Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Pierwsza replika ~500zł

Recommended Posts

Witam. Zastanawiam się nad wyborem repliki. Znalazłem na Gunfire SW04 Army. Jest to snajperka, lecz stwierdziłem, że lepiej jednak kupić jakiegoś elektryka z powodu na większe możliwości. Mój budżet to około 500zł. Prosiłbym o polecenie jakiejś dobrej repliki i czy wybór elektryka zamiast snajperki będzie dobry.

Edited by TomVan

Bierz elektryka. Bierz AK od Boyi lub Cymy. Nie zawodne gearboxy V3 do łatwego późniejszego tuningu. Zwarta budowa. Serie RK z S posiadają stalowe elementy, tak samo jest z Cymą.

Miałem trochę M4-rek, bolączka podczas tuningu były słabe szkielety gearboxa. Po zmianie na AK (V3) ciesze się bez awaryjną pracą od długiego czasu.

http://www.taiwangun.com/rk-08s-boyi?from=listing&campaign-id=19

RK-02/05/06 też ok.

http://www.taiwangun.com/cm-040j-cm?from=listing&campaign-id=19

I tym podobne.

Z tym bólem dupy przy V2 to trochę przesada. V3 Boyia z ich AK nie jest wcale wytrzymalsze od V2 ze specny. Ile to już historii było, że komuś kałaszek na 130 się wykraczył. Nie wspominając już o boxie z ich G36c...

Jedynie cymy w standardzie VFC mają dobry pancerz i wytrzymują zdecydowanie więcej.

Jednak w takim budżecie nie ma nic innego niż plastikowe sprzęty, typu G36, MP5, AK. Oczywiście wszystkie do tuningu nadają się tak samo źle. No może mp5 JG jeszcze gorzej.

Jeśli się uda to AK Boyi by się tu załapało, jak na te fundusze to najlepsze rozwiązanie.

Problem z G36 taki że tam komora jest plastikowa i nie opiera się mocno a raczej wcale o czoło GB. Nie zmienia to faktu że przez moje łapy jeszcze nie przewinął się kałach z pękniętym GB. Sam miałem przez długi czas AK z SP150 i nic. Oba teraz na SP130 jadą i też NIC.

Dbanie o replikę i konserwacja jej jest ważna.

1. Linki nie banglają;

2. Dużo fpsów nie oznacza dobrze (ani nie gwarantuje to zasięgu, ani celności);

3. Pistolet na początek to nienajlepszy wybór:

Przede wszystkim pistolety gazowe mają zazwyczaj małe magazynki (Ty będziesz miał 16 kulek w magu, a ja 120), są drogie zarówno w eksploatacji (gaz) jak i w częściach (części zamiennie i magazynki), a dodatkowo gaz lubi syfonować (czyli zrobić psfsfsfsfsfs i uciec). Zasięg też nie powala w porównaniu do replik długich.

Dodatkowo jeśli chcesz się wkręcić na serio to warto zapoznać się z limitami CQB w okolicy. Najczęściej pistolety kupuje się na replikę boczną czyli taką, której używa się gdy przepisy zabraniają użyć repliki głównej. Najpopularniejszym limitem CQB jest 350fps, które pistolet przez Ciebie podlinkowany przekracza.

Krótko (w mojej ocenie) na pierwszą replikę nie opłaca się brać pistoletu, ale jeśli bardzo chcesz to Twoja kasa, Twoja wola. Niestety nie umiem Ci ocenić tego podlnkowanego więc musisz poczekać na kogoś lepiej obeznanego.

Pisałem to do innego użytkownika, ale zmień tylko pojemność magazynka (pisałem o 16 kulkach w pistolecie, a w DW jest 6...) i wszystko będzie się zgadzać.

Klawisz szukaj nie boli, wszystkie repliki o które pytasz są doskonale wręcz opisane na forum.

Kolor czerwony jest zastrzeżony dla administracji forum, proszę nie używaj go.

Obie repliki z twojego ostatniego posta reprezentują ten sam poziom techniczny. W zasadzie różnią się tylko obudowami i długością luf (bo o ile dobrze pamiętam cylindry w nich siedzą te same).