arekkondrat5 Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Witam dostałem ciekawą propozycje dotyczącą zamiany wystawionego motoru przezemnie na taka oto bron http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/60985a3cf8e88401.html możecie mi powiedziec ile jest warta i jaki to model dokladnie? Właściciel powiedział ze to m16 firmy KWA ale ja takiej nie mogę znaleźć :P Z góry dzieki :) Strzała :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 świetne zdjęcie, idealnie prezentuje replikę, dzięki czemu z łatwością możemy ją zidentyfikować. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Może by tak właściciel napisał co w niej siedzi i inne dokładniejsze informacje? Co do repliki to chyba ten model: http://taktyczny.com/repliki-asg/karabiny-szturmowe/karabin-szturmowy-defender-patrol-r.i.s.-aeg-pl-lmt-kwa.html ale cena ogólna zależy od tego co tam też wpakował. Quote Link to post Share on other sites
arekkondrat5 Posted September 28, 2014 Author Report Share Posted September 28, 2014 Wieć on mi napisał że z zewnątrz to kupił tłumik i lunetę a w środku to wymienione zostało tłok, gumke hop up sprężyne marki tych wymienionych żeczy nie napisał mi jeszcze Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 To dowiedz się jeszcze marki i można będzie wycenić. Quote Link to post Share on other sites
arekkondrat5 Posted September 28, 2014 Author Report Share Posted September 28, 2014 Marka to KWA pisałem wyżej :) a i napisał mi ze przebieg to około 4 tysiecy kulek :) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Chodziło mi o marke części i ich dokładne modele, bo możesz mieć 4tyś w szturmówce i to nie będzie dużo a możesz mieć 2tyś w czymś co pracuje na m150 i części będą umęczone. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted September 28, 2014 Report Share Posted September 28, 2014 Kolego @arekkondrat5 zapoznaj się z netykietą. Używki nie są polecane nowym graczom. Lepiej będzie jak kupisz coś sprawdzonego. Quote Link to post Share on other sites
arekkondrat5 Posted September 30, 2014 Author Report Share Posted September 30, 2014 Witam :) Przepraszam za moją lekkomyślną wypowiedz, Jestem nowy w tych tematach popiero potem przeczytałem troche o tuningowanu. Marek części nie pamięta już, ale powiedział że bron przerabiał na snajpe i że fps to około 600 teraz sięga. Tyle że jakoś nie chce mi się wierzyć na słowo 600 fps to dosyć sporo chyba? Masz racje kolego Buniek92 nowa była by lepsza ale tak jak wspominałem on chce się zamienić na mój motocykl więc jeżeli mi się to spodoba, a myślę ze raczej tak :) to raczej na tej jednej broni nie skonczę mojej przygody z ASG :) Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Zrobienie w miare bezawaryjnej repliki snajperskiej z 600fps bazując na V2 to straszny koszt, jeśli nie poda marek części lepiej bym tego nie tykał. Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Ta, 600 w V2, ale nie pamięta marek. wydając tyle kasy raczej ma się świadomość tego, co się kupiło. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Jeżeli kosztuje około połowy ceny sklepowej to opłaca się kupić, kupić nowy tłok, słabszą sprężynę i mamy ładną szturmówkę. Jeżeli w środku powstała kiszonka to zawsze można powetować sobie straty sprzedając RISy, lufę, lunetę, dwójnóg i body. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Nie mówimy o zakupie tylko wymianie za motor. Nie znam się na motorach ale pewnie groszy nie kosztują nawet te tańsze. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Jaki motor? Bo te z średniej półki, używki w dobrym stanie to koszt około 10k. Quote Link to post Share on other sites
zajcu97 Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Nie mnie się pytaj ja tu od replik jestem, niech się wypowie założyciel tematu :) Quote Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Jaki motor? Bo te z średniej półki, używki w dobrym stanie to koszt około 10k. średnia półka to 10k? Chyba z innymi motocyklami mieliśmy do czynienia. Autor pewnie ma jakąś motorynkę/innego bzyka, których teraz jest wysyp na allegro (potworki kupione na jeden sezon, zjeżdżone ile się da i na alledrogo) i warte jest to 1000-2500. i nawet w takim przypadku nie pakowałbym się w wymianę na kota w worku. a jeżeli jest to motocykl wart więcej - tym bardziej jest to dla właściciela nieopłacalne. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Używka średniej półki. I to parę lat temu. Teraz drożej bo inflacja poszła w górę. :) Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 http://www.bankier.pl/gospodarka/wskazniki-makroekonomiczne/inflacja-rdr-pol Faktycznie. Jak nie znasz znaczenia pewnych pojęć, albo tego jak wpływają dokładnie na ceny, to nie wprowadzaj innych w błąd. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Z tego wykresu jasno wynika, że deflację mamy dopiero od ok. 2 miesięcy i to niewielką A przez cały poprzedni okres była inflacja czyli ceny wzrosły. Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Ale nie w takim stopniu, żeby nagle cena używanych motocykli wzrosła tak znacznie. Chybiłeś z tymi 10 tysiącami i tyle. Quote Link to post Share on other sites
arekkondrat5 Posted October 1, 2014 Author Report Share Posted October 1, 2014 Witam :) Motocykl nie nie jest dużo warty ponieważ ma sporo usterek które wymagają natychmiastowej naprawy do ścisłości jest to Honda vfr 750 rc24 jest to stary motocykl bo z 1988r. Ten egzemplarz wyceniam na okolo 1500 zł bo w dobrym stanie moża kupić za 2500zł. Nie mam chęci go robić bo mam kilka innych pojazdów więc wystawiłem go z możliwością zamiany na jakąś ciekawą rzecz. :) Ale gdy dostałem propozycje zamiany na broń musiałem się poradzić ile jest to warte bo na słowo to wieżyć mi sie nie chce ze dal za niego 2000zł i w tuning 1000zł włozył :P Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 Za 1500zł kupisz markową nówkę baterią, ładowarką i magami. A tak swoją drogą to przyłóż się do ortografii, oczy bolą od tych błędów. Quote Link to post Share on other sites
HeXs Posted October 1, 2014 Report Share Posted October 1, 2014 Osobiście olał bym tą propozycję i kupił coś innego, nowego. ASG, szczególnie repliki od M4 to szerokie pole manewru dla oszustów. Możesz kupić replikę, która była robiona przez pasjonata, albo trafisz na totalnego ułomka, który replikę tylko skatował i teraz szuka jakiegoś idioty (próbuje znaleźć ofiarę), której może to upchnąć. Mimo, że to KWA to wolałbym już kupić jakiegoś RKcza, wymienił gumkę i zaopatrzył się w nową batkę - może Ci to zaoszczędzić sporo nerwów i kosztów ;) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted October 2, 2014 Report Share Posted October 2, 2014 Przepraszam bardzo, wytłumacz bardzo co ty się starasz udowodnić? To w twoim garażu stoi motor, że zaczniesz mi udowadniać, że cena za którą został kupiony jest nieprawdziwa? Moja wypowiedz, że ceny wzrosły odnosiła się do tego, że teraz motor w podobnej klasy, w podobnym stanie będzie kosztować drożej. Naucz się czytać ze zrozumieniem. Dla potwierdzenia załączam linki do motorów by potwierdzić te NIEPRAWDOPODOBNE 100 setek (10 000) . http://otomoto.pl/suzuki-bandit-gsf-600-s-M3791436.html http://otomoto.pl/suzuki-bandit-600-s-M3987526.html Nawet ten sam model. Tylko, że u mnie to było 5 lat temu. Quote Link to post Share on other sites
arekkondrat5 Posted October 2, 2014 Author Report Share Posted October 2, 2014 Chyba jednak zaryzykuje mało jest osób zainteresowanych kupnem lub zamianą na coś innego. Najwyżej się go trochę stuninguje jak coś. Jak będę w posiadaniu tej repliki i będzie potrzebowała renowacji to nie omieszkam poprosić o pomoc znów :) Pozdro :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts