Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[ROZWIĄZANIE] Podwójne strzały

Recommended Posts

Od jakiegoś czasu moja M4 KWA zaczęła oddawać podwójne strzały. Zawsze po zmianie maga, i czasem podczas strzelania na semi. Może dlatego, że wyjmowałem gumkę w przeciągu dwóch miesięcy kilkanaście razy (moja pierwsza replika i sam sobie ją serwisuje ucząc się na błędach). Miałem już zieloną gumkę G&G ale kręciła za mocno nawet po wyjęciu dystansera. Obecnie jest czarna Systema. Nie będę przed końcem sezonu inwestował w nową (jak już będę kupował to Madbulla teraz) znalazłem działające rozwiązanie. Otóż między kołnierz a gumkę wsadziłem kawałek papieru o wymiarach 2x1mm (grubość około 0,7mm). Kulki teraz zatrzymują się na kołnierzu i nie ma podwójnych strzałów, celność i skupienie i dystans jak na razie nie zauważyłem zmian.

7b0be235d6d2.jpg

jeżeli podkładasz papierem żeby było gicio to może "światło" komory się zmieniło... szlifnęła dysza albo co... Coś jest nie halo na tym połączeniu... Chyba,że nastąpiło z jakiegoś powodu mikre przesunięcie komory względem gb i przydało by się dobrać na nowo dyszę.

Edited by karol_alasz

Wątpię, gumka jest naderwana w paru miejscach. Na początku gdy ją kupiłem nie szło jej włożyć do komory. Teraz wchodzi dość luźno. Wyciągałem ją na chama tyle razy ze się rozciągnęła. Stockowa dalej wchodzi z oporem tak jak wchodziła więc wykluczam "szlifnięcie" komory. Na następną gumkę padł wybór na Madbull Czerwona z systemem Shark.

Wiciok, nie narzekaj... Gumki jak i cała masa innych części wewnętrznych do jednych replik pasują lepiej jak do innych... Składałem M4,który już był jako okaz ścienny, części tam chyba były od każdego możliwego producenta, i najlepiej strzela (i to naprawdę dobre slupienie i zasięg) właśnie na czerwonych sharkach...

Ale jako rozwiązanie problemu podwójnych strzałów to raczej może nie wystarczyć... Ale kto wie?

Miałem taki problem z type89,pomogła gumka madbull shark niebieska a trafiam w drzwi od stodoły...narysowane na pocztówce. Pozdro

Pozdro dla tych, którzy nie odróżniają niebieskiego MB od serii Shark.

Wiciok, nie narzekaj... Gumki jak i cała masa innych części wewnętrznych do jednych replik pasują lepiej jak do innych... Składałem M4,który już był jako okaz ścienny, części tam chyba były od każdego możliwego producenta, i najlepiej strzela (i to naprawdę dobre slupienie i zasięg) właśnie na czerwonych sharkach...

Ale jako rozwiązanie problemu podwójnych strzałów to raczej może nie wystarczyć... Ale kto wie?

Gumka zmieniona, Systema może się schować przy czerwonej Madbull - dystans i skupienie na duży plus.

Też tylko używam teraz mb sharków i jestem bardzo zadowolony z nich.

Cieszę się Waszym szczęściem, w moich G36 JG i MP5 CA te gumki są wprost tragiczne. Albo się bardzo nie lubią z niektórymi komorami, albo sklep na G sprzedał mi jakąś gównianą serię.

Cieszę się Waszym szczęściem, w moich G36 JG i MP5 CA te gumki są wprost tragiczne. Albo się bardzo nie lubią z niektórymi komorami, albo sklep na G sprzedał mi jakąś gównianą serię.
Niebieska gumka MB nie bardzo pasuje do komór MP5 i G36 bez względu na producenta tychże. Założyć się da i JAKOŚ to będzie działać ale bez szału. Do tych komór najlepiej pasują: czarna Systema albo czarny i przezroczysty Guarder.

I jeszcze taka sprawa: dystansery dołączone do tych gumek najczęściej są za duże. Może wystąpić efekt podkręcania kulek przy HU ustawionym na "0" oraz blokowania się kulek w komorze gdy zaczniemy obniżać ramię dystansera (podkręcać HU). Dlatego lepiej użyć stokowego dystansera lub zmienić geometrię ramienia dystansera precyzyjnie usuwając naddatek. Mam nadzieję, że pomogłem :)

Niebieska gumka MB nie bardzo pasuje do komór MP5 i G36 bez względu na producenta tychże. Założyć się da i JAKOŚ to będzie działać ale bez szału. Do tych komór najlepiej pasują: czarna Systema albo czarny i przezroczysty Guarder.

Pisałem przecież o czerwonej...