Dybcio Posted December 27, 2014 Author Report Share Posted December 27, 2014 (edited) No dobra, to trzeba będzie się grubo ubrać :icon_smile:. Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Jak będę miał jeszcze jakieś pytania to napiszę. EDIT: Nie mogę, jest jeszcze sprawa, która męczy mnie cały czas. Czy nie dałoby rady teraz pojechać jeszcze jeden sezon ma stockowej nimh i kupić Li-Po przed następną zimą. Wtedy kupił bym Glocka od Army i miałbym większe pole do manewru, bo łatwiej uzbierać "100zł na bateryjkę" (wiadomo, babcie, wujki) niż ponad 200 zł na nowy pistolet. Edited December 27, 2014 by Dybcio Quote Link to post Share on other sites
Kertoip007 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 To czy dałoby radę musisz sam sprawdzić. Nimhy mają to do siebie, że bardzo szybko rozładowują się w niskich temperaturach. Masz stockową ładowarkę, więc to też niszczy baterię. To wszystko może doprowadzić, że po 20 minutach strzelania bateria ci nagle padnie. Wybór należy do ciebie. Ja bym inwestował najpierw w dobrą ładowarkę i lipo, a potem dopiero w boczniaka. Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Również najpierw inwestowałbym w batkę i ładowarkę niż pistolet. Wielu airsoftowców obchodzi się bez pistoletu. Warto też pamiętać, że jeżeli kupuje się pistolet do używania, a nie do szpanowania to właściwie konieczne jest posiadanie kabury, zawieszenia do repliki głównej i kulek dopasowanych wagowo do mocy pistoletu. Kabura jest potrzebna bo bez niej będziemy nosili pistolet w jakiejś kieszeni, a to znacznie wydłuży czas jego dobywania (który może być kluczowy). Bez zawieszenie trzeba będzie albo odłożyć replikę w jakieś miejsce (ryzykowna sprawa) albo nosić ją w ręku, a to sprawi, że nie będziemy mieli żadnej wolnej ręki (w drugiej będziemy trzymać pistolet) - otwieranie drzwi, zmiana magazynka w pistolecie itd. staną się mocno utrudnione jeśli nie niemożliwe. Kulki, które stosujesz do Giety (pewnie 0,25g) mogą być za ciężkie dla pistoletu - ograniczą zasięg, który pewnie i tak nie będzie zbyt duży. O gazie nie wspominam. Quote Link to post Share on other sites
Dybcio Posted December 28, 2014 Author Report Share Posted December 28, 2014 Dobra, to kupuję ten zestaw ładowarka Redox beta + Li-Po Redox/Turnigy Quote Link to post Share on other sites
Kertoip007 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Polecam szukać Li-po na stronie hobbyking.com (wybierz europejski magazyn - warehouse - wtedy przesyłka dojdzie szybciej), szukaj Turnigy z serii Airsoft, wtedy nie będziesz musiał zmieniać wtyczki w replice na dean, no chyba, że nie boisz się zmiany wtyków to weź Turnigy ze zwykłej serii i dokup wtyki Dean i zmień w replice. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Polecam szukać Li-po na stronie hobbyking.com (wybierz europejski magazyn - warehouse - wtedy przesyłka dojdzie szybciej)... Sklep fajny, tylko koszty przesyłki powyżej 100g wagi, horrendalne( z magazynu europejskiego) 9-10 Euro. Chyba, ze coś przeoczyłem. Quote Link to post Share on other sites
Kertoip007 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Zobacz tą tabelę z ich strony: http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh_postagetable.asp Quote Link to post Share on other sites
Dybcio Posted December 28, 2014 Author Report Share Posted December 28, 2014 Problem w tym, że wolę kupować w polskich sklepach. Zdecydowałem się na ładowarkę redox beta, Li-Po (tylko jakie ?). Potem myślałem nad jakimś małym tuningiem, tylko ani trochę się na tym nie znam, więc nie wiem od czego zacząć. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Tabelę widziałem. Co z tego, batka którą chciałem kupić kosztowała 5,99 Euro( 101g, transport z Holandii do Polski), zaś końcowy koszt z przesyłką to 15,18 Euro. Quote Link to post Share on other sites
Kertoip007 Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Może poszukaj z niemieckiego magazynu, może będzie taniej. Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 Raczej nie ma tam wyboru, z którego magazynu. Co najwyżej czy z europejskiego, czy z innego. https://picasaweb.go...917585399385602 Po prostu przesyłki źródeł energii powyżej jakiejś wagi muszą być pewnie rejestrowane. Ale to już zeszło się z tematu wątku, więc kończę. Quote Link to post Share on other sites
Dybcio Posted December 28, 2014 Author Report Share Posted December 28, 2014 To co z tym Li-Po i tuningiem ? W tym dziale nie poruszamy tematu tuningu. Buniek92 Quote Link to post Share on other sites
argawen Posted December 28, 2014 Report Share Posted December 28, 2014 U mnie w G36C firmy JG, siedzi batka Arma Tech 1100 mAh. Akurat przy zakupie mieli tylko taką. Na razie bez kłopotów. Mieści się spokojnie. http://azteko.pl/arma-tech-lipo-7-4v-1100-mah-20c-1-p-7790.html Quote Link to post Share on other sites
Dybcio Posted December 28, 2014 Author Report Share Posted December 28, 2014 Dzięki za szybką odpowiedź. Możliwe, że w przeciągu 4-5 dni ją kupię. Quote Link to post Share on other sites
Dybcio Posted December 30, 2014 Author Report Share Posted December 30, 2014 Korzystając z tego, że mam ten swój kącik, chciałbym zapytać co powinienem dodać do listy zakupów zaraz po ładowarce, którą kupiłem i Li-Po. Pytam, ponieważ chcę stworzyć listę rzeczy, które muszę kupić. Będzie to taki ranking. Będą jakieś następne święta/wydarzenia/kieszonkowe, więc na pewno będę tą listę realizował Quote Link to post Share on other sites
Kertoip007 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Może lufa precyzyjna, kable niskooporowe, wymiana wtyków na coś o większej powierzchni styku (np. Dean), elementy ubioru. To wszystko zależy od ciebie, znaczy na czym ci zależy i co dla ciebie jest ważniejsze. Musisz sam zdecydować. Quote Link to post Share on other sites
Dybcio Posted December 30, 2014 Author Report Share Posted December 30, 2014 Na początek chciałbym zainwestować w replikę, żeby posłużyła jak najdłużej, bo drugi raz takiej puli jak wtedy przy kupnie nie będę miał jeszcze przez jakiś czas. Quote Link to post Share on other sites
Kertoip007 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 (edited) Na twoim miejscu dałbym replikę to jakiegoś forumowego serwisanta-magika, który by ci tą replikę nasmarował i wypodkładkował i z nim ewentualnie mógłbyś rozmawiać co przydałoby się ulepszyć, czy wymienić, np. (jak napisałem w poście wyżej) kable niskooporowe itd. Edited December 30, 2014 by Kertoip007 Quote Link to post Share on other sites
Dybcio Posted December 30, 2014 Author Report Share Posted December 30, 2014 Ale kiedy zacznę w niej grzebać to stracę gwarancję co nie ? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Jak zaczniesz grzebać w gearboxie to tak. Quote Link to post Share on other sites
Dybcio Posted December 30, 2014 Author Report Share Posted December 30, 2014 Chyba na początek wystarczy mi to co mam, tym bardziej, że na pierwszą strzelankę idę dopiero za tydzień. Potem ocenię czy warto coś ulepszać. Ale mam jeszcze pytanie co do boczniaka. Strasznie bym chciał mieć bocznego gaziaka, ale najlepiej jakby posłużył. Więc mam pytanie. Czy warto kupić http://www.taiwangun.com/replika-g23-heavy-weight-auto-back-gas-pistol-kjw?from=listing&campaign-id=19 czy dozbierać do r17 army ? Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted December 30, 2014 Report Share Posted December 30, 2014 Korzystaj z promocji. Na wiosnę zdrożeje. Quote Link to post Share on other sites
Dybcio Posted December 31, 2014 Author Report Share Posted December 31, 2014 No ale to KJW, czy ARMY ? Quote Link to post Share on other sites
Dybcio Posted January 6, 2015 Author Report Share Posted January 6, 2015 Dobra, kupiłem Li-Po z Gunfire i powiem szczerze, że przetrwało najdłużej ze wszystkich na strzelance. Byłem na wspomnianym spotkaniu, niestety wybraliśmy się na poligon, a poligonu zwyczajnie ni ma. tylko bele siana i pole :'( No, ale przynajmniej w lesie przetestowałem giete. Skoro kupiłem już i ładowarkę, baterię, a w piątek po znajomości wyczaję kamizelkę i ładownice (wszystko US Army) to pyta się was, co w następnej kolejności powinienem kupić, ponieważ troszkę oszczędności zostało, a do wiosny na pewno coś wpadnie. Zrezygnowałem z boczniaka, bo chyba nie wkręciliśmy się na tyle z ekipą, a nie mogę iść jeszcze na normalną strzelankę. Proszę o pomoc ! Z góry dziękuję za wszystkie rady Quote Link to post Share on other sites
EndeBeats Posted January 6, 2015 Report Share Posted January 6, 2015 kupiłem Li-Po z Gunfire Sorry za ot, ale ile przepłaciłeś? :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts