gloomer Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Najlepszy sposobem na sprytnego chińczyka to po prostu podgrzanie lufy i myk :D! Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted February 19, 2016 Report Share Posted February 19, 2016 Jak model? Kupiony na TW vczy GF? TW, CM.701 zdaje się B (czarne plastikowe łoże), ta ichnia wersja "480fps" (u mnie na chrono 495 x)). Quote Link to post Share on other sites
baartoss Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Również potwierdzam, Taiwangun. CM701B - końcówkę odkręca się normalnie bez problemu, żadnego kombinowania. Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 Witam. Poczytałem temat o vsr TM i postanowiłem złożyć vsr cymy z mancraftem, w związku z czym proszę o opinię zestawu: http://www.taiwangun...&campaign-id=19 http://shop-mancraft...ersja-sdik.html http://shop-mancraft...4-reduktor.html http://shop-mancraft...dapter-co2.html Komora hop-up: http://deltashop.pl/...-do-replik.html + precka AEG schowana pod tłumikiem (mam promyka 590mm, którego zapewne z czasem wymienię na PDI). Czy coś jeszcze powinienem dokupić ? Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted April 4, 2016 Report Share Posted April 4, 2016 szczerzę mówiąc to wolałbym stockowa komorę i lufę dedykowaną do niej , bo jest łatwiejsza regulacja hop up niż w komorze PDI no chyba ze zrobisz sobie TDC. Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Regulacja śrubkami mi nie przeszkadza, lufa AEG( i gumka) to dla mnie plus tylko czy ta komora da lepsze efekty niż stock cymy ? Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 (edited) Ja na stockowej komorze cymy uzyskałem 100% szczelności (po zatkaniu palcem lufy i strzeleniu tłok nie dochodzi do głowicy cylindra, dopiero po odetkaniu palcem lufy tłok uderza w głowice), ale nie wystarczy tylko zamontować lufę i gumkę hu trzeba trochę pokombinować - wszystko jest w temacie VSR 10 TM. Edited April 5, 2016 by Thaiboxer1988 Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Dostałem maila od delta shopu, że komora pdi vsr-10 nie pasuje do cymy :| Będe musiał przerobić stockową pod lufe AEG. Quote Link to post Share on other sites
Spirit_ Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Theiboxer muszę Cię zmartwić ale to nie jest 100% szczelności. Pełną szczelność uzyskujemy jak robimy to wolniejszym ruchem, tłok poruszamy ręką a on i tak się w pełni uszczelnia dosyć szybko. Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Dostałem maila od delta shopu, że komora pdi vsr-10 nie pasuje do cymy :| Będe musiał przerobić stockową pod lufe AEG. Bzdura. Mam tą komorę w swojej cymie, co więcej kupowaną właśnie w Deltashopie, wszystko działa jak należy. Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Może ich konsultant się pomylił :D No to zamawiam cymke :) Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Może ich konsultant się pomylił :icon_biggrin: No to zamawiam cymke :icon_smile: Możliwe też, że chodziło mu o v.1, bo skoro istnieje v.2 to pewnie było i v.1 :teeth: Ja mam v.2 i działa, konkretnie ta: http://deltashop.pl/p/235/782/-pdi-komora-hopup-do-vsr-10-tm-v-2-vsr-czesci-replik-snajperskich-czesci-i-dodatki-do-replik.html Quote Link to post Share on other sites
Karol3101 Posted April 5, 2016 Report Share Posted April 5, 2016 Ja mam v.2 i działa, konkretnie ta: http://deltashop.pl/...-do-replik.html Dokładnie tą chce kupić :) Quote Link to post Share on other sites
KubaL17 Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Dzień dobry, czy ktoś z użytkowników CM.701 wymieniał już cylinder i tłok? Przed chwilą natknąłem się wśród poprzednich postów na info, że tłok w ów replice jest typu APS2, a cylinder przez to jest ciut węższy niż typowy do VSR. Wobec powyższego, jakie tłoki / cylindry pasują? PS. Tłok VSR od Angel Custom nie pasuje x) Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Thaiboxer1988 Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 ja mam tłok od action army do vsr 10 i pasuję. Tłok z zespołem spustowym od aspro i też bangla. Quote Link to post Share on other sites
Stary Traper Posted May 1, 2016 Report Share Posted May 1, 2016 Właśnie wpasowałem do cymki standardową lufę AEG. Wystarczy zrobić w niej dwa małe nacięcia pilniczkiem. Po operacji lufa spokojnie może być użyta w elektryku. Quote Link to post Share on other sites
matpgt Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Witam, ktoś się orientuje jaka sprężyna siedzi seryjnie w cymce 701 bo fpsy wychodzą konkretne i pytanie czy to mocna sprężyna czy niezła szczelność? Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Zależy od wersji. Ta mocna jest trochę słabsza od tej z zestawów tuningowych za 79zł. To odpowiednik m130 do karabinow sprezynowych. Strzelam, bo seryjna m150 jest sporo mocniejsza. Quote Link to post Share on other sites
matpgt Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Dzięki za odpowiedź:) chodziło mi o tą od krakmanów. Czyli na 145 będzie można jeszcze coś ugrać Quote Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Ja bym se darował. Cylinder jest słaby i szybko padnie. Quote Link to post Share on other sites
Bienia Posted December 2, 2016 Report Share Posted December 2, 2016 Ja bym se darował. Cylinder jest słaby i szybko padnie. Potwierdzam. Mocowanie części do której przykręcamy rączke przeładowania bardzoo kruche... Jak dla mnie odrazu do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
sopel44pl Posted December 14, 2016 Report Share Posted December 14, 2016 Panowie czy wcześniej wspominany tłok Tłok Angel Custom VSR-10 pasuje do stokowej prowadnicy i sprężyny>? bo kupiłem gówno pps;a na GF i nie pasuje Quote Link to post Share on other sites
Wieri13 Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Witam, mam problem odnośnie tej repliki a dokładnie z zamkiem przeładowania. Po rozkręceniu całej repliki i przeczyszczeniu, podczas składania napotkałem się na kłopot. Rączka od zamka jest bardzo luźna i nie może pozostać w górnym położeniu tylko od razu spada na dół. Czy ktoś miał taki problem lub wie jak go naprawić? Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
thewojtz Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Zgubiłeś sprężynę i/albo bolec który był w dupie zamka, tej za rączką. Quote Link to post Share on other sites
Wieri13 Posted December 28, 2016 Report Share Posted December 28, 2016 Dziękuję. Ten bolec mi się gdzieś zawieruszył ale go znalazłem i wstawiłem. Dzięki wielkie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts