawa sprawa, może wkońcu alternatywa dla cm28/31. Z niecierpliwością czekam na pierwszego śmiałka który to kupi i napisze nam małą recenzje :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 "Wykonanie: ZnAl + stal + tworzywo" he he. a ze stali 3 części. ale plusem jest to, że nie jest niebieskie jak 0.28. może to rebrand JG. Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted June 12, 2014 Report Share Posted June 12, 2014 (edited) Możliwe Lechu, ale nie sądzę. Edited June 12, 2014 by Dymitr Quote Link to post Share on other sites
Mr Roll Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Mam tą replikę jest fajnie wykonana zewnętrznie nawet mag praktycznie nie ma luzów tylko mam z nią mały problem dekiel nie chce się zamknąć i właśnie wiecie jak to zrobić.Ogólnie replika bardzo dobrze spasowana i to jest kopia cm028. Ja replike polecam tylko ten dekiel ale tam jeśli ktoś chce kupić to polecam a jeszcze strzelanie strzelałem z kulek 0.23 PJ na 40m i dobrze strzela ja POLECAM!!!!!!!!!!!!!!!! Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted August 9, 2014 Report Share Posted August 9, 2014 Jeśli to twoje pierwsza replika to nie polecaj, jak nie masz do czego porównać. Zwolnij też z pisaniem i zacznij czytać to co skrobiesz. Strasznie trudno cię zrozumieć. Podstawowy problem: interpunkcja. Quote Link to post Share on other sites
Mr Roll Posted August 10, 2014 Report Share Posted August 10, 2014 Jeśli to twoje pierwsza replika to nie polecaj, jak nie masz do czego porównać. Zwolnij też z pisaniem i zacznij czytać to co skrobiesz. Strasznie trudno cię zrozumieć. Podstawowy problem: interpunkcja. Eeee nie to wcale nie moja pierwsza replika miałem używkę cm042s i była full metal drewno ale ją sprzedałem (Nie powiem dlaczego) ja SRT12 polecam i za taką cenę.Mój kolega ma cm028 i ma więcej luzów od srt12 i cm028 wygląda bardziej "zabawkowo" Quote Link to post Share on other sites
domek1245 Posted September 15, 2014 Report Share Posted September 15, 2014 Rozmawiałem z serwisantem replik któremu przewinęła się ta replika przez ręce . Powiedział że to jest cymka 0.28 w plastikowym body i że tylko dwie czy trzy śrubki są inaczej poskręcane w gb i w body. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Rozmawiałem z serwisantem replik któremu przewinęła się ta replika przez ręce . Powiedział że to jest cymka 0.28 w plastikowym body i że tylko dwie czy trzy śrubki są inaczej poskręcane w gb i w body. a bo normalnie cm.028 jest stalowe. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Tylko, że ten twór w porównaniu do cymy 028 ma plastikowy dekiel, rurę gazową i podstawę muszki, zamiast mieć je wykonane z pięknego, ultra (żart, info dla tych którzy nie wyczuli) wytrzymałego ryżowego znalu. Magazynek też. Zadziwiające, że według opisu lufa zewnętrzna jest stalowa (ciekawi jak to będzie się trzymać razem, wielka kupa plastiku z ciężką lufą). Recenzja w dzikim języku, ale coś tam da się zrozumieć (model bliźniaczy) Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted September 16, 2014 Report Share Posted September 16, 2014 Po polskiemu, pod samym nosem, a Ty jakichś cyganów linkujesz :D Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 (edited) Jeśli chodzi o GB, bo było pytanie, to mamy w środku GB CM 02C [To samo co w cm 048, tylko nie czarne i prowadnica plastikowa] . Kropka w kropkę to samo. Edited October 11, 2014 by Stilgar Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Cymka ma silnik neodymowy i prawdopodbnie mocniejszy tłok. Zęby wyglądają podobnie. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 11, 2014 Report Share Posted October 11, 2014 Będzie filmik to będzie można wszystko dokładnie zobaczyć, jednak bicie "02C" na zewnątrz jest :) Będę ostro testował teraz GB i zobaczymy co wytrzyma. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 Tylko w cymce siedzi bodajże niebiesko dupcy silnik. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 12, 2014 Report Share Posted October 12, 2014 W cymce mamy neodymowy, tutaj jest zwykły. Jakby ktoś chciał specyfikacje serwisanta to powiedział, że w środku jest to: "Stalowe zębatki XYT siwe, spring m125 , zwykła dysza, chromowany cylinder, tłok z głowicami standard jak CYMA, łożyska 7mm ślizgowe" Stabilne 421-423 fps [+- 3fps różnicy] na G&G, dzisiaj przeszło sporo kulek i chodzi nadal git. Jak coś będzie nie tak to napiszę. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 13, 2014 Report Share Posted October 13, 2014 Piszcie od razu ile kulek przemielił. Jak coś się sypnie to będzie wiadomo po ilu kulkach. Quote Link to post Share on other sites
zigzeg_73 Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Zębatki od razu do wymiany. Dostałem do naprawy z wylamanymi zębami na zębatce środkowej. Przebieg raczej mały bo właścicielowi służyła do strzelania w ogródku. Jeżeli chodzi o ciebie Stilgar to ciekawi mnie ile ci zapłacili za opowiadanie na swoim filmie o tym szajsie w samych superlatywach. Może i sam gb da radę przez jakiś czas, ale hop up i samo body wytrzyma krócej niż to z DG które jest wątpliwej jakości. Quote Link to post Share on other sites
mati-pie Posted October 27, 2014 Report Share Posted October 27, 2014 Może jakiś wadliwy egzemplarz? Odsyłasz na gwarancje i spokój. Quote Link to post Share on other sites
Stilgar Posted October 28, 2014 Report Share Posted October 28, 2014 Zapłacili ;) ? Nic mi nie zapłacili :) Replikę mam nadal, strzela jak strzelała, upadła kilka razy, kilka rysek jest i git. Przeszła już 1 opakowanie kulek i jest jak było. Na wiosnę zrzucę fotkę GB i zobaczymy jak będzie. Do DG body ze Spartaca bym nawet nie przyrównywał :P Quote Link to post Share on other sites
Pietrov Posted March 2, 2015 Report Share Posted March 2, 2015 Ja mam SPARTAC-09 i nie mogę narzekać , przemielone 24k , nic się nie sypie i do tuningu idealna , wielki plus za.....Wszystko w jednym kolorze , nic nie odstaje , i nie wygląda na plastik z 6 m . Upadła nic nie odpadło , zarzynam co każdą sobotę . Osobiście , szczerze wolę go używać niż cm.028. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts