antek202a Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Posiadam od niedawna CM.037 i jest to moja pierwsza replika, więc jestem dość zielony w tych sprawach. A więc chodzi o to ,że chciałbym sprawić sobie jakiś kolimator ale niestety nie wiem jaka szyna montażowa będzie pasowała do mojego modelu. Chciałbym żebyście pomogli mi w wyborze szyny montażowej oraz kolimatora (najlepiej jak najtaniej) ;) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Szukaj szyn na pokrywę ala beryl Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 (edited) Ja bym osobiście poszukał jakiejś szyny ris na front i tam kolimator dziabnął, najlepiej micro T1. Ale to jest airsoft i robisz tak jak Tobie się podoba. Wiem że to nie twoja replika, ale chyba wiesz o co mniej więcej mi chodzi. Mi AK podobne podobają się lekko utaktycznione np: Edited January 8, 2015 by Huba_lbn Quote Link to post Share on other sites
antek202a Posted January 8, 2015 Author Report Share Posted January 8, 2015 A jeśli chodzi o kolimator to znacie może jakiś dobry, polecany (w miarę tani) ;) ??? Quote Link to post Share on other sites
Syriuszzabujca Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 W komisie dorwiesz T1 za około 90-100zł :) Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 8, 2015 Report Share Posted January 8, 2015 Jest Aimpont od g&p. Za jakieś 150 zł ale nie wiem gdzie go można teraz dostać. A i jeszcze masz ochotę na większą cackaninę to w sklepie internetowym Hk był przeceniony kolimator do broni palnej za 150 zł. Tylko trzeba go sprowadzać. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Jeśli szukasz inspiracji jak utaktycznić swój AK to podeślę później fotkę mojej wizji niekoszernego kałasza. Od razu mówię, że jako celownik mam Eotecha w kombinacji z magnifierem. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 To są jeszcze kałasze czy już emki? :icon_mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Masz dwa przykłady koszerności kałasza. Takiej mocno zmodyfikowanej koszerności. Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 To boję się myśleć co Arend rozumiesz przy terminie niekoszerny kałach :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 (edited) CM 037 to nie jest przypadkiem Beta Specnaz? Bo jeśli tak, to w grę wchodzi tylko szyna ris na szczerbinkę do AKS74U, jak mi się zdaje. Arend, mój ziomek w pogramianiu "kałasztylkowdrewnie!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111111111111111111~~~~~~oneoneomneoenoemnoemneoneoneeleven" :D Edited January 9, 2015 by Nath Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Jest Aimpont od g&p. Za jakieś 150 zł ale nie wiem gdzie go można teraz dostać. WGC Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 @wciok Miałem na myśli Polskę Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 CM 037 to nie jest przypadkiem Beta Specnaz? Bo jeśli tak, to w grę wchodzi tylko szyna ris na szczerbinkę do AKS74U, jak mi się zdaje. Arend, mój ziomek w pogramianiu "kałasztylkowdrewnie!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111111111111111111~~~~~~oneoneomneoenoemnoemneoneoneeleven" :icon_biggrin: Spoko spoko we drzewnie też jest, ino nie poskładany jeszcze. Myślę tylko czy klasyczne drewka żeby podlufnik założyć, czy od AIMSa czy od AKMSU. Quote Link to post Share on other sites
antek202a Posted January 9, 2015 Author Report Share Posted January 9, 2015 A macie może jakiś konkretny link do danej szyny? ;) Quote Link to post Share on other sites
daro22 Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Szuukaj. Quote Link to post Share on other sites
antek202a Posted January 9, 2015 Author Report Share Posted January 9, 2015 Czy ta szyna będzie pasowała? http://www.taiwangun.com/szyna-montazowa-do-ak-acm?from=listing&campaign-id=19 Quote Link to post Share on other sites
Kopcik Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Nie, bo nie masz jaskółki czyli montażu bocznego. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Antek spójrz na górne zdjęcie z mojego posta. Aby założyć tą podstawę musisz mieć na korpusie repliki element tam pokazany. Jeżeli nie zostają ci takie możliwości: - kupić podstawę mocowaną na śruby pod korpus (pasująca tylko do replik w starym standardzie TM) - kupić podstawy mocowane nad dekiel ( krótkie montowane w podstawę szczerbiny lub długie montowane pod podstawę szczerbiny i przycisk blokady dekla) - kupić podstawy montowane na lufie i rurze gazowej. Niestety odpadają ci wszystkie oszynowane fronty bo beta ma niestandardowy tenże. Jeżeli masz mechaniczne zdolności możesz też zamocować odcinek samej szyny na pokrywie komory zamka (popularnie deklu). Acz niestety dekle gibają się z różną mocą i masz szanse że zamocowany tak celownik nie będzie pracował poprawnie. Quote Link to post Share on other sites
antek202a Posted January 10, 2015 Author Report Share Posted January 10, 2015 Ok dzięki za odpowiedź Arend :D. Temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted January 10, 2015 Report Share Posted January 10, 2015 Dekiel można usztywnić za pomocą ulotki z pizzerii i kleju kropelka. Wycinamy z ulotki kawałki odpowiedniej wielkości (powiedzmy 0,5x1cm) sklejamy je warstwowo - jeden na drugim - a następnie wklejamy w odpowiednich miejscach od środka dekla. Myślę, że przy odrobinie pomyślunku każdy sam obczai co i jak. Dodatkowo można jeszcze wkleić podobnie stworzony kawałek pod podstawę szczerbiny - w to miejsce gdzie dekiel wchodzi pod podstawę (mam nadzieje, że zrozumieliście o co mi chodzi). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts