Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Na początek, emka czy kałach?

Recommended Posts

Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy owa replika ( http://www.zbrojownia.com.pl/ ) jest dobrym karabinkiem na początek zabawy w ASG?

Chodzi mi dokładnie, czy warta swojej ceny, dobra do późniejszych modyfikacji?

Ewentualnie prosiłbym o zaproponowanie jakiejś innej w tym przedziale cenowym (do 1200 zł)

Oraz, czy w takiej sumie miałbym lepszą replikę, tyle że kałaszka?

Z góry dziękuje za odpowiedzi ;)

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Popraw link, gdyż ten nie działa.

Co do replik - w tym budżecie możesz już wybierać, musisz się tylko zdecydować jakie repliki cię interesują (podobają się, są wymagane, itd.). Wtedy będziemy mogli doradzić :icon_smile:

Coś mi edycja nie chce się włączyć, emka wyżej to: Lone Star Ranger SBR Dark Earth [EH05AR-T] - 1150 zł kosztuje, interesują mnie repliki coś w tym właśnie stylu, dodatkowe pytanie z Mojej strony, czy do niej da się dokupić ten podwójny magazynek bębnowy?

Po co Ci magazynek bębnowy? RKM-u i tak z niego nie zrobisz. Bardzo szybko znudzi Ci się "targanie" takiego ustrojstwa.

Podoba mi się wygląd emki z takim magazynkiem, robi się taka masywna - Przynajmniej dla mnie..

I nie chodzi tutaj o robienie RKM-u, tylko bardziej o to, bym nie zmieniał magazynka co chwilę ;)

Nie zabronię Ci kupić takiego maga, ale na zwykłych łupankach jeden, zwykły, załadowany do pełna hi-cap potrafi starczyć na kilka rund więc i tak nie trzeba często zmieniać.

E tam hicapy. A zawsze akcje w stylu :

Ammo mi wyszło , dawaj druma , są śmieszne : ). A ktoś swoją drogą orientuje się , czy organizatorzy m16 z drumem i dwójnogiem uznają już za KM?

Co lepsze?

To, co Ci się bardziej podoba.

Ja osobiście mam uczulenie na eMki...

A ktoś swoją drogą orientuje się , czy organizatorzy m16 z drumem i dwójnogiem uznają już za KM?

To zależy od organizatora.

Ja - na imprezach, które organizuję - nie. Analogicznej konfiguracji Kałasza też nie. Ale RPK z bębnem już tak.

Wszystko zależy od modelu :) Generalnie to AK ma mniej ułomną i prostszą konstrukcję niż M4, nie bez powodu AK cymy i boyi są polecane i wszechobecne, a ich M4 są uznawane za syfy

Oczywiście, cyma bedzie lepsza pod tuning. Jak się nie mylę, tuning cymek 0.4x polega raczej na uszczelnianiu + wstawieniu mocniejszej sprężyny aniżeli wymiany części typu silnik, tłok, zębatki etc.

O tym czy M4 czy AK decyduje budżet. Najtańsza emka z której masz szansę bezstresowo postrzelać to Specna albo Evolution Airsoft. Najtańszy kałasz który prędko nie klęknie to Boyec z serii RK (RK 08S cały korpus ze stali prócz lufy (gearbox jest OK) albo stalowo-znalowa Cyma 040/048.

Dzięki wielkie za wszystkie odpowiedzi, a nie orientuje się ktoś czy można kupić nakładki RIS na przód do BOYI (dokadnie do tego http://www.taiwangun...&campaign-id=19)??

P.S.

Jeszcze jedno czy ten RK-02 (http://gunfire.pl/product-pol-1152190089-Replika-karabinka-RK-02.html?text=rk02)

nie rożni się systemowo od RK-05?

Edited by Jarhead903