Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Scorpion EVO 3 [ASG-DK]

Recommended Posts

Posiadam ok 3 miesiące powiem tak.Nie kupujcie zbyt dobrze się będziecie bawić.Jak pisze Groszq przeżyła Bordera 9,gradobicie,ulewy.Full stok 405 fps . Znajomy tokarz rozwiercił mi tłumik na te 18 mm prawy drobny gwint(taki jak na końcówce lufy w Evo)

Wady:

-od początku nie działa sprężynka bolt catcha (Z lenistwa nie chce mi się naprawić)

-miejsce na baterię (wsadziłem lipo 11.1 ale mogli to inaczej rozwiązać)

-regulacja hop-up (nie mam wielkich paluchów ale problem mam zwłaszcza w rękawicach,rozwiązałem to tak że w łuskę po 9mm wsadziłem imbusa 4mm i zalałem cyną pokrętło że hohho)

-rof(przestałem używać auto naciskasz i 75 kul poleciało tyle mieści mag)

Zalety:

-3 kulowy burst(cód miód i orzeszki,nawet w PTW mnie tak nie cieszył)

-kompaktowy(nie każdemu pasuje te 625 mm/425 mm ze złożona kolbą)

-szybka wymiana sprężyny(teraz to powoli standard ale cieszy)

-wyciągasz z pudła podłączasz batkę i tyle(nie trzeba nic wymieniać)

Czy warto??Jak dla mnie tak,co do ładownic w moje LC-2 Alice 2x M16 spokojnie wchodzi 3 od Scorpiona,chińskie kopie Taco trzymają wyśmienicie i nie wypadają,fastmag M4 FMA trzyma pewnie i nie wypada.W Taco i Fast magach wygląda trochę śmiesznie ale robi robotę

Edited by szopen0
  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 1 month later...

Pierwsze informacje:

Tłumik mocowany na gwint identyczny jak w krótkiej wersji - siedzi bardzo stabilnie i "dopycha" front do reszty repliki.

Ja w zestawie otrzymałem dwie sprężyny, zamontowaną zgodna z prawem w UK dającą ~310fps i mocniejszą, identyczną z tą w krótkim skorpionie dającą 435-438fps.

Front w standardzie M-LOK, siedzi jak kamień - po zamontowaniu sprawia wrażenie jednej bryły z resztą repliki.

Minus - prowadnica sprężyny bez łożyskowania.

• 3 months later...
  • 1 year later...
  • 8 months later...

Witam. 

Planuję remont mojego Skorpiona EVO z rynku wtórnego i chciałbym pozyskać trochę informacji od tych którzy zrobili to wcześniej. W moim egzemplarzu kulki 0,3g BLS, na 40m można (z trudem) trafić człowieka. Podobno zrobiono flathop ale mój składak na bazie Cymy  potrafi tego dokonać na +55m i to przy użyciu kulek 0,28g G&G.

Przechodząc do konkretów, mój pm ma fatalny rozrzut na 40m,  przestrzeliny mieszczą się w kartce A3 a chciałbym żeby była to strona A4 i to na 45m. Czy istnieje jakiś sposób na zwiększenie precyzji i zasięgu nie licząc modyfikacji hopupu, poprawnego złożenia, uszczelnienia oraz zwiększenia mocy (to będzie i tak zrobione) oraz bez zmiany sylwetki repliki? 

Kolejną sprawą jaką chciałbym się zająć są problemy z oddaniem 3 strzałów w trybie serii, zbyt często zdarza się że oddaje 2 strzały ((bateria 11,1V 1200 mAh iPower/Electroriver). Planuję rozwiązać ten problem poprzez instalację układu Leviathan dedykowanego do Skorpiona gdy tylko się pojawi, i tutaj prośba do właścicieli replik z układem tej samej serii, czy moglibyście wypowiedzieć się na temat tej elektroniki? 

06EF62E2-4245-4695-A10C-DB7CC609ADDA.jpeg

• 4 months later...
  • 2 months later...