rafineria888 Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Witam. Jaką polecicie / doradzicie lufę precyzyjną do cymy 0.45 ? wymagania: 285mm do 300mm / 6.02mm do 6.04mm Czytałem, że z systemy,g&g,guardera i prometheusa są godne uwagi. PS: mogę w tym temacie spytać o dodatkowe gadżety typu gumpa/dysza itp ? czy muszę zakładać osobny wątek ? Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 tylko PDI/Prometheus/KM Head, w tej kolejności. w wersjach pełnych, nie budżetowych. reszta to strata kasy. Link to post Share on other sites
rumak Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Ja w RK-01 mam Promyka 247mm i jest całkiem w pytkę. Wiadomo snajperka to to nie jest ale na 70m ma niezłe skupienie. reszta to strata kasy. Strata jak dla kogo, wg mnie Guarder 6.02 jest OK i jak ktoś ni ma piniendzy na Promyka to śmiało może go brać. Link to post Share on other sites
jarekfn Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Jeśli chodzi o mnie zainwestowałem w Systemę i jestem zadowolony różnica zauważalna w porównaniu do lufy stockowej. Link to post Share on other sites
rafineria888 Posted September 30, 2014 Author Report Share Posted September 30, 2014 Dzięki, ale ja poszukuje wnikliwych badaczy precek, którzy doradzą mi dokładnie jaką preckę wybrać. Może to trochę wymagające, ale chcę znać zależności i różnice w wykonaniu luf precyzyjnych różnych popularnych firm. Testy i opinie bardzo miło widziane. Mam nadzieję, że znajdzie się koś taki :) Link to post Share on other sites
Bart_Forrester Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Wszystko zostało już opisane na forum i wątpię, by komuś chciało się robić przegląd literatury tylko dlatego, że nie chce Ci się szukać bądź opinie osób siedzących w temacie 4 czy 7 lat to dla Ciebie za mało. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 (edited) Promyk/ PDI/ KM-head. Inne opcje się chowają. Systema nie robi precek. No dobra niby ma dopisek "precyzyjna" ale poziom wykonania słabiuteńki. Tak, miałem inne lufy, ale tanie precki mogą być słabe i od czasu do czasu trafi się dobra. Miałem raz świetną SRC, ale więcej razy widziałem szajs, którego nie warto wstawiać. Kupując promyka/ PDI/ km-head'a masz pewność, że będzie wykonana tak samo świetnie jak lufa kolegi i znajomego. Wszystko poniżej to loteria z małą szansą na dobre wyniki. * Lesiu - niby doświadczenie jakieś jest, ale jak kto kupił pierwszą preckę to będzie piał o jej świetności i zagłuszy inne posty. A potem wychodzi, że 3-4 osoby polecą promyka, a reszta SRC/SYSTEMĘ/ ASPRO. Edited September 30, 2014 by mikadorus Link to post Share on other sites
rumak Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Ja poniżej Systemy nigdy nie schodziłem, jako tańsza budżetowa precka jest OK ale wg mnie wypada gorzej od Guardera 6.02mm, których miałem kilka. Najlepszy jest Promyk, choć ostatnio jakość wykończenia od strony gumki pozostawia wiele do życzenia, no ale to grubszy wydatek. Ogólnie jak ktoś nie ma kasiory to Guarder będzie dobrym wyborem. Link to post Share on other sites
Rogaś Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 Temat wyboru precki wałkowany do znudzenia czy to w tym pod forum, czy w pod forum poświęconym tuningu Twojej repliki. Naprawdę trzeba chcieć poszukać. Zamykam. Link to post Share on other sites
Recommended Posts