magaw Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 Witam. Która z tych replik jest najbardziej opłacalna do kupna i czym w stocku się różnią? Jak wygląda sprawa ze spasowaniem elementów ?Żółci koledzy zrobili tyle tych replik, aż nie wiadomo, która wybrać. Link to post Share on other sites
KaXardas Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 Z tego co wiem to koer wypada najgorzej Osobiście brałbym w takiej kolejności: 1.GFC (podobno poprawione A&K, a w razie co - dłuższa gwarancja) 2.A&K 3.Koer (czytałem o nadlewkach i pękaniu niektórych części, dlatego najchętniej w ogóle bym go nie brał i brał zaufane A&K lub GFC) Link to post Share on other sites
Mendi Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 W GFC, często komory mają krótsze i gdyby się chciało komorę czeską wstawić, to trzeba przycinać lufę zewnętrzną. Poza tym różni się jedynie kolorem anodyzowania bebechów. W koerze bywają niedoróbki, jak kolega wyżej opisał, poza tym dysze mają za wąskie i pasuje od razu zmienić na dorabianą. W zasadzie najmniejsze problemy i najwięcej części jest do a&k, Czesi pod to produkują, a można trafić czasem egzemplarz z heavy body. Link to post Share on other sites
mikadorus Posted December 21, 2014 Report Share Posted December 21, 2014 GFC ma jeszcze lekko inną szyną montażową - są problemy z ORYGINALNĄ OPTYKĄ, natomiast chińska śmiga. Brałem GFC i piłowałem czeską komorę i ten tego głowicę cycka (czeską). Efekt zadowalający... z drugiej strony po co piłować skoro można mieć to samo bez dodatkowej roboty? GFC ma lepsze mocowanie lufy - 4 śrubki (a A&K -2). Z tym, że i jedno i drugie rozwiązanie jest do kitu i trzeba wykonać taki mądry zabieg, który opisał Mendi. Link to post Share on other sites
magaw Posted December 21, 2014 Author Report Share Posted December 21, 2014 Bardzo dziękuje :) Dowiedziałem się już wszystkiego, co chciałem wiedzieć. Panie moderatorze może pan zamknąć :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts