ThePlacek2010 Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Witam Mam zamiar zakupić komorę hop-up od elementa i nie wiem jaka gumka będzie najlepiej się z nią komponowała. Pomożecie? Quote Link to post Share on other sites
FanatykAK Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Zielona G&G Quote Link to post Share on other sites
BackLogers Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Miałem tą komorę, niektóre gumki miały luzy, lecz na zielonej G&G była super szczelność bez żadnych dodatkowych zabiegów. Quote Link to post Share on other sites
ThePlacek2010 Posted June 28, 2014 Author Report Share Posted June 28, 2014 Na 100%? Bo robię tuning do 480 FPS i czy wytrzyma na lufie precyzyjnej Black python(6,03)? Quote Link to post Share on other sites
BackLogers Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Miałem zwykłą lufę DF 6.04 potem precyzyjną Km-Head 6.03 w obu przypadkach na gumce G&G i komorze elementa szczelność była idealna, lufa nie miała żadnych luzów w komorze. Myślę że powinno być ok. Quote Link to post Share on other sites
ThePlacek2010 Posted June 28, 2014 Author Report Share Posted June 28, 2014 Dzięki za odpowiedz :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Z gumką G&G są problemy, raz jest kołnierz zbyt duży raz jest dobry. Do tego praktycznie w każdej jest zbyt duże wybrzuszenie i podkręca zbyt mocno z hopkiem podkręconym na 0. Kupiłem 3 takie gumki więcej nie zaryzykuję jedną nową gumkę mam do wyrzucenia ze względu na zbyt duży kołnierz żadna dysza tego nie uszczelnia... Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Już mi się nie chciało pisać, Potfurr dobrze napisał ;). Są inne lepsze gumki. Quote Link to post Share on other sites
Garnek Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Ważniejsze chyba jak będzie się z dyszą uszczelniała?Luzy to można teflonem skorygować... Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Najlepiej pokombinować z różnymi gumkami i dystanserami . Wtedy można uzyskać najlepszy efekt . Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Czarna systema, nikt chyba na nią jeszcze nie psioczył. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted June 28, 2014 Report Share Posted June 28, 2014 Ja mogę popsioczyć. Systema w MP5 od JG na zmienionej dyszy o poprawnej długości pluła kulkami i były problemy z zablokowaniem kulki. Po zmianie gumki na czarnego Guardera wszystkie problemy znikły, replika do dziś dzień strzela. RK-12 Boyca, guma Systemy, reszta repliki stock, podawało po dwie kulki, zmiana na czerwonego Madbulla Sharka i przestało, strzela świetnie do dnia dzisiejszego. Systema ma krótszy kołnierz, może się nie zgrywać z kształtem czoła pewnych dysz. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts