Kwachu01 Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Witam! Jestem nowy w asg, dlatego też chciałbym prosić WAS weterani o pomoc. Ostatnimi czasy bywałem z kolegami z okolicy na wypadach aby się postrzelać. Po kilku owych wypadach postanowiłem zakupić własną replikę, którą po tuningu mógłbym się już dłużej postrzelać. Jak pewnie każdy nowy, który miał okazję pisać tutaj na początku myślałem o zostaniu snajperem, lecz nie jestem co do tego pewien z powodu takiego, że duża ilość osób podaje tą profesje jako jedną z najbardziej niewdzięcznych. Pomimo tego chciałbym wyciągnąć jak najwięcej z stylu gry snajpera/strzelca wyborowego - przemieszczanie się w ukryciu, oczekiwanie na cel, naprawdę taktyczne oraz trudne podejście do sprawy "wyłowienia" kogoś z przeciwnego teamu. Tak więc tutaj rodzi się moje pytanie. Po prześledzeniu dużej ilości tematów o snajperstwie/strzelectwie wyborowym, nie znalazłem dość wyczerpującej odpowiedzi na pytanie, które zrodziło się w mojej głowie: :icon_idea: "czy replika o łącznej cenie ~2500zł (karabin snajperski) jest dobrym pomysłem, czy jest to dalej "para snajperka o dość przeciętnych osiągach, oraz czy w tej kwocie nie będzie lepszym wybranie karabinu wyborowego" Znam wiele za i przeciw lecz wiele z tematów, które czytałem było "przedawnionych"- jeżeli przez ponad rok się nic nie zmieniło na rynku to przepraszam za to stwierdzenie, tak więc postanowiłem założyć nowy temat, w którym bym prosił o odpowiedź na to pytanie, oraz ewentualne zaproponowanie repliki pod tuning abym zmieścił się w tej kwocie. Jeżeli są jakiekolwiek tematy w pełni odpowiadające na moje pytanie poprosił bym o link jeżeli nie z chęcią wysłucham waszych opinii odnośnie strzelectwa wyborowego/snajperstwa oraz modeli replik, które mi możecie zaproponować. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Pozdrawiam Kwachu:) Quote Link to post Share on other sites
luki527 Posted December 8, 2014 Report Share Posted December 8, 2014 Na początku należy się pochwałą: jesteś bardzo nieliczną osobą, która jako nowa w ASG pisze poprawnie. Przydałoby się określenie jaki kształt, sposób zasilania Cię interesuje. Może masz swoje konkretne predyspozycje co do repliki. Quote Link to post Share on other sites
Kwachu01 Posted December 8, 2014 Author Report Share Posted December 8, 2014 Przedewszystkim zależy mi na "całoroczności" czyli na możliwości zabawy przez cały rok. Myślałem o 2 typach : -karabin snajperski- sprężynowy -karabin wyborowy-naped elektryczny Quote Link to post Share on other sites
Kwachu01 Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 (edited) WITAM Po uprzednim zapoznaniu się z starymi tematami chciałbym poprosić Was weterani o pomoc. :mellow: Mianowicie: planuję zakupić elektryczną replike karabinu szturmowego, z możliwością przerobienia go na karabin wyborowy (chciałbym aby sprawdzała się idealnie na średnie i duże odległości) Moim 1 typem byl steyer lub repliki o wyglądzie sa80, lecz ostatnie tematy nt. tych replik są już dość stare. Tak więc tutaj rodzi się moja prośba: Czy moglibyście doradzić mi jakieś konkretne modele steyera/sa nadające się do ww. przeznaczenia, oraz jeżeli w waszej opinii są lepsze karabiny do tego typu gry (np mki itp) prosiłbym was o propozycje. Budżet : OKOŁO1500zl z malym tuningiem aby zwiekszyc osiagi. ^_^ Z góry dzięki za wszystkie pomocne odpowiedzi! Pozdrawiam ! Kwachu:D Połączyłem tematy, OFF Edited December 12, 2014 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 Zacznijmy od tego, że "skrytobójcą" możesz być z każdą repliką. Po co więc ładować się w replikę która może okazać się kulą u nogi? Polecam kupić jakąś ładną, długą replikę jak np. M14 od G&G, zrobić maskowanie i spróbować tego sposobu gry. Gdy okaże się, że to jednak nie to, zostajesz z dobrą repliką którą możesz używać jako szturmówki. Quote Link to post Share on other sites
Kwachu01 Posted December 12, 2014 Author Report Share Posted December 12, 2014 Niestety m14 nie odpowiada mi pod wzgledem wygladu, lecz dziekuje za propozycje Nie chodzi mi konkretnie o skrytobójce tylko o elastycznego wojaka, który ma możliwość wykonania nie liczac normalnego szturmu kilku zadan taktycznych wymagajacych dobrego skupienia itp. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 12, 2014 Report Share Posted December 12, 2014 SL8? AK? Quote Link to post Share on other sites
infektius Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Buniek pozamiatał temat. KAŻDY model Repliki się nada, po wcześniejszym odpowiednim tuningu. Reszta rozbija się o twoje umiejętności. Dlatego wybierz sobie jaką chcesz konkretnie replikę broni i wtedy możemy ci jakoś pomóc. Po co mamy się tu przepychać z propozycjami, jak nie znamy gustów. Do tego co chcesz osiągnąć nada się MP5 czy G36, a może M4... Długo by zgadywać. Quote Link to post Share on other sites
Kwachu01 Posted December 13, 2014 Author Report Share Posted December 13, 2014 Tak więc. Podaje repliki, które są moimi "typami" http://gunfire.pl/product-pol-1152203168-Replika-karabinka-SA-A01-Half-Tan.html http://gunfire.pl/product-pol-1152189687-Replika-karabinka-R85A1.html http://gunfire.pl/product-pol-1152203548-Replika-Karabinka-GFG33-A1-Kryptek-Typhon-R-.html Tak więc to są repliki, o których myślałem. Czyli cena ok 700-800zl +700-800zl na tuning Czy owe nadają się do tuningu czy jest on raczej ciężki i bardzo drogi co by wykluczało te repliki z pułapu 1500-1600 zl Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Ja na twoim miejscu tuningowałbym coś z GB v3. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 1. Specna odpada. To są emki drugiej klasy. W Twoim budżecie można upolować coś lepszego 2. Niestandardowy GB, ale to nie znaczy, że to zła replika. 3. Jestem pod wrażeniem tych Augów. Są ładnie wykonane no i mają funkcjonalny system szybkiej wymiany sprężyny. Odpuściłbym sobie jednak wersje z wbudowaną lunetą, jest słabej jakości. O każdej z tych replik masz tematy na forum. Ciężko jest je porównać, bo to zupełnie inne konstrukcje. Co do tuningu replik to nie poruszamy tego tematu w tym dziale. Wychodzimy z założenia, że osoby chcące tuningować swoje repliki są w stanie same wyszukać informacje w pozostałych działach. Quote Link to post Share on other sites
Piledriver Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 Witam. Jeśli interesuje Cię L85 to mógłbyś się rozejrzeć za repliką ICSa - miałem to w ręce, wrażenie sprawia mega, w dodatku "mój" serwisant wypowiada się o tej replice w samych superlatywach. Jest trochę droga (na milcordzie 1400zł), ale z tego co serwisant mówił, to wyciągnięcie z tego 530fps to kwestia wymiany sprężyny i bodaj tłoka (co do tego nie jestem pewien), więc i tak się zmieścisz w budżecie. Z tym, że musisz się liczyć z dokupieniem baterii i ładowarki, których w zestawie nie ma. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Kwachu01 Posted December 13, 2014 Author Report Share Posted December 13, 2014 1. Specna odpada. To są emki drugiej klasy. W Twoim budżecie można upolować coś lepszego2. Niestandardowy GB, ale to nie znaczy, że to zła replika. 3. Jestem pod wrażeniem tych Augów. Są ładnie wykonane no i mają funkcjonalny system szybkiej wymiany sprężyny. Odpuściłbym sobie jednak wersje z wbudowaną lunetą, jest słabej jakości. O każdej z tych replik masz tematy na forum. Ciężko jest je porównać, bo to zupełnie inne konstrukcje. Co do tuningu replik to nie poruszamy tego tematu w tym dziale. Wychodzimy z założenia, że osoby chcące tuningować swoje repliki są w stanie same wyszukać informacje w pozostałych działach. Czyli opcjonalnie mógłbym wybrac steyera bez obaw lecz w wersji bez wbudowanej lunety? Quote Link to post Share on other sites
Kwachu01 Posted December 13, 2014 Author Report Share Posted December 13, 2014 Tak więc zdecydowalem sie na aug i tutaj sie rodzi kolejne pytanko: brać produkcji JG czy CA? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 13, 2014 Report Share Posted December 13, 2014 JG, ani CA nie mają systemu szybkiej wymiany sprężyny. http://forum.wmasg.pl/topic/144685-steyr-aug-gfcaps/ temat o APS. Quote Link to post Share on other sites
Kwachu01 Posted December 13, 2014 Author Report Share Posted December 13, 2014 Tak więc chyba zdecyduje się na APS (a2), lecz obawiam się tego body (podobno bardzo słabej jakości plastik)- czy tokyo marui produkuje te augi? Wydawalo mi się, że widziałem na forum jak ktoś o nich pisał lecz nigdzie ich nie moge wyszukać(sklepy). Ktoś widział? Ktoś wie? Dobrze temat to zamknięcia. Biorę aps a2. Dzięki wszystkim za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted December 14, 2014 Report Share Posted December 14, 2014 (edited) Jeszcze jedna rzecz last minute: http://echigoya-guns...g&product_id=70 Ze znanych mi sklepów tam auga dostaniesz najtaniej. Ze sprowadzeniem, i z podatkami wychodzi ~1400zł ale kto miał w rękach produkty TM ten wie, że są warte takiej ceny :) Edited December 14, 2014 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts